POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Kaj ni to "oblaček" od opozorila-omejitve. Tisto ni nosek ampak "trikotniček" katerega ti verjetno pokaže na katero opozorilo-omejitev se nanaša, če jih bi bilo mogoče več na kupu(opozoril). Mogoče se pa tudi motim. Poskusi izklopiti ta opozorila, če se seveda lahko, pa potem poskusi, če ti bo še tako delalo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.277
2.536
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
To prekrivanje ikon imaš samo na tej cesti ali na vseh kjer so opozorila.
Daj pošlji mi link kje si prenesel poi, ker tisti, ki jih je naredil Snecer nimajo take ikone.
link je tu iz alterja. v glavnem je tisti iz prvega posta-
iz kompleta rar(?) pobran originalni POI slovenija.gpi

Citat:
Leon2007 popotnik pravi:
Kaj ni to "oblaček" od opozorila-omejitve. Tisto ni nosek ampak "trikotniček" katerega ti verjetno pokaže na katero opozorilo-omejitev se nanaša, če jih bi bilo mogoče več na kupu(opozoril). Mogoče se pa tudi motim. Poskusi izklopiti ta opozorila, če se seveda lahko, pa potem poskusi, če ti bo še tako delalo.
ja tole sem izklopil. ikonca se mi pojavi brez novega oblačka (ikonca še enkrat) pa tudi brez opozorila ni brez zvočnega na z napisom na vrhnjem robu ekrana.

OK bom dol potegniliz snecerjeva bloga http://snecer-poi.blogspot.com/2010/01/slovenija-poi-2010.html stestiram do sedanje predloge in javim

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Stare POI vse pobriši pred nalaganjem novih, ker si preje verjetno imel dvojne, ki so se prekrivale.
Snecerjeve dobro poglej. Datoteke .gpi se samo kopira na navigacijo, datoteke .gpx v mapah pa se naloži s programom POI Loader.
Vse lepo dobro prečitaj, je dovolj razumljivo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
467716-post_slo.gif

Točno ja, Snecer ima že narejen gpi v tej mapi in še gpx datoteke

Če njegovo mapo POI Slovenija samo naložiš z poi loader potem imaš vse podvojeno.
Kot je rekel @Frenckie, če boš nalagal z poi loader potem iz mape POI Slovenija odstrani datoteko POI Slovenia.gpi in šele nato zaženi poi loader.

Če ne boš delal z poi loader pa samo vzami iz mape od Snecerja POI Slovenija.gpi in daj na napravo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.277
2.536
113
ne dela

1. copy original snecer POI slovenia.gpx na garmin (samo en gpx na garminu!).
Rezultat: isto se mi prikaže ikona, ko sem dovolj blizu pa še ena ikona z noskom (!)

2. najprej sem z poi load izbrisal poi, in ponovno nalozil datoteko gpx.
Rezultat: isto prikaz ikone, ko sem dovolj blizu pa se ena ikona z noskom.

sem pa s pomočjo @Leon2007 prišel do tega, da bi lahko še ena ikona z noskom, ki se prikaže nad stalno ikono - bila oblaček.
namesto besedila (?) ki vsebuje ikono?! slike v tej temi prikazujejo ene oblačke z besedilom nad ikono - #1624686 - 13.11.2012 13:27 snecer

zakon

Guru
16. maj 2008
8.754
801
113
toti Maribor
Pa ne kopirat gpx!!
bonk.gif
Na napravo prekopiraj datoteko gpi v mapo POI. Najprej pa pobriši vse stare gpi datoteke. Greva lepo po vrsti.
1.) odpri mapo POI na napravi
2.) Označi vse in pobriši
3.) potegni si dol iz alterja priloženo datoteko
4.) prekopiraj gpi v mapo POI
5.) KONEC

Priponke

• 1764497-POISlovenija.rar
    23 KB · Ogledi: 291

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.277
2.536
113
ok najprej tole. tako trd pa še nisem.
že mnogo let opažam, da imam težave s - tipkanjem. ja seveda gpx je za delo na pc oz. izmenjava data. (ne, ne bom dal loleka)
mislil sem seveda gpi !!

Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ti si na PC-ju ustvari MAPO in jo poimenuj npr. POI Slovenija in v njej imej vse datoteke .gpx in njim pripadajoče .bmp. To naloži z POI Loader-jem na Nuvi-ja.
Če pa nalagaš datoteko .gpi , jo kopiraš in prilepiš samo to datoteko v MAPO POI na Nuvi-ju. In pazi, da imaš samo eno mapo POI ali na Nuvi-ju ali na SD kartici.
Pri Snecerjevih POI točkah je to lepo obrazloženo.
Kaj bo šele, ko boš želel imeti še POI točke sosednjih držav! Zato se navadi že sedaj, da te poi lepo urediš. Sam imam POI točke sedmih držav (včasih tudi več) lepo urejene v mapo z podmapami posameznih držav in večinoma delam z POI Loader-jem tako, da jih po potrebi na PC-ju lahko dodajam ali odstranjujem.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.277
2.536
113
vse vaše predloge stestiram. mislim pa da je ta prikaz normalen??!
@Frenckie ko naložiš poi iz računalnika v garmina se naredi ena datoteka kljub temu, da imaš poi v poddirektorijih?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
vse vaše predloge stestiram. mislim pa da je ta prikaz normalen??!
@Frenckie ko naložiš poi iz računalnika v garmina se naredi ena datoteka kljub temu, da imaš poi v poddirektorijih?

Naredi najprej popotnikov predlog in boš videl kakšen bo izgled na zemljevidu.
Glede vidnosti prenešenih POI na mojem Nuviju je pa sledeča pot :
- Kam ---> Kategorije --> poiščeš Uporabniške destinacije --> tu najdeš POI po posameznih državah ( ko si boš ustvaril mapo POI točke z podmapami poi točk po posameznih državah). Posamezne poi točke boš lahko poiskal na zemljevidu na Nuvi-ju. V podmapah imaš lahko še POI za trgovine, smučišča …. itd. za posamezno državo.
Še slikovni potek iskanja na Nuvi-ju :

Mislim, da smo ti dovolj nazorno prikazali pot do namestitve POI točk na Nuvi-ja. Nekoga od nas boš že razumel in si pravilno uredil svojega Nuvi 2595.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@brane_new

Končno prišli zadevi do dna s tvojimi ikonami
wink-1.gif

Še malo pa bo tudi @zakon ugotovil isto.

Z novim FW 7.90 za nuvije 34xx, 35xx, 140/150 in 24x5/25x5 so ikone za radarje že privzeto v samem FW.
Torej, po novem je potrebno naložit z poi loaderjem samo gpx datoteke brez ikon, v primeru da uporabiš celoten snecerjev paket, boš imel podvojene ikone.

Torej iz Snecerjevega paketa odstrani ikone in potem naredi gpi in boš imel samo 1 ikono za opozorilo in ne več dveh.

Če pa bi rad spremenil ikone v samem FW pa moraš izluščit resources.bin in odpret z gir_editor in nato zamenjaš ikone.
Ta telovadba je potem potrebna za vsak nov FW.

venton

Zelenc'
7. mar 2010
16
0
1
Tudi meni so se pojavile iste težave kot pri brane_new
Z novim FW 7.90 za nuvije 34xx, 35xx, 140/150 in 24x5/25x5 so ikone za radarje že privzeto v samem FW.
Torej, po novem je potrebno naložit z poi loaderjem samo gpx datoteke brez ikon, v primeru da uporabiš celoten snecerjev paket, boš imel podvojene ikone.

venton

Zelenc'
7. mar 2010
16
0
1
Tudi meni so se pojavile iste težave kot pri brane_new
Sedaj, ko sem naložil samo gpx datoteke brez ikon,pa se mi pokaže samo kvadrat brez prikaza hitrosti
1771224-168524.png

Priponke

• 1771224-168524.png
    1771224-168524.png
    181,6 KB · Ogledi: 309

venton

Zelenc'
7. mar 2010
16
0
1
Sedaj, ko sem naložil samo gpx datoteke brez ikon,pa se mi pokaže samo kvadrat brez prikaza hitrosti
1771225-38170.png

Priponke

• 1771225-38170.png
    1771225-38170.png
    263,6 KB · Ogledi: 319
I

Izbrisan uporabnik #488

Očitno vam naprava "poudari" še enkrat ikono, sama pa jih seveda ne more vsebovati in to enakih
smile-1.gif
saj bi to pomenilo, da je nekdo prekopiral naše ikone v Garmina uradno.

Najbrž nov način prikaza.

Verjetno je enako pri vseh lastnih POI, kjer so lastne ikone, da jih riše 2x, enkrat v kvadrat in 1x na zemljevid.