SDS predlaga, da bi na volitvah stranke imele enotno številko v vseh volilnih enotah (sedaj je 8 različnih).
![]()
SDS predlaga spremembe pri številčenju kandidatnih list za parlamentarne volitve
V SDS so danes predstavili svoj predlog novele zakona o volitvah v DZ, s katerim predlagajo enotno številčenje kandidatnih list v vseh osmih volilnih enotah.n1info.si
Kaj pa je prednost trenutnega sistema? Čemu so namenjene drugačne številke razen kompliciranju.Očitno menijo, da so njihovi volivci tako nesposobni, da si lahko ločijo samo po številki. Naj to ostane tako kot do sedaj.
Res totalna zmeda in zarota, ni fer do nepismenih, v soboto na golažu v LJ ti na roko napišejo 8, naslednji dan v NM pa pod 8 voliš proti njim.Mogoče bi lahko vprašal volivce stranke "nič od tega" kaj menijo o volilni pismenosti. Kaj je sploh fora tega, da se v vsaki enoti označuje z drugo številko, razen, da se v sistem namenoma vnaša zmeda?
Ker v tem primeru bi RKC poslala samo en mail okrog..."glasajte za nas, mi jedini smo spas". Ker so pa različne številke, pa morajo segmentirati bazo in razpošiljati različno vsebino.Izliv si ti sam, zdaj ali si čustven ali ne, je pa druga stvar.
Vprašanje je, zakaj ne bi bilo to poenoteno po celotni državi. Kakšna je korist od tega, da se za vsako enoto tiska drugače?
Ko bodo uredili zaporedne bo težava da je tudi font različen in boš spet zmeden. Ubistvu te že moti, samo da tega še ne veš. Zarota in namerno vnašanje zmede. Zakaj moram jaz obkrožit arial, moj kolega v sosednji volilni enoti pa ua enako izbiro comic sans.Izliv si ti sam, zdaj ali si čustven ali ne, je pa druga stvar.
Vprašanje je, zakaj ne bi bilo to poenoteno po celotni državi. Kakšna je korist od tega, da se za vsako enoto tiska drugače?
Nekaj bi pa res morali spremeniti pri volitvah. Volitve nebi smele biti na petek ali na nedeljo. To bi povečalo demokratičnost volitev.