Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.515
470
83
Ce se prav spomnim ima sava glodalce krite ze v osnovnem kasku,. Doplacilo za dodatno kombinacijo, za razliko od npr. triglava, pri njih ni potrebno.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Garfildd

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.365
16.670
113
Odbitne franšize na delnih kombinacijah, ki so zaradi tega seveda cenejše, imaš na voljo pri vseh zavarovalnicah, samo vključit jih je treba. Prednost Wiza je načeloma to, da gre za sklepanje mimo zastopnika, ki ga posledično ni potrebno plačat in naj bi načeloma potem to zavarovanje bilo do neke mere cenejše od konkurence, sploh v primeru potrebe po zgolj in samo AO (pogojno še AO+) pa še to ni nujno oz. ne drži v vseh primerih. Če pa stranka potrebuje delne kaske, asistenco itd. pa zadeva praviloma že izgubi smisel. Sem pa tudi že naletel na primere, ko je bila klasično izoblikovana ponudba zavarovanja s samo AO cenejša od ponudbe Wiza tako da bom rekel enako kot že velikokrat do sedaj - smo v takšnih časih, da je zelo smiselno pridobiti ponudbe več zavarovalnic in potem že (malo bolje) veš pri čem si.

Aja pa še to - ja, Wiz je v bistvu Generali, tako kot G24. Primarno je bil od Adriatica potem pa je to skupaj z ostalimi zadevami AS-a šlo pod Generali, ki ima tako dve spletni zavarovalnici za avtomobile.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.526
1.534
113
Zavarovalnica je vedno ista - Generali. Igrajo se pa z dvema blagovnima znamkama.
Ampak v osnovi imata Wiz in G24 isto ponudbo in izračun cen.
In žalost bebava je, da sta ceneje, kot Triglav z vsemi bebavimi popusti Triglav Komplet, pa 25% DRAJV ipd ...
Jebe lud zbunjenog (Triglav svoje zavarovance).

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.150
605
113
tam ko se terc po tori rola
Pri motorju sem že vsa leta pri Triglavu, ni panike. Za avto je pa kar kočljiva reč... sem že bil pri Grawe, pa Generali... zadnja leta skačem med Triglavom in Savo. Lani mi je Triglav naračunal 100 evrov več, kot predlani. Letos kontaktiral Sava agenta, mu poslal kopijo police, mi je dodal še eno parkirišče zraven, pa vseeno bil 50 evrov cenejši...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.515
470
83
Ne pomnim, da bi kdaj zavaroval "garo" pri g24. Sem pa veckrat primerjal, in tudi takrat, ko so bili najcenejsi, mi je na koncu agent iz mesa in kosti ponudil enako dobro ceno.

V primeru sirsega kritja je bila stvar se toliko manj zanimiva, ker imajo samo nekaj fiksnih paketov in je verjetnost, da zelis prav enega izmed njih, se toliko manjsa. Ok, ce bi bila cena res nizja, sprejmes kompromis.... (ampak beri prvi odstavek).

Vsaj do nekaj let nazaj je bilo tako in nisem videl nekega smisla v teh zavarovanjih.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.515
470
83
Evo sem sel poklikat g24. Za moj primer je njihov paket "vse" v primerjavi z lanskoletnim savskim paketom "vse" drazji za cca 50%.

Kritja cez palec primerljiva, najbrz so pri savi celo malce boljsa. So sle pa tudi cene najbrz malo navzgor.

Sicer ne najboljsi primer, ampak nimam police pri sebi, da bi preveril strukturo cene. Ker verjetno bolj ciljajo na ao(+) zavarovance?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.142
3.639
113
41
Lj
Zavarovalnice so itak odkrile da lahko nategujejo zdaj na veliko in dvigujejo 10% na leto že zadnjih nekaj let. Potem pa vidiš dobičke in vsako leti večji.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi