Pletnarji na Bledu

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
takole gre. Na obali se usedes na pletno in cakas, da se nafila. Potem se odpeljes do otoka. Pletnar ti rece, da cez pol ure se gre. Lahko gres na to isto pletno ali drugo. Ko gres nazaj, pa placas. Na otkoku imas gostilno in cerkev. Mal pogledas, spijes, skadis. Ce si heroj, pa najbolje da priplavas, tako smo mi kot mulci naredili, vcasih tudi vzeli coln na vesla.

Nazadnje urejeno:

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
mislu sn, da najames čoln, na katega spravis družino in odveslaš na otok
Ce najames coln, ti seveda ni treba placat vstopa na otok. Vprasanje je le, kam ga bos privezal. Pomol je rezerviran za pletne. Lahko ga pustis zadaj, na strani, ki gleda proti hangarjem. Tam je bol odmaknjeno.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.846
1.695
113
Iskajoč brata
enkrat bo treba otroke peljat na otok, pa sam za naprej sprašujem
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Ce najames coln, ti seveda ni treba placat vstopa na otok. Vprasanje je le, kam ga bos privezal. Pomol je rezerviran za pletne. Lahko ga pustis zadaj, na strani, ki gleda proti hangarjem. Tam je bol odmaknjeno.
Večina pomola je rezerviranega, ni pa ves
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Evo, bili včeraj tam. Najeli dva ta velika čolna in plačali celih 30 EUR. Veslanja je bilo 10 minut v eno smer, tako da smo potem za nazaj naredili še krog okrog otoka in še malo vstran zavili in je bilo ravno ena ura. Vzeli smo pa pri enem možicu tam pri kampu, vendar ne direkt ob parkirišču ampak ene 200m nazaj proti Bledu. Zelo prijazen, pa še razložil nam je par stvari. Priporočam.
Za privezat na otoku je pa tisti stranski pomol ene 50m proti levi od glavnih stopnic. Je namenjen prav čolnom. Če boš probal pri glavnem parkirat bodo pa ziher pletnarji poskrbeli, da boš vedel, da si se zmotil
grin1.gif
.
V glavnem: 30 EUR proti 120 EUR je kar razlika. Pa še zrekreiraš se malo, prav fajn je bilo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.263
9.891
113
Vstop v cerkev moraš v vsakem primeru plačat. 3 EUR na glavo. Cerkev mora živet pač.
Za gumijast čoln bi pa jaz preveril, če rabiš kakšno koncesijo za to, da lahko uporabljaš svoje ''plovilo''
evil.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.320
7.082
113
pri taščici
ko sem delala na bledu pred dobrimi desetimi leti sem jedel pri Planincu tam pri glavni avtobusni postaji.

200 evrov kasira za eno veslanje?Lep zasluzek,me zanima koliko fur dejansko prikaze kot prihodek.
pelje tudi samo enega ali jih mora biti vsaj xy da pletna gre?
ah ja za 12 evrov si kupim plavutke in gasa, pozimi pa drsalke.

abraham: kaj si sploh hodil na otok ce ti grejo farji v nos?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.320
7.082
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
in če bi s sabo vzel en napihljiv čoln vstop v cerkev pa plačal s čokoladnimi evri?
pa kaj je tako zanimivega na tistem otoku da rinete vsi tja. Sploh pa v cerkev. Zastopim da bi 8888 spraseval za cerkev ampak......

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa kaj je tako zanimivega na tistem otoku da rinete vsi tja.
Saj, zakaj folk sploh hodi na Bled, a ne?
grims-1.gif

Pač, vsakemu svoje, jaz sem bil to poletje 4x na otoku, prvič sem zamahoval do tja iz hangarjev 19 minut, na koncu 15. Vseeno bo še treba izboljšat kondicijo.

Me pa presenečajo ti pletnarji, človek bi pričakoval, da bodo vsaj nečemu primerno oblečeni (denar, eksluzivnost, turistična destinacija in to), pa so povečini taki, kot da bi prišli z njive.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
in če bi s sabo vzel en napihljiv čoln vstop v cerkev pa plačal s čokoladnimi evri?
pa kaj je tako zanimivega na tistem otoku da rinete vsi tja. Sploh pa v cerkev. Zastopim da bi 8888 spraseval za cerkev ampak......
jaz vsekakor ne rinem tja sploh pa ne v cerkev
bi pa poskušal plačati s čokoladnimi evri lih tako, da pokažem kaj si o njih mislim
evil.gif

aja otok je bil pa že prej pogansko svetišče in preden ga je vatikan oskrunil, da ne rečem posili, in je kot tak pomemben del naše zgodovine in bi si ga zato bilo bredno ogledati

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Vstop v cerkev moraš v vsakem primeru plačat. 3 EUR na glavo. Cerkev mora živet pač.
Za gumijast čoln bi pa jaz preveril, če rabiš kakšno koncesijo za to, da lahko uporabljaš svoje ''plovilo''
evil.gif
.
cerkev naj crkne
nahrung002.gif

razen tega, da so prepovedani motorji z notrranjim izgorevanjem dvomim, da velja kakšna prepoved, nenazadnje so vodne površine v sloveniji javno dobro in kot take dostopne vsakomur

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ali je bilo kakšno pogansko svetišče gor, ne vem, dejstvo pa je, da so bili na otoku ljudje mnogo prej, preden so se v te kraje priklatili Slovani...pa menda niso slovanski klavci na otoku pobili kristjanov, zbranih okoli molitvenika?

Mislim, da bi morali ateistični potomci Slovanov cerkvi plačati visoko odškodnino za vse pobite kristjane, ki so tu bivali še v rimskih časih ter vse uničeno premoženje z zamudnimi obrestmi za 1400 let...
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
200 evrov kasira za eno veslanje?Lep zasluzek,me zanima koliko fur dejansko prikaze kot prihodek.
Zadnje leta vsi pridno pišejo račune, ker jih inšpekcija dosti preverja. Včasih je blo pa bolj po domače
wink-1.gif