POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Iščem pa ne najdem vzroka zakaj se določena opozorila ne izbrišejo iz ekrana nuvija,ko se odpelješ mimo.
Namreč na nuviju 3490 sem opazil ko se pelješ iz Kopra proti notranjosti pri prvem tunelu dobiš opozorilo za SkritiRadar1@100,Zgornje Skofije (občasna meritev Renault Kangoo) in to opozorilo obstane dokler nuvija ne izklopiš.
Za tunel opozorila mislim,da sploh ne prikaže,no vsaj videl ga nisem.
Kolikor sem preverjal koordinate ni videt,da bi se le te prekrivale.
Isti problem je baje v Šentviškem predoru kjer ikona ne izgine.
Mogoče kdo ve kaj je razlog da ta ikona obstane,je mogoče krivo da so koordinate preblizu tunela in ne izgine ker se dejansko ne pelješ mimo skritega radarja ampak greš skozi tunel?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sem preveril za predor Golovec. Na obe strani me opozori z zvokom, zgoraj se tudi prikaže srebrno obvestilo, pokaže tudi ikono zvočnika, ki po prihodu iz predora izgine.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Zdaj daj pa nuvija v sleep mode in ga spet prebudi. Se je ikona vrnila na zemljevid
sprasujem se.gif

Samo ti nimaš original 3490 ampak predelanega 3790.
confused-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ikona zvočnika mi po prihodu iz tunela izgine. Če pa dam v sleep mode, se pa ikona vozila vrne na položaj zadnjega sprejema satelitov in tukaj gor potem ni več ikone za zvočnik.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ja, zadeva je ista...Pred predorom se prižge vse možna opozorira, ko pa pridem v predor, pa ikona zvočnika izgine.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Možno, ampak odkar imam naše POI Predore, sem prevozil že vse, pa nikjer nisem opazil, da ikona nebi izginila. Drugače bi že to opozoril v tem času.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Vse naše POI točke imam na računalniku v mapi SLO POI. Isto se mi potem imenuje .gpi na napravi.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Fora je nekje drugje...Za SLO uporabljam CN zemljevide bolj poredko ali pa sploh ne, ampak zadnjič sem pač imel vključeno in sem na relaciji Maribor -Velenje pri izhodu iz avtoceste v Pirešici opazil, da noče izginiti polovični JCV prikaz. Naprave ni bilo potrebno resetirati ali karkoli drugega, pač sem preprosto stisnil "nazaj" in zadeva je delala. Ponavadi polovični JCV izgine karkmalu, ko zapustiš avtocesto...
Opozarjam !; to sem opazil samo na tem odseku in samo pri nam, v okoliških državah ni teh problemov.