Ploščice za zunaj?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem pregledal sporočila za 3 leta nazaj, ampak nisem našel nič podobnega.

Kakšne ste položili?

Rabim za podest, stopnice in par metrov "pločnika" ob hiši.

Nekaj takega, da nisi takoj na hrbtu, ko zapade sneg.
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
za zunaj velja pravilo: bejž stran od ploščic!

Ker 'proti' zdrsnih ni..vse drsijo! Ko bo šla kost..tebi ali bližnjim boste prekleli vse tiste ki so vam jih svetovali, ter one, ki so jih prodali in na zadnje še tistega, ki je polagal
evil.gif

Če že...daj kamen...kak pohorski lomljenec oz. podobne 'hrapavce'.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
za zunaj velja pravilo: bejž stran od ploščic!

Ker 'proti' zdrsnih ni..vse drsijo! Ko bo šla kost..tebi ali bližnjim boste prekleli vse tiste ki so vam jih svetovali, ter one, ki so jih prodali in na zadnje še tistega, ki je polagal
evil.gif

Če že...daj kamen...kak pohorski lomljenec oz. podobne 'hrapavce'.

467716-post_slo.gif

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Na terasi in vhodu imam položeno Wood Essence Antrazite Grip. Je bilo letos precej snega pa ni nič drselo. Ostali so mi samo 3m2. Prodaja pa jih ART salon keramike na Ptuju (verjetno pa tudi kdo drug).
Cena za m2 je bila približno 30€.

Priponke

• 1768500-woodessence.docx
    90,4 KB · Ogledi: 394
Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.015
6.194
113
Mene pa zanimajo take ploščice oziroma obloge ki "dihajo". Namreč na nepokriti terasi so se vse ploščice navzdignile. Posledice zime pač, ker se pod njimi nabira vlaga, zmrzne in zračnost je tukaj. Obstaja kaka alternativa, da se ploščice nebi dvigovale? Mogoče res kak kamen?

Nazadnje urejeno:

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Tudi mi smo hoteli dati ploščice na teraso, pa so nam keramičarji odsvetovali zaradi večje kvadrature in možnosti raztezanj (odločili smo se in jih bomo dali le na balkone, kjer naj ne bi bilo večjih raztezanj in nam garantirajo 10 let brez problemov). Če se že gleda ploščice potem ploščice za zunaj vsaj r10, da so malo hrapave oz nad r11, da so kot "šmirgl", samo potem so pa problemi s pucanjem.
Za teraso sedaj razmišljamo kar prani beton, kjer diletacije ne motijo ali pa les čez betonski estrih.
P.S. Ali mogoče ima kdo izkušnje s pranim betonom in kakšna dobra priporočila?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
terase so zahebana stvar....problem je bolj v lepilu (ki mora biti ta pravo) + dobro lepljene plošice - potopljene v lepilo + super zafugirano, da nikjer ne more voda pronicat pod ploščico..ker če pride jo bo vrglo ven.

Pa kljub vsemu je zadeva zalo zelo problematična.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sem pregledal sporočila za 3 leta nazaj, ampak nisem našel nič podobnega.

Kakšne ste položili?

Rabim za podest, stopnice in par metrov "pločnika" ob hiši.

Nekaj takega, da nisi takoj na hrbtu, ko zapade sneg.
grin1.gif

Sam imam ploščice, sicer nek "top šit" model ( moja izbrala ) in ja....pozimi je jeba
smile-1.gif
Drugače ne.

Bi pa danes, če bi še enkrat izbiral izbral definitivno tole (!) ...pa še ni tako "drago"

http://www.structuring.si/lesni-kompozit-forexia-silvadec.html
cheer.gif

p.s.: sam bom dal narediti iz tega materijala tudi ograjo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kamen mi ni všeč spljoh.
tongue-1.gif

Kar se lepila tiče. Ne obstaja samo Nivedur in NivedurS. Že če so granitogres, je lepilo drugačno.

kiki

Zelenc'
21. mar 2013
5
0
1
Mi imamo tele:

http://www.abk.it/#/collection/outdoor/patio

drsijo ne, ker pa so tako grobe, nam požirajo noge od stolov.

Sem pogledala link, pa mi čist ene druge pokaže. V glavnem so precej grobe sive površine, zato so tudi za čiščenje precej zoprne. Še enkrat se ne bi odločili zanje. Je pa res, da imamo precej frekventno teraso, pol odkrito, pol pokrito. Glede vzdržljivosti pa pri ploščicah ne bi smelo bit problema, če so pravilno položene in s pravimi materiali.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Obstaja kaka alternativa, da se ploščice nebi dvigovale? Mogoče res kak kamen?
Alternativa je solidna gradnja.

Doma smo okoli bajte prej imeli hotaveljski kamen na pustem betonu, pa je šlo vse skupaj v maloro v manj kot 10 letih. No, potem pa smo zadevo konkretno naredili, tako kot je treba - torej odstraniti obstoječe okoli hiše, odkopati vsaj 50 cm (kjer je bilo blato, tudi do en meter), razen tam, kjer je tlak ostal popolnoma nepoškodovan. Nato smo uredili odvodnjavanje in hidroizolacijo na kritičnih koncih, nasuli tampon in utrditi, čez armaturno mrežo ter cca 15-20 cm kvalitetnega betona iz betonarne. Po enem mesecu, ko se je strdilo, še okoli 5 cm finega betona, vmes obvezno dilatacije, to smo potem sušili še 6 tednov. Nato pa kvalitetne ploščice čez (neke italijanske, ne bi vedel, kaj) - na mokrem držijo odlično, pa še lahko se čistijo, na snegu pa itak niso nobene dobre. Polaganje ploščic s fugiranjem je trajalo en teden, vmes se obvezno pokriva s polivinilom, da dež ne dela štale.

Sedaj po 9 letih so še vedno kot nove, nikjer nobene razpoke, niti najmanjše, niti na robovih, pa se čez kdaj tudi kak avto zapelje. Če narediš dober fundament, potem imaš gor lahko tudi poceni ploščice, pa ne bodo odstopale. Pa dober majster je tudi obvezen.

Imamo pa sedaj v bloku (kjer jaz živim sedaj, da ne bo zmede
evil.gif
) nove ploščice na balkonih in vhodih, pa so res grobe in nič ne drsi, samo so pa za čiščenje nemogoče.