POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Smer- tam pri Lukovici v smeri Celje je omejitev 130km/h in je radar ob cesti pod podvozom. Tik pred tem je pa mitnica, ki pa je tudi na vzporedni cesti tik ob omenjeni avtocesti in ti zato javlja omejitev 40km/h za to točko. Za primer Peračica in tistega "nedokončanega" dela avtoceste smo pa že davno nazaj porihtali zadeve. Zadnje popravke dobiš na Snecerjevem naslovu: http://snecer-poi.blogspot.com/2010/01/slovenija-poi-2010.html

mozilla

Pripravnik
23. maj 2012
36
0
6
Domžale
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nisi napisal na keteri napravi.
Pri Garminu lahko imaš za vsako vrsto poi svojo datoteko.
Naprimer: fiksni radarji.gpx inslikico zraven,mobilni radarji.gpx in slikico zraven itd.

Oprosti za lapsus, iGO na androidu

Kako bi se pa dalo brisat "neaktivne" in dodajat nove radarje v .spud fajlu, ker konkretno na relaciji Domžale - Vrhnika jih je veliko katere bi si ven pometal.

Hvala in LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Preneseš si radarje v txt ki jih imaš v temi za igo radarje ,potem pa vsako koordinato v google zemljevid ali pa kam drugam,da vidiš kateri je in jih ven pomečeš.
Ko sem delal radarje za Igo sem porabil skoraj 5 ur,tako,da kaj dosti manj ti tudi ne boš porabil.
Ko vse narediš pa pretvoriš v spud.

mozilla

Pripravnik
23. maj 2012
36
0
6
Domžale
A pa imaš lahko več map z radarji v mapi radarjev? Če ja, ali je pomembno kakšne so končnice oz imenovanje le teh .spud fajlov

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.439
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
.spdb in .spud se po vsakič samodejno zgenerirata na novo, glede na novo .txt datoteko. In ja, lahko imaš več .txt fajlov v mapi. Pomemben ti je torej samo .txt file, z drugimi se ne obremenjuj.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.439
801
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ah, res je..še v wikiju sem to sam napisal!
bonk.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na IGO za android se ti ne zgenerira samodejno iz txt v spud ampak ga moraš pretvorit z programom,ki je namenjen za to.

Kako da ne ? Jaz sem vedno samo text skopiral in se je spud sam zgeneriral. Da bi bilo karkoli treba pretvarjat sploh nisem vedel, dokler se tukaj ni začelo govorit.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Mimo te točke RadarKamera38@40 sem danes šel že četrtič in vsakič gledal, kje je ta stacionarni radar, pa ga ne vidim. Danes sem imel še sopotnika v avtu in sem mu rekel, kaj naj gleda in kje. In nobeden od naju ni videl kakega radarja na tem mestu. Dobr bi bilo, če bi tisti, ki je to objavil povedal kaj točno je tam. A se policaji večkrat tam vstavijo ali so to kamero kam odpeljali ali pa je točka napačno nastavljena. Drugače bomo točko zbrisali, ker mislim, da tukaj nimamo namena zavajati kogarkoli.

krko

Guru
5. sep 2010
2.685
1.393
113
@Teddy, tam največkrat postavijo (so postavljali?) radar Mestni redarji občine LJ (Škoda Roomster...bordo rdeča ali temno siva). Tudi policiste je bilo dostikrat tam videti.

Od kadar so ljudje od MOL-a prejeli kazni z enoletno zamudo in je to bilo objavljeno v medijih (skupaj s seznamom lokacij kamor postavljajo te mobilne radarje) se je na tistem delu promet umiril. Mislim, da je bila tudi tukaj na forumu ena debata na to temo....vpiši v iskalnik "Avšičeva".

Gre pa za mobilni radar in ne stacionarni (pod termin "stacionarni radar" si jaz razlagam tisti radar, ki je postavljen na drogu)

edit: sem poiskal temo...objava uporabnika @vogel https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/1181456/page/0/vc/1

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
No, to sem čakal. Od zdaj bo ta točka za mobilni radar 40km/h. Ni problema narediti točko, samo naj bo jasno napisano, za katero vrste točke se gre. Hvala za pojasnilo. Imam pa še dve opombi.
Točka SkritiRadar39@70 se spremeni v 60km/h, ker so tu spremenili omejitev.
Na tem mestu N45 30.221 E13 36.348 je novi stacionarni radar. Naj nekdo od tam napiše, če lahko odstranimo točke-radarje, ki so v bližini, ker je zdaj tam ta stacionarni radar. V bližini sta točki SkritiRadar3@60 in SkritiRadar4@40.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Tukaj 46.06254,14.41284 v kraju Šujica skriti radar policija ali pa med obcinsko redarstvo, omejitev hitrosti pa je 50km/h.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Je malo pred kriziscem znajo pa tudi stati na drugi strani ceste na avtobusni postaji.