Pobeg s kraja nesreče

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
OK, potemtakem praviš, da je čisto vseeno, če človeka pustijo, da se odpelje s tvojim ukradenim avtom, katerega po vsej verjetnosti nikoli več ne boš videl (ker roko na srce, če nimaš GPS lokatorja v avtu ne vem, kako ga boš našel), ker, če bi ga lovili bog ne daj, da bi pri tem kaka praska na laku poznala, a ne
smile-1.gif

PS:
Daj še navedi, kakšna so sredstva in možnosti policije da avto najdejo (res me zanima, kaj imajo....), če domnevamo, da le ta ne gre čez mejo (torej mejna kontrola odpade), pa odpiši še, da ga najdejo kje parkiranega na parkirišču....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Daj še navedi, kakšna so sredstva in možnosti policije da avto najdejo (res me zanima, kaj imajo....), če domnevamo, da le ta ne gre čez mejo (torej mejna kontrola odpade), pa odpiši še, da ga najdejo kje parkiranega na parkirišču....
Najboljš da vprašaš kar tele policaje, ki so tega modela (sicer šele potem, ko je prišlo do nesreče) pustili da mirno odpelje, kasneje so ga pa vseeno dobili.

zdej pa še ti napiši, če bi še tako zagovarjal brezglavo lovljenje, če bi se na travniku ob cesti igral tvoj otrok, pa bi se tisti s terencem zvrnil nanj? Se mi zdi da je to večja verjetnost, pa da je kdo tam na pločniku, al pa če bila takrat v novem mestu še tista miza polna, kamor je direktno priletel bežeči, kot pa da policaji pri redni kontroli naletijo ravno na ukraden avto.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Ti trdiš, da imajo na voljo sredstva in možnosti. Torej mi ti povej, ker verjamem, da tako kredibilna oseba, kot si ti, sigurno ne navaja takih trditev brez konkretnih argumentov.

PS:
odgovarjaj na vprašanja in ne postavljaj protivprašanj, če še na osnovno vprašanje nisi odgovoril in ne jemlji za odgovor del citata.. citiraj in odgovarjaj na vse, ne samo na en del. Oziroma ne potikaj mi nekaj, česar ne sprašujem.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Ti trdiš, da imajo na voljo sredstva in možnosti. Torej mi ti povej, ker verjamem, da tako kredibilna oseba, kot si ti, sigurno ne navaja takih trditev brez konkretnih argumentov.

PS:
odgovarjaj na vprašanja in ne postavljaj protivprašanj, če še na osnovno vprašanje nisi odgovoril in ne jemlji za odgovor del citata.. citiraj in odgovarjaj na vse, ne samo na en del. Oziroma ne potikaj mi nekaj, česar ne sprašujem.

LP
Ja najboljš da res vprašaš Apolla8, al pa tudi kamelo132, kako je lahko policajem uspelo dobit ubežnika, čeprav so ga po nesreči terenca nehali zasledovati. Očitno se to da tudi brez lovljenja.

Na na moja vprašanja ti pa odgovor ne gre izpod prstov?

Ampak glavno da zakon deluje ane?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.634
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tale je tud dobro pritisnil na gas, ko ga je policija lovila.

Kaj mislite, a je policija odnehala z lovljenjem, ko je dojela, da jetakšno lovljenje skrajno nevarno (se je že zgodila nesreča),
ali pa zato, ker policaj ni bil sposoben bežečemu pijancu sledit?
Skrajno delikatna reč, to lovljenje. So že bile smrtne žrtve, ko so bežali in se razkantali v obcestnih jarkih in zidovih... Ne vem, kaj je bolje: loviti eneka ki je pripeljal par kilometrov nad omejitvijo in ta potem pri begu povozi še koga, ali pa ga pustiti... Saj pravim, delikatna reč. Odvisno od presoje pilicista. Če vidiš, da nima namena ustaviti in brezglavo beži, počasi za njim, ne za vsako ceno. Itak si zapišejo tablice in ga kasneje izsledijo. Če so bile ukradene.. pač tveganje.

130 na 50 podlage ni "par kilometrov"....
stupid-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:

PS:

LP
Ja najboljš da res vprašaš Apolla8, al pa tudi kamelo132, kako je lahko policajem uspelo dobit ubežnika, čeprav so ga po nesreči terenca nehali zasledovati. Očitno se to da tudi brez lovljenja.

Ko boš odgovoril meni, ti bom z veseljem odgovoril nazaj.... Ne sklicuj se na druge. TI si napisal, da JE znano, TI mi odgovori.

Je fajn, ko vsi vidijo, da se izmikaš odgovoru a?

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:

PS:

LP

Ko boš odgovoril meni, ti bom z veseljem odgovoril nazaj.... Ne sklicuj se na druge. TI si napisal, da JE znano, TI mi odgovori.

Je fajn, ko vsi vidijo, da se izmikaš odgovoru a?

LP
Najboljši argument moji trditvi, da policaji imajo sredstva in možnosti dobit kršitelja brez brezglavega lovljenja je ta, da so tega ubežnika prijeli, čeprav so prenehali z lovom. (pa že zadnjič v Mariboru enako). Če teh sredstev in možnosti nebi imeli, potem tudi bežečega nebi ulovili, a je tako ?
Tisto o izogibanju odgovora pa velja edino zate.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
[
Najboljši argument moji trditvi, da policaji imajo sredstva in možnosti dobit kršitelja brez brezglavega lovljenja je ta, da so tega ubežnika prijeli, čeprav so prenehali z lovom. (pa že zadnjič v Mariboru enako). Če teh sredstev in možnosti nebi imeli, potem tudi bežečega nebi ulovili, a je tako ?

Mene ne zanima tvoj direktni odgovor podkrepljen z dokazi... sam si dejal da je znano kako in kaj... glede na to, da jaz ne vem od kje je znano-pa tudi kaj je znano, bi te prosil, da me razsvetliš (pa najbrž še koga drugega tudi).... Pa še enkrat.... ne obračaj stavkov ampak samo dogovori.....

PS: Še vedno velja... ko bo tvoj odgovor, bo tudi moj
smile-1.gif
))

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Edino sredstvo so registrske tablice, s temi pa vemo kako je.
A ti misliš, da so tistega morilca iz litije dobili tako, da so ga takoj po umoru sledili z modro lučjo in lovili dokler ga niso ujeli, al po registerski tablici, ali misliš da so za uspešno odkritje morilca uporabili kakšna druga sredstva in možnosti?

haha, če bi bile registerske tablice edino sredstvo, ki bi pripeljalo do kršitelja//povzročitelja/pobeglega/kriminalca, potem bi bili zapori precej prazni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[

Mene ne zanima tvoj direktni odgovor podkrepljen z dokazi... sam si dejal da je znano kako in kaj... glede na to, da jaz ne vem od kje je znano-pa tudi kaj je znano, bi te prosil, da me razsvetliš (pa najbrž še koga drugega tudi).... Pa še enkrat.... ne obračaj stavkov ampak samo dogovori.....

PS: Še vedno velja... ko bo tvoj odgovor, bo tudi moj
smile-1.gif
))
preberi si na straneh www.policija.si tam ti piše vse, kaj policija dela, kakšne sredstva in metode uporablja, pa še marsikaj koristnega boš izvedel, kar kot praviš sedaj ne veš.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Citat:
A ti misliš, da so tistega morilca iz litije dobili tako, da so ga takoj po umoru sledili z modro lučjo in lovili dokler ga niso ujeli, al po registerski tablici, ali misliš da so za uspešno odkritje morilca uporabili kakšna druga sredstva in možnosti?

haha, če bi bile registerske tablice edino sredstvo, ki bi pripeljalo do kršitelja//povzročitelja/pobeglega/kriminalca, potem bi bili zapori precej prazni.

kot sem že enkrat odgovoril na takle tvoj stavek, je razlika med preiskovanjem umora in prekrška. Glede na samo težo dejanja se preiskavi dodeli določeno število sredstev itd... sicer pa zakaj bi se ponavljal, če prej ni zaleglo tudi sedaj ne bo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:

kot sem že enkrat odgovoril na takle tvoj stavek, je razlika med preiskovanjem umora in prekrška. Glede na samo težo dejanja se preiskavi dodeli določeno število sredstev itd... sicer pa zakaj bi se ponavljal, če prej ni zaleglo tudi sedaj ne bo.
Kateri zakon pa policiji onemogoča, da za lovljenje prekrškarjev ne more uporabit enaka znanja, sredstva in metode, kot za lovljenje kriminalcev?
Jest pravim da bi tud pobegle policija lahko z lahkoto prijela, ali je smotrno, da policija zapravi xxx ur in denarja za to, da bo nekomu napisala 1000€ kazni (ki jim jih mogoče še plačal ne bo), škode pa tudi ni nobenmu povzročil.. pa ni stvar te debate.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
kaj ti dejansko misliš da se cel svet vrti okoli zakonov? dejstvo je da ni dovolj ljudi niti denarja in sredstev da bi sledili vsakega, ki pobegne policiji in teh ni malo, to kar v medije pride je mogoče 20%. Verjetno ne bo šel helikopter v luft zato ker ti nekdo ni hotel ustavit. Že sama logiika bi ti lahko to povedala, samo očitno temu ni tako.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
kaj ti dejansko misliš da se cel svet vrti okoli zakonov? dejstvo je da ni dovolj ljudi niti denarja in sredstev da bi sledili vsakega, ki pobegne policiji in teh ni malo, to kar v medije pride je mogoče 20%. Verjetno ne bo šel helikopter v luft zato ker ti nekdo ni hotel ustavit. Že sama logiika bi ti lahko to povedala, samo očitno temu ni tako.
Saj meni je vse logično.
Policiji se gre za denar, ne pa za varnost. Zato ne bo poslala v luft helikopterja, ker to stane, se bodo policaji raje podili za kršiteljem in pri tem ogrožali vse po vrsti, dokler se en ne skanta, samo da pokasirajo tistega jurja.
Sredstva in metode, da pobeglega dobijo tudi na bolj varen način imajo, in tokrat so dokazali da jih imajo in da se to da. Pa zadnjič v Mariboru tudi. Samo to več stane, pa več truda je treba vložit, pa še policaj je ob adrenalinske užitke ob lovljenju.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Citat:
Saj meni je vse logično.
Policiji se gre za denar, ne pa za varnost. Zato ne bo poslala v luft helikopterja, ker to stane, se bodo policaji raje podili za kršiteljem in pri tem ogrožali vse po vrsti, dokler se en ne skanta, samo da pokasirajo tistega jurja.
Sredstva in metode, da pobeglega dobijo tudi na bolj varen način imajo, in tokrat so dokazali da jih imajo in da se to da. Pa zadnjič v Mariboru tudi. Samo to več stane, pa več truda je treba vložit, pa še policaj je ob adrenalinske užitke ob lovljenju.
ja prav imaš. v obeh primerih so ga dobili na podlagi reg. tablic. A sedaj po novem že predpostavljamo da policija uživa v lovljenju? Mogoče so pa šli v policijo zato ker niso imel financ da bi bili rally vozniki, opa, to je pa že nova teorija zate ane
smile-1.gif

sam še vedno me pa moti to, ker policija ne dobi tega denarja od kazni... Niti je ne pokasirajo ker to naredi davčna oz. državni proračun. Bomo tut to spremenil, da bo šlo tvojim trditvam v prid
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: