Poanta posta

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Oprosti, če je vse skupaj izpadlo preveč pokroviteljsko in vzvišeno. Ni bil to namen... Sploh pa sem ti rekel, da se nimaš za kaj opravičevat. Če iz nevednosti izhaja radovednost, je to vendar nekaj najbolj pozitivnega na svetu.

Mi gre pa ful na živce ta zakoreninjena miselnost, da kakor reče g. dohter, tako pa bo. Še bolj pa nekateri zdravniki, ki bi to še naprej furali (kot si lepo omenil... bi te nagnal iz ambulante). Meni se zdi popolnoma na mestu, da pacienta zanima, kaj se z njim dogaja. Vsak medicinski problem se da na enostaven način razložit. Sicer to zahteva malce več truda za zdravnika, ampak zagotovo se da. Sploh pa nekomu s tehnično izobrazbo kot si ti. Marsikateri medicinski problem ima kako čisto fletno analogijo v strojništvu, računalništvu in še kje. Samo malo iznajdljiv mora biti zdravnik.
smirk-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Še eno malo bolj lahkotno:

Eden briljantnih zananstvenikov George Gamow je v svoji knjigi Ena, dva, tri... do neskončnosti napisal o argumentacijah:

(pišem po spominu)
Mnogo stvari v tej knjigi bo navedenih brez dokazov, enostavno pretežki so ali pa predolgi za tako knjigo. Boste pač morali verjeti na besedo. Približno tako, kot je narednik v ameriški vojski razlagal rekrutom, da je Zemlja okrogla. Fantje so bili namreč iz take divjine doma, da so prvič videli vlak, ko so šli k vojakom.
Narednik je rekel: "Fantje, Zemlja je okrogla kot melona. Kdor tega ne verjame - tri dni zapora! Poleg tega obstojijo pa še drugi dokazi."

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Eno stvar bi tu pripomnil. ...kakor reče g. dohter, tako pa bo... je že prav! Zaupanje v zdravnika, njegovo znanje in poštenost je za moje pojme eden od prvih korakov k zdravju. Mnenja sem tudi, da prav vsa "alternativna" medicina temelji (zavedno ali pa ne) na zaupanju. Zato ima včasih tudi uspehe tam, kjer bi človek sploh ne pričakoval. Moj priljubljen izrek je: pol zdravja je v glavi, tudi če te boli noga!
Ne vem ali v šoli dovolj poudarjajo človeško psiho, ki je verjetno velikokrat kriva za marsikako bolezen in seveda tudi za marsikatero ozdravitev.

Pred dolgimi leti sem bil v bolnici na očesnem oddelku. Istočasno z mano je prišel še en mlajši fant, ki se je pritoževal nad dvojno sliko. Po dveh dneh, ko smo pač živeli skupaj, sem prijateljem omenil, da spada na oddelek za živčne bolezni, ne pa okulistični. Zdravnica ga je res poslala na ta oddelek, ampak šele po treh tednih!

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Jernej včasih je lahko človek nad kakšnim dohtarjem precej presenečen, ko mu pove prav vse in to tako, da ga človek razume. Predvsem to počnejo mlajši zdravniki. Ravno danes sem imel eno tako izkušnjo, pri puljenju modrostnega zoba. Tvoje poste je drugače fajn brat, čeprav redko odgovarjam na njih.

Nazaj na temo. Jaz mam na nek način kontinuirani post, odpovedujem se uživanju stvari, ki mi ne pašejo. Nekateri me malce čudno gledajo. Pa veliko vode spijem, včasih tudi z dodatki. Sicer ne vem kako to pomaga pri kakšnem čiščenju telesa, važno je, da men ustreza. Je pa res, da že dolgo ne pijem pijač z dodanim CO2 (pivo ne spada mednje) in pa v malih količinah pijem raznorazne sokove, ki vsebujejo enormne količine sladkorja, da so že osladni.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
"12 ur brez hrane = stradanje"
No, ta je pa lovska da bolj ne more bit. Ti zihr sumo treniraš, bi blo boljš da greš v zen budizem, če hočeš bit yokozuna.

Moram priznat, da sm letos čist pozabu na post pa sm si v toast nafilal šunke. Zanimivo, naslednji dan sem se ene parkrat na šihtu fajn v betico udaru.
Torej božja kazen? Sej bi verjel, če ne bi par dni prej fajn čutu bolečino ko sm z golenjo brcnil v železni okvir.
"Auči, moj bog, zakaj si tako grob?"
redface-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Jernej kako pa bi pojasnil trditve ljudi, ki pravijo, da so s postom izstradali raka
med njimi je tudi politik Lojze Peterle? Je to zgolj slučaj, da se medastaze niso razvijale dalje ali je možno podivjane celice raka res izstradat?
Jaz vem, da brez hrane ne bi zdržala 14 dni, ne vem kako jim uspe živeti samo s pitjem vode.

hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hvala za ta komentar. Če ti praviš, da je "lovska", then it must be.

Verjetno je to itak stvar osebne interpretacije... dejstva, da v telesu potekajo zelo podobni procesi v smislu zagotavljanja oskrbe z energijo 12ur po zadnjem obroku in 1200ur po zadnjem obroku, verjetno ne igrajo nobene vloge.

Kar pa se drugega dela tiče... upam, da je bilo mišljeno v nekem prenesenem pomenu. Alternativa ravno ne pritiče neki razmišljujoči osebi. Da je neka nezgoda posledica verskega prekrška...
smirk-1.gif

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Hja, kazen za verski prekršek ali naključje? Bom za velik petek pojedu eno živo krastačo da vidm če je kej na tem al ni.
hysterical-1.gif