Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
23.546
7.284
113
Urška KZ je imela zvečer na obeh televizijah identično izjavo.

Opozicija seveda nima drugega namena, kot pa da čaka, da prevzame oblast in namoči prste v marmelado, ki se ji reče "orožarski posli".

delter333

Guru
21. maj 2010
2.103
1.837
113
Notranjska
SDS hoče rušiti vlado, zato je tako kot je.

Mislim da sem že 3 leta nazaj napisal, da bi moral golob v koalicijo z nsi, pa je šel z skrajno levico in naslednikom zveze komunistov...
Ne odobravam njihovega (sds) početja vendar ne bi rekel da gre za rušenje vlade, bolj močna klofuta, ker se igrajo kot majhni mulci v peskovniku. Namesto da bi se Golob zresnil pa kuha mulo in napoveduje še en referendum o izstopu iz NATA. Otročje, no ali pa tudi ne, obstajajo ljudje v Sloveniji kateri sedaj plešejo kolo in jedo čevapčiče, naročeni so tudi trubači.
#srborusomafija

A je Švica v Natu?
Ne...
A jim kaj manjka?
Ne...
Zakaj smo mi, ki bi radi bili druga Švica, v Natu?
Ah...
švicarji so mentalno precej daleč nad nami zato je malo hecno jih z nami primerjat. Močno dvomim da boš dobil Švicarje ki se jim bo stožilo po RU vladavini in njihovemu standardu, pri nas pa je to kr zaželeno

• Všeč mi je
Reactions: Matey in sad

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
530
212
43
A je Švica v Natu?
Ne...
A jim kaj manjka?
Ne...
Zakaj smo mi, ki bi radi bili druga Švica, v Natu?
Ah...
Vem, sliši se mikavno: "Švica ni v Natu, pa ji nič ne manjka – zakaj smo mi potem?"
Ampak realnost ni tako enostavna.

Švica ima nevtralnost kot zgodovinsko in mednarodno priznano politiko že od leta 1815. Je kot nekakšen “nevtralni šef” Evrope. Nihče ne pričakuje, da bo Švica stopila na kakšno stran, ker je vsa njena zunanja politika zgrajena okoli tega. Poleg tega ima močno vojsko (da, resno – obvezni vojaški rok, skladišča orožja po gorah, mobilizacijski načrti), pa še sedišče Rdečega križa in drugih mednarodnih organizacij. Ima politični, geografski in diplomatski kapital, da ostane izven zavezništev.

Slovenija? Povsem druga zgodba.
Mi smo se osamosvojili leta 1991, v času, ko je Balkan goril. Okoli nas so bili konflikti, nestabilne razmere, razpad sistema. V takem trenutku nismo imeli nobenih resnih varnostnih garancij. In ne pozabimo – nismo imeli vojaške moči, kot jo ima Švica. Realno gledano, nevtralnost bi za nas pomenila "sami proti vsem".

Z vstopom v Nato (2004) smo dobili:

• Varnostne garancije (člen 5 – napad na eno članico je napad na vse)
  • Politično stabilnost in sodelovanje z Zahodom
  • Vstopnico za EU (neuradno, ampak povezanost je jasna)

Torej ne gre za to, da bi bili mi "manj pametni" ali manj neodvisni. Gre za čisto drugačne pogoje. Švica si lahko privošči nevtralnost. Mi smo se po osamosvojitvi odločili za varnost in povezovanje. Če bi šli takrat sami po poti "nevtralnosti", bi bilo vprašanje, če bi danes sploh govorili o Sloveniji tako, kot jo poznamo.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.639
555
113
V Švici in na Norveškem vlada balkanska mentaliteta v politiki in med državljani na splošno?

v Švici bo švica na Balkanu balkan čeprav na skrajnem severu in severno od Save.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.641
11.738
113
kod Džej-Zija
Zelo naivno gledanje na geopolitično situacijo okrog nas. Madžarska bi v trenutku pripojila Prekmurje. Že tako aktivno preko kulture in izobraževanja delajo na tem. Italija bi skočila do rapalske meje. Avstrija se ne bi branila našega severa, Hrvaška pa območij okrog nedokončane meje. V hipu bi se skrčili na tretjino sedanje države.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.585
3.720
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Zelo naivno gledanje na geopolitično situacijo okrog nas. Madžarska bi v trenutku pripojila Prekmurje. Že tako aktivno preko kulture in izobraževanja delajo na tem. Italija bi skočila do rapalske meje. Avstrija se ne bi branila našega severa, Hrvaška pa območij okrog nedokončane meje. V hipu bi se skrčili na tretjino sedanje države.
Ne se hecat, noben niti prdnit ne zna, brez da mu da Nato OK. Ker ni šans, da bi potopili bivšo/bodočo članico...
Madžarska pa, če bo Ivan Thompson Janša na vladi, pa zna kaj naredit...

• Objave ne odobravam
Reactions: tomi

kako je rekel berlusconi...meja na Postojni, Franca bi mel mej na Trojanah, tu maš še idejo velike Madžarske, pa Avstrijci, tule čez mejo in njihova himna.....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.641
11.738
113
kod Džej-Zija
Saj pravim, zelo si naiven. Francija in Italija se že več stoletje ne moreta zmenit glede okolice Mont Blanca. Občasno se tudi grdo gledata. Obe članici NATA.

Turčija in Grčija imata na Cipru odprt konflikt, občasno tudi več kot grdo gledanje. Obe članici NATA.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.546
7.284
113
Madžarska pa, če bo Ivan Thompson Janša na vladi, pa zna kaj naredit...
Tako ljubečega odnosa, kot ga imata Orban in Golob, pri Janši nisem opazil.

orban golob.jpg