Planet Golob

B81

22. jul 2007
39.413
12.142
113
Saj ni težko dobiti referenduma, če cela kampanja bazira na lažeh. Upam, da bodo g. Primc&Co kdaj odgovarjali za svoje laži. Me, pa čudi da lahko verniki tako lažejo , če pa je po verski doktrini laž greh.
No ja...lazi ali metafore...ne pozabit da je oni celavi spil kozarc vode na soocenju in rekel, da potem ne bo vec mogel vode pit :bonk:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.292
5.349
113
Ko sem videl klientelo na volišču, sem ženi rekel s tega ne bo nič.

Primc in cerkev sta odlično odigrala svojo vlogo.
Primca obsojam, cerkev pač ne ker ima svojo agendo in naj stoji za tem.

V bistvu so se sedaj drugi odločili, da bom jaz trpel, če zbolim.
Ni fer, da se popolnoma individualna odločitev o posamezniku, da na izbiro množici.

Če so se eni odločili, da bodo umirali v mukah, je čisto razumem in ne nasprotujem.

Jaz z glasom za, nisem posegal v njihovo pravico, oni z glasom proti so direkto posegli v mojo pravico!
Preko palca pa vseeno.....ko boš ti umiral v mukah..... boš v večini primerov po tem zakonu nesposoben za samoodločanje o svojem koncu...tako da mislim da je bil ta referendum "obkroži ZA" eno veliko zavajanje.....

Pa glede na to po kaki poti sta končala dedek in babica.....sem bil ZA.....ampak ne pod temi levimi pogoji....

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in B81

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.595
2.275
113
Pomurje
Preko palca pa vseeno.....ko boš ti umiral v mukah..... boš v večini primerov po tem zakonu nesposoben za samoodločanje o svojem koncu...tako da mislim da je bil ta referendum "obkroži ZA" eno veliko zavajanje.....

Pa glede na to po kaki poti sta končala dedek in babica.....sem bil ZA.....ampak ne pod temi levimi pogoji....
zato pa se bom vnaprej pripravil, ko še bom pri zavesti.

sad

Guru
24. avg 2007
22.674
11.476
113
zato pa se bom vnaprej pripravil, ko še bom pri zavesti.
Simpl: nabaviš eno kanto staro 40 let z izgovorom, da je to tvoj oldtimer (Yugec recimo), sentimentalna vrednost in ga imaš parkiranega pod cerado. Enkrat letno na tehnični in kratka vožnja. Pač sentimentalna.
Ko je čas greš na vožnjo, lepo cigara v gobcu, prideš do 100km/h in naciljaš z levo stranjo fajn močno drevo.
Nobenih problemov z veljavnostjo življenskega zavarovanja, pa hitro je garantirano fertik. In noben od tvojih se ne bo spraševal, kaj bi lahko naredili. Pač nesreča. Edino fajn je, da se nekam stran odpelješ, ne da se tvoji stalno ta mimo vozijo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.776
3.994
113
Nekaj si zapomnite tisti, ki mislite, da je svoje življenje končat preprosto: za samomor moraš bit izredno pogumen (ali pa resnično obipan v kombinaciji z recimo alkotom) - zato se jih veliko konča "z rešitvijo".

Sem imel sošolca, ki je par let grozil s samomorom (in tako verjetno obupano klical na pomoč), ga niso resno jemali - ruralno okolje pač. In potem je en večer prišel v gostilno in objavil, da se gre obesit - so se mu smejali; naslednje jutro so ga našli na štriku.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Kamele0N

mistique

Guru
16. jun 2009
15.488
2.954
113
Se strinjam.
Ampak v Sloveniji je žal veliko pogumnežev. :(
Čeprav se mi zdi, da razumem, kaj si želel povedati, je to zelo škodljiv sklep. Gre za našo percepcijo, da so pogumni. "Kako je pogumen, da je skočil z balkona (ker mene je strah višine).". Vprašaj tiste, ki so kdaj neuspešno poskušali, nobenega poguma niso pripisovali poskusu samomora.

Sem se družil s fantom, ki ga je pred smrtjo rešilo drevo. Ko je prišel iz bolnice, smo ga potegnili v družbo, ker je bil nesrečen in izločen (doma, v družbi,...). 20 nekaj stari, popolnoma neopremljeni za take situacije, smo mislili, da če ga preprosto sprejmemo, mu bo bolje. On ni govoril o pogumu, je rekel, da je samo šel. "Kdaj gremo spet na Bled?" je rekel. Pa smo rekli, da naslednji vikend! No, nismo šli, ker je še drugič skočil.

Sošolec iz srednje...na heroinu. Top človeček, duša,...Imel "vse", doma premožni, edino očeta nekako ni imel, četudi je bil tam...par let kasneje skočil pod vlak.

Kolega brainiac, uspešen poslovnež, aktiven, ljudski,...po mailu protokolarno obvestil svojce, čistilko, se opravičil vsem, da bodo imeli delo z njim, povedal v katerem prostoru ga bodo našli, požrl uspavalke, odprl plin...

To niso pogumneži. Pa ne, ker bi jim želel karkoli odvzeti. Ravno nasprotno. V prvi vrsti so čustveno pohabljeni in ne prenesejo več. Obup jih žene, ne pogum. Vse to sem napisal, ker se mi ne zdi prav, da govorimo o pogumu, kot da problem pravzaprav ne obstaja.

Pogum je nekaj drugega...ostati živ, se boriti, reševati, trpeti, imeti rad, dajati,...z vsem spoštovanjem do tistih, ki ne zmorejo več. Jih razumem.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.344
8.201
113
Mediana je (tokrat) falila za približno 20 odstotkov.

Po anketah naj bi bilo mnenje 2:1, anketa Mladine je dobila podobno razmerje.

Glede na vse zapise tolerantnih in strpnih levičarjev na omrežjih me niti ne preseneča, da ljudje niso javno razglašali svoje odločitve.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.315
10.402
113
MB
situacija ni smešna, smešen si ti.

leta na leta se delamo norca iz ljudi pa iz resnih tem delamo politične igrice, zdaj si pa ti majster ugotovil da je pa ta kampanja bazirala na lažeh.

katera je te bla zadnja ko ni ?

še nas čaka odraščanje še.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.060
1.516
113
Titograd
Tudi to je del odraščanja...

Zaj pač če kdo hoče umret bo še vedno po naši stari folklori... liter šnopsa po grlu pa v avto in gas v drug avto, občasno v drevo... ali pa z puško fentaš familijo in na koncu še sebe. Ni da se ne da...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.464
9.604
113
Tudi to je del odraščanja...

Zaj pač če kdo hoče umret bo še vedno po naši stari folklori... liter šnopsa po grlu pa v avto in gas v drug avto, občasno v drevo... ali pa z puško fentaš familijo in na koncu še sebe. Ni da se ne da...
Torej je bila ideja tega zakona da se vsem ki bi se fentali omogoci da to storijo brez nevarnosti za ostale?

Ker dajmo pol za zacetek sprejet da se samomorilcev ne resuje niti ne zdravi.

Ce pa to ni bila ideja zakona (kar mislim da ni bila) pol pa ne takih primerjav delat.