Planet Golob

mistique

Guru
16. jun 2009
14.917
2.588
113
Emona / Carnium
Če delajo tam neko promocijo, zakaj o tem nihče ne piše?
In kakšne cilje so dosegli? Kdo jih je zastavil?
Verjetno za zasluge s področja promocije države in kulturnega povezovanja (najbrž gre za kak projekt?)...pa da rezidenca ni prazna, sej veš to bi bila še večja škoda za proračun, če bi morali plesen odstranjevati...

A tole so fotke rezidence al je šel Ven preko brooklynskega mostu do Kaneeshe in Deshawna pofotkat?
1754385433545.png
1754385490324.png

1754385505769.png
1754385816562.png

Preverite še seznam z zadnje fotke, če slučajno kdo ni upravičen...in je squattal v našem fletu!

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.126
7.802
113
Ana Jerman?

Izhajajoč iz lastne izkušnje Ana Jerman v svoji magistrski nalogi raziskuje možne oblike prebivanja ranljivih skupin izven obstoječih institucij. Snuje bivalne tipologije, ki omogočajo vključenost različnih uporabnikov in temeljijo na deinstitucionaliziranem kolektivnem bivanju v neposredni povezavi z mestom. Dokazati namreč želi, da mesto ne sme biti namenjeno le tržnim vsebinam in da mora biti njegov prostorski potencial na voljo vsem prebivalcem.

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
587
-4.027
28
Vidim, da je bentenje čez aktualno vlado v polnem zagonu, seveda s strani enih in istih osebkov. Ugotavljam, da sociala pri nas deluje zelo dobro, še predobro.
Kako si naj drugače razlagam eno in isto nabijanje po portalu drugače kot, da imate preveč časa in očitno denarja?
Če se boste preveč zagreto "borili" za spremembo in s tem manj socialno vlado, boste v bistvu pljunili v svojo skledo.

B81

22. jul 2007
38.862
11.806
113
Vidim, da je bentenje čez aktualno vlado v polnem zagonu, seveda s strani enih in istih osebkov. Ugotavljam, da sociala pri nas deluje zelo dobro, še predobro.
Kako si naj drugače razlagam eno in isto nabijanje po portalu drugače kot, da imate preveč časa in očitno denarja?
Če se boste preveč zagreto "borili" za spremembo in s tem manj socialno vlado, boste v bistvu pljunili v svojo skledo.
Uh, pocakaj za 2 meseca pred volitvami, ko se bo tu aktiviralo stevilo tvojih kolegov tipa mare, msenjur ipd...bo zanimivo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in erikson

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.042
8.769
113
Verjetno za zasluge s področja promocije države in kulturnega povezovanja (najbrž gre za kak projekt?)...pa da rezidenca ni prazna, sej veš to bi bila še večja škoda za proračun, če bi morali plesen odstranjevati...

A tole so fotke rezidence al je šel Ven preko brooklynskega mostu do Kaneeshe in Deshawna pofotkat?
Poglej priponko 100420 Poglej priponko 100421
Poglej priponko 100422 Poglej priponko 100423

Preverite še seznam z zadnje fotke, če slučajno kdo ni upravičen...in je squattal v našem fletu!
IMHO noben ni upravicen. Za Yuchen Chang ne vem kdo je ze slisal, verjetno mocno nevidno dela.

Ne ni normalno da mamo pri taki proracunski luknji rezidence za umetnike.

Prav pa je, da se da ven razpis kjer so opredeljeni cilji in proracun. In izbrani umetnik nato crpa odobrena sredstva. Ce je projekt vezan na NYC naj crpa tam. Samo ne vem kok na NYC vezanih projektov je smiselno da RS financira.

Domet je pa ociten - se pac na steno podpises sej je drzavna bajta.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.735
11.915
113
kod Džej-Zija
A tista socialna vlada, ki je uvedla prispevek za dolgotrajno oskrbo brez oskrbe? A tista socialna vlada, ki je uvedla višji obvezni zdravstveni prispevek? A tista socialna vlada, ki je spremenila dohodninsko lestvico in s tem dodatno obremenila srednji slok? A tista socialna vlada, ki je uvedla komunalni prispevek za enostavne objekte?

Priznam, z veseljem sprejmem manj socialno vlado.

P.s. S še večjim veseljem čakam, kako ne boš odgovoril na nobeno točko, ampak napadel osebo.

Lp, dežurni moralist

2. okt 2007
4.026
2.564
113

ni to bemtenje, ampak je prikaz realnega stanja. A si kdo od teh kaj zmišljuje, saj za bivanje "nevidnega" dela v NYC, so osebki sami napisali, da so bili s celo družino tam samo dva meseca. Glede raznih prispekov je tudi bilo napisano, to je realnost.

Daj napiši, kaj je dobro. Ne to, ja je bil sprejet zakon o zdravstvu, kjer uporabniki n ečutimo sprememb, ali pa dolgotrajna osrkba, kjer še ni izračunov. Če daš nekaj konkretnega, kar se lahko izmeri (za KPI si že slišal, upam?), pa lahko debatiramo.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

mistique

Guru
16. jun 2009
14.917
2.588
113
Emona / Carnium
IMHO noben ni upravicen. Za Yuchen Chang ne vem kdo je ze slisal, verjetno mocno nevidno dela.

Ne ni normalno da mamo pri taki proracunski luknji rezidence za umetnike.

Prav pa je, da se da ven razpis kjer so opredeljeni cilji in proracun. In izbrani umetnik nato crpa odobrena sredstva. Ce je projekt vezan na NYC naj crpa tam. Samo ne vem kok na NYC vezanih projektov je smiselno da RS financira.

Domet je pa ociten - se pac na steno podpises sej je drzavna bajta.
Ne bi o tem, kaj je normalno in kaj ne. O tem, kaj je prav, se pa strinjam s tabo. Naj kdo od teh ta zagnanih zrihta te razpisne pogoje in projekt, s katerim se je umetnik prijavil.
Morda ugotovimo, kako nam to nič ne koristi...potem pa bi lahko to idejo širili naprej na splošno populacijo...indeks koristnosti (rešil nutrije, pomagal starčku čez cesto, obiskal NY,...). No, mal me je odneslo...

Bivanje v tej rezidenci omogoča država in ne jaz, ki v ta flet ne morem, pa četudi sem ga "plačal"...in zakaj bi se Venći meni zahvalil? Jaz mu itak zavidam, da džabe spi na Manhattnu, torej: je*i se Ven s svojimi privilegiji! :jok:

Umetnik, kot je npr.: Ven, ki si lahko kupi svoje stanovanje v NY, po mojem mnenju ni upravičen do takega bivanja, vsaj dokler njegovo ime ne odzvanja po svetovnih novicah ali rajši še kaj bolj relevantnega za državo...Ampak to je moje mnenje, razpis ministrstva pravne države pa je nekaj, v kar si lahko to mnenje zgolj zavijem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.042
8.769
113
Ne bi o tem, kaj je normalno in kaj ne. O tem, kaj je prav, se pa strinjam s tabo. Naj kdo od teh ta zagnanih zrihta te razpisne pogoje in projekt, s katerim se je umetnik prijavil.
Morda ugotovimo, kako nam to nič ne koristi...potem pa bi lahko to idejo širili naprej na splošno populacijo...indeks koristnosti (rešil nutrije, pomagal starčku čez cesto, obiskal NY,...). No, mal me je odneslo...

Bivanje v tej rezidenci omogoča država in ne jaz, ki v ta flet ne morem, pa četudi sem ga "plačal"...in zakaj bi se Venći meni zahvalil? Jaz mu itak zavidam, da džabe spi na Manhattnu, torej: je*i se Ven s svojimi privilegiji! :jok:

Umetnik, kot je npr.: Ven, ki si lahko kupi svoje stanovanje v NY, po mojem mnenju ni upravičen do takega bivanja, vsaj dokler njegovo ime ne odzvanja po svetovnih novicah ali rajši še kaj bolj relevantnega za državo...Ampak to je moje mnenje, razpis ministrstva pravne države pa je nekaj, v kar si lahko to mnenje zgolj zavijem.
Skusaj naslednjic iz odgovora meni (mene si citiral) izpustiti nebuloze s katerimi nic nimam. Jaz ne pricakujem nobenih zahval. Tud v to rezidenco ne rabim it. Sofinanciral (skozi davke) sem ze vrsto drzavnih objektov pa to ne pomeni da grem lahko not. Tko da ce to preskociva - sam pises da je gospod umetnik takega formata da ima lastna sredstva za bivanje v NYC. No pol pa ti objasni zakaj je smiselno denar iz proracuna kurit za njegovo bivanje.

V zelji da po tem ko te je malo odneslo kmalu prides nazaj na izbrani tir te lepo pozdravljam

• Všeč mi je
Reactions: 8888

mistique

Guru
16. jun 2009
14.917
2.588
113
Emona / Carnium
Skusaj naslednjic iz odgovora meni (mene si citiral) izpustiti nebuloze s katerimi nic nimam. Jaz ne pricakujem nobenih zahval. Tud v to rezidenco ne rabim it.
KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ KSZ
No pol pa ti objasni zakaj je smiselno denar iz proracuna kurit za njegovo bivanje.
In čemu ter kako naj bi jaz pojasnjeval karkoli, za kar se je odločila neznana razpisna komisija na podlagi neznane razpisne dokumentacije neznanega razpisa za neznani projekt? Je lepše, če ne utirim na tak način...

Saj pišem, da po mojem mnenju ne bi smel biti kar tako upravičen in dodajam, da bi bilo zanimivo razmotriti razpisne pogoje, dokumentacijo, projekt...ti pa zdaj želiš, da pojasnjujem nasprotno?

Piši na ministrstvo (ali uporabniku Svobodnjak), boš morda dobil utemeljitev, ki jo iščeš :zavijazocmi:

• Haha
Reactions: aljoman

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.432
1.420
113
Čez 15 let pa se bo "nekdo" spomnil, da mogoče tem, ki so samo 80% delali, malo povišali upokojitveno starost.
Ker niso tako zelo utrujeni.

Podjetjem že zdaj nič ne preprečuje, da dajo zaposlenim vsak petek fraj, plačo pa 100%.

Po mojem, če bo podjetje prijavilo 30 urni delovnik, bo to zagotovo prineslo neke penale, če ne takoj, pa v prihodnosti.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe