Pobeg s kraja nesreče

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Sj sem ti odgovoril da je neumnost nekaj trdit za nekaj kar se še ni zgodilo. Štekaš ti mene sedaj?

A potem ti pa ni neumost spraševat za nekaj, kar se še ni zgodilo? Pa sedaj? Bova prišla skupaj?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Ne vidim v čem bi bla fora.... razen v tem, da ti še vedno nisi odgovori... ampak ok... očitno je to zate fora... Pa spet nevem o čem govoriš.... kdo ma zdej bolj prav???? Kr neki....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Tale je tud dobro pritisnil na gas, ko ga je policija lovila.

Kaj mislite, a je policija odnehala z lovljenjem, ko je dojela, da jetakšno lovljenje skrajno nevarno (se je že zgodila nesreča),
ali pa zato, ker policaj ni bil sposoben bežečemu pijancu sledit?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Kaj mislite, a je policija odnehala z lovljenjem, ko je dojela, da jetakšno lovljenje skrajno nevarno (se je že zgodila nesreča),
Skrajno delikatna reč, to lovljenje. So že bile smrtne žrtve, ko so bežali in se razkantali v obcestnih jarkih in zidovih... Ne vem, kaj je bolje: loviti eneka ki je pripeljal par kilometrov nad omejitvijo in ta potem pri begu povozi še koga, ali pa ga pustiti... Saj pravim, delikatna reč. Odvisno od presoje pilicista. Če vidiš, da nima namena ustaviti in brezglavo beži, počasi za njim, ne za vsako ceno. Itak si zapišejo tablice in ga kasneje izsledijo. Če so bile ukradene.. pač tveganje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zapeljali so za njim, on pa je čez naselje ves čas vozil po levi strani in s hitrostjo več kot 130 kilometrov na uro.

Kaj pa je to za eno naselje, da ob 18h ni bilo nobenega nasproti? Kaj je bila to za ena vukojebina?

Hm....zaradi predrzne vožnje mu grozi kar nekaj let zapora.
shocked-1.gif

Torej. Jaz ne ustavim in peljem naprej. Vidli so tablice. 2km se še nekaj mučijo biti za mano, vozim nevarno in vidijo kako sem posekal en ovinek. Potem pa zmaglim in me ni. Grem v zapor?

Preden me napadete. Ne zagovarjam tega pijanca. Vprašanja pa sem postavil, ker me čist tako zanima.
tongue-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:

Skrajno delikatna reč, to lovljenje. So že bile smrtne žrtve, ko so bežali in se razkantali v obcestnih jarkih in zidovih... Ne vem, kaj je bolje: loviti eneka ki je pripeljal par kilometrov nad omejitvijo in ta potem pri begu povozi še koga, ali pa ga pustiti... Saj pravim, delikatna reč. Odvisno od presoje pilicista. Če vidiš, da nima namena ustaviti in brezglavo beži, počasi za njim, ne za vsako ceno. Itak si zapišejo tablice in ga kasneje izsledijo. Če so bile ukradene.. pač tveganje.

Tako. Obvesti se druge policaje, policiste v akcijo. Prideš s kakim civilnim avtom in se voziš za njim, ko ga izslediš. Skratka, se kar da, če se hoče. Sam prvi problem je, da ga hočejo naši kvazi varuhi pravice dobit, ker vejo da bo lep izplen, pa še komandir ga bo pohvalil. In kot drugo, mirnega lovljenja in zased se ne morejo iti, ker jih NI. Imaš na isti dan dva žura, dveh največjih tovarn v občini, v razdalji 4km, patrulja pa ena.
aplauz.gif

Me zanima kaj bo z revežem, ko je pristal na strehi. Najbrž je prišla druga patrulja in mu napisala kazen za neprilagojeno hitrost
evil.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
.,..
Torej. Jaz ne ustavim in peljem naprej. Vidli so tablice. 2km se še nekaj mučijo biti za mano, vozim nevarno in vidijo kako sem posekal en ovinek. Potem pa zmaglim in me ni. Grem v zapor?
..

Ne, pred zid!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:

Kako so pa vedeli, da je peljal 130? A so na svoj števec pogledali?

Ja, če so vozili za njim, so pač videli (beri izsilili) še nekaj prekrškov, ki jih bodo veselo zaračunali, če bi pa takoj zapisali številko, bi pač lahko zaračunali samo pobeg, ne pa tudi npr sekanja ovinka, povzročitve nesreče, vožnje po levi....

Ampak kljub temu, da policaji v pregonu tokrat nisi vztrajali do konca, ampak samo do tam, ko se je nič krivemu zgodila nesreča, vidimo da se prekrškarja da isledit tudi brez brezglavega pregona, v katerem so ogrožena življenja plena, lovcev in slučajno mimoidočih.

Zadnjič je en spraševal, kako naj pa bežečega izsledijo kot pa tako, da ga lovijo do konca, neglede na posledice? Naj zdej vpraša te policaje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Me zanima kaj bo z revežem, ko je pristal na strehi. Najbrž je prišla druga patrulja in mu napisala kazen za neprilagojeno hitrost
evil.gif
Če tisti s terencem in bežeči med sabo nista trčila, bo kriv revež v terencu, ki je zapeljal s ceste (to je pač prepovedano), kot vedno. Le zakaj bi bilo tokrat drugače?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Človek s svojo predrzno in nasilno vožnjo povzroči nesrečo in pri tem koga hudo poškoduje ali celo ubije.
Res je, takega ni potrebno loviti, ampak na mestu ustreliti.

In kot družba privarčujemo, pa še en creten je manj na svetu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Človek s svojo predrzno in nasilno vožnjo povzroči nesrečo in pri tem koga hudo poškoduje ali celo ubije.
Res je, takega ni potrebno loviti, ampak na mestu ustreliti.

In kot družba privarčujemo, pa še en [censored] je manj na svetu.
Ja sej začelo se je namreč tako, da je policaj skušal ustavit voznika, ko se ta ni ustavil, je dal policaj gasa pa za njim, bežeči pa tudi gasa in gremo 130 skoz vas. OBA.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ja in, človek dobro ve, da se mora na znak policista ustaviti, kot tudi dobro ve, da je predrzna vožnja kaznivo dejanje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Ja in, človek dobro ve, da se mora na znak policista ustaviti, kot tudi dobro ve, da je predrzna vožnja kaznivo dejanje.
Ve tudi policaj, da se pri pregonu ogroža vse po vrsti, in da zaradi pregona pogosto pride do nesreče, velikokrat tudi smrtne.
Pa se je policaj vseeno odločil za pregon. Policaj ve tudi, da se da kršitelja poiskat tudi brez ogrožanja kar vidimo tudi na tem primeru. Žal so se za bolj miren način iskanja bežečega policaji odločili šele po tem, ko se je un s terencem zvrnil na streho.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
No, pa nam podaj to statistiko "pogostih smrtnih nesreč pri pregonu" o katerih trdiš, da jih je tako veliko!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
No, pa nam podaj to statistiko "pogostih smrtnih nesreč pri pregonu" o katerih trdiš, da jih je tako veliko!
Ko bo kdo naredil kako verodostojno statistiko, jo bom objavil.
Dokler je pa tako, da cela vas vidi, kako je policaj lovil mulca na motorju, ki se je med lovom smrtno ponesrečil, policijska komisija pa ugotovi, da policaj mulca ni lovil, pa raje spremljaj novice in komentarje.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Prav zanima me, kako bi ti odreagiral, da ti en ukrade avto, pa pač ne ustavi, ko ga policisti ustavljajo..... Si bodo rekl, eh.. brez veze, sej mamo tablico???????????????????????????????????????????????????

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Prav zanima me, kako bi ti odreagiral, da ti en ukrade avto, pa pač ne ustavi, ko ga policisti ustavljajo..... Si bodo rekl, eh.. brez veze, sej mamo tablico???????????????????????????????????????????????????
Zadnje kar bi si želel je to, da ga policaji toliko časa lovijo, da mi še avto sesuje.
Policaji imajo dovolj možnosti in sredstev, da dobijo storilca in avto, brez da bi storilca lovili in s tem spravljali v nevarnost sebe, storilca in naključne mimoidoče.
Saj te možnosti so se tokrat znali poslužit, ampak žal šele potem, ko je en povsem nedolžen s terencem že zapeljal s ceste.