10 čakajočih in 15 komentarjev na video, ki bo predvajan šele čez 21 ur.
Kje si nasel ceno dace? Jaz samo parcelo vidim na tvojem linku.Če že serje, naj s pravimi podatki!
Trenutna ocenjena vrednost ruske dače skupaj s parcelo je 316.700€ kar je še vedno X krat premalo!!!
Javni vpogled
vrednotenje.gov.si
dodaš še bajto na seznam in prideš do zgornje vrednostiKje si nasel ceno dace? Jaz samo parcelo vidim na tvojem linku.
Gre menda za vrednost bajte, ne parcele?
Parcela/del stavbe | Model | Površina | Posplošena vrednost | |
---|---|---|---|---|
PARCELA: 1749 26/8 | STZ,ZPS | 850 m² | 148.900 € | |
DEL STAVBE: 1749-218-1 | HIS | 171.9 m² | 167.800 € |
Mucek če nimaš pojma o nepremičninah, ti tudi jaz ne morem pomagat.Poglej priponko 96628
Če že serješ, naj s pravimi podatki!
Parcela je parcela, dača pa dača!
Pa še sam si to napisal![]()
Torej drugo nepremičnino spremeniš v poslovni prostor pa naj se j...jo država, pa davčna,..... pa konec koncev neumna in nesposobna oblast.. Na hitro bi šlo brez večjega finančnega vložka kot javno stanovanje. Zdaj če kaj opravljaš notri ali ne pa je itak tvoja stvar in nobeden nima vstopa v poslovni prostor, če je večino časa zaprt. Bo postala cela Slovenija pod vodstvom Roberta in Tine javna hiša. Tina že ima izkušnje s tem poslom.Pa še nekaj: Dača je poslovna nepremičnina, davek pa naj bi bil za stanovanjske nepremičnine.![]()
Ne moreš verjet brihta - to že imamo, poleg obveznega NUSZ, ki večkratno presega tistega za stanovanjske prostore + dražjih komunalnih storitev, vključno z elektriko, reče se mu davek od dobička pravnih oseb.V naslednjem mandatu uvedemo obvezni prispevek na vse poslovne prostore, tudi prve.
Eh, to je premala. Moramo še bolj obdavčit. JU še posebej polsanci, župani, direktorji zavodov rabijo denar. Ne vem kako ne razumeš tega.Ne moreš verjet brihta - to že imamo, poleg obveznega NUSZ, ki večkratno presega tistega za stanovanjske prostore + dražjih komunalnih storitev, vključno z elektriko, reče se mu davek od dobička pravnih oseb.
Dvoumno tole. Gledam vrednost za mozno ocenitev za nov davek je napisana kje tocno? Da se ne lovimo po portalih gor in dol.Mucek če nimaš pojma o nepremičninah, ti tudi jaz ne morem pomagat.
Vrednost nepremičnine je vedno s pripadajočo parcelo. Tudi v vrednosti stanovanja v bloku je del cene pripadajoča parcela.
Vic Ivanovega zajeba pa je v tem, da uporablja stare neveljavne podatke, kar je lepo označeno na sliki ki jo je pripel in to z rdečo. Dalje pa nepremičninski davek je trenutno "predviden" za stanovanjske nepremičnine, Dača pa je po mojem vedenju poslovna nepremičnina.
Se pa absolutno strinjam z njim (predvidevam, da bo tako na koncu spet presodilo US), da je metodologija posplošenega vrednotenja slaba, slabi so vhodni podatki s terenskega popisa,...