Planica 2023

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Zajeta slika.PNG

• Všeč mi je
Reactions: tony

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.239
2.517
113
Ti zdaj po svoji stari navadi zavajaš s podatki za izgradnjo Nordijskega centra Planica. ta je res bil zgrajen s sredstvi EU v veliki večini, s tem, da je po mojih (precej sigurnih) podatkih del sredstev za prenovo skakalnic "ostal v luftu" zaradi gradbene papirologije. Ampak to je vseeno manjši del stroškov izgradnje/prenove NC Planica.

Sedaj pa govorimo o Nordijskem SP Planica 2023, ki pa se financira kot se pač vsaka vrhunska športna prireditev pri nas - večinoma iz TV in reklamnih pravic, pa sponzorskih sredstev, prodanih vstopnic,... na koncu tudi iz državnega proračuna, če gre za državno pomemben projekt. In trenutno je "v luftu" dobre 3M evrov, ki jih bo treba na koncu pokrit. Trikrat lahko ugibamo kdo in kako.

PS: hvala krko za natančne podatke o stroških izgradnje.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Tukaj je organizator pretiraval s cenami. Kupna moč slovencev je za take dogodke, enostavno v p....
Jaz sem navdušen nad zimskimi športi ampak za tak denar grem raje en dan s familijo smučat.

Če so računali na veliko udeležbo domačih navijačev so naredili pa še eno veliko napako.
Slovencem je zanimiv finale svetovnega pokala, ker je to pač tradicionalni slovenski praznik in vsesplošna pijanka z dobro žurko, kar paše v kontkest Slovenstva

Tole kar imamo sedajle, ko so zraven teki itd... pač ljudi ne zanima, niti ni žurke, niti ni pijanke, tako da jebiga

• Všeč mi je
Reactions: Gavran in Najbolji

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Malo že pretiravate s temi cenami. Družinska karta je 119€. Se mi zdi fer cena za 2 odrasla in 2 otroka. Hrana in pijačo imaš lahko v nahrbtniku. Samo ne smeš imeti steklenic in pločevink. Plastenke in tetrapake pa imaš lahko.
Pa dobr kaj ti ni jasnu? Prižgi xK tv in daj na SLO2 ter poglej koliko folka je. Sigurno so slovenci se grupno odločili, da ne bodo šli v źivo gledat. Sploh, ker je tak dogodek.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.060
4.258
113
Malo že pretiravate s temi cenami. Družinska karta je 119€. Se mi zdi fer cena za 2 odrasla in 2 otroka. Hrana in pijačo imaš lahko v nahrbtniku. Samo ne smeš imeti steklenic in pločevink. Plastenke in tetrapake pa imaš lahko.
Kaj je fer za koga je nepomembno. Trg sam pove, koliko požre....
Očitno bodo v Kranju kebabarji več prodal k v Planic. To je tržni podatek. Za plus je optimistom še vreme pomagalo, da je folk še bol prepričan, da se je prav odločil.

V enem Blejskem hotelu je bila baje (pop) kompletna odpoved rezervacij.
ps... point predictive ni, da nosiš sabo piknik, ampak da tam kaj poješ popiješ za normalno ceno...

....
Super model šalajbarizma, problem je samo v tem, ker bojo spet davkoplačevalci plačeval. Tkole se lahko gre vsak biznis..

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Država investira, da se polni hotele in sobe. Ker tam je denar. Ne v kebabih in burgerjih. Tisto pride zraven.
Turizmu se je zmetalo koronske bone, subvencije, prireditve. In naslednjič naj bodo turistični delavci in lastniki prekleto tiho, ko bo treba denar iskat spen od države. Enkrat nas Blejci odganjajo, potem smo nekaj najboljšega za njih, sedaj spet navijajo cene ker oni so nekaj več. Pa ne samo Blejci, vse je lahko sram, od Lesc naprej da niso zapolnjeni s planiškimi gosti.
Plus počitnice so zmaknilin za to revscino.