Hja, nekje bo treba povlect crto. V nedogled ne bo slo visat pogoje za upokojitev. Reformo delajo ljudje, ki so v osnovi zdravi in se vedno delovno sposobni. Plus ostala pravniska in strokovna srenja.
Moj nadgrajen predlog bi bil se vedno, da dobis toliko let kot si vplacal. Ce si ziv, se ponovno preveri kapital, vključno z vsemi mahinacijami v smislu prepisa premozenja ipd. Ce imas x kapitala nad mejo, pades na minimalno pokojnino. Ce ni premoženja, potem obdržiš dodeljeno pokojnino. Je pa za razmisliti, kako to kompezeriati. Morda bi bilo dobolj denarja od tistih, ki ne dozivijo lepe starosti plus tisti, ki padejo na minimalca zaradi prevec kapitala. Še vedno je potrebno vzeti v obzir, da se iz malhe vzema več kot si dajal družbi. Za vas ne vem, samo jaz moram vrniti do poslesnjega evra, ce gledam kredit, lizing, trgovina ipd.
Pa nepremičnine, tukaj je manevrskega prostora se pa jos. Skandinavci so mi tukaj vsec s svoko miselnostjo. Scoje velike in potratne nepremičnine zamenjajo za manjse, zato, da trg nepremičnin deluje. Sami pa gredo v manjše ali pa v tujino, kjer uzivajo sadove svojega dela in ne razmišljajo, da je potrebno otrokom prinesti vse na pladnju, da lahko startajo življenje.