Planet Golob

krko

Guru
5. sep 2010
2.793
1.483
113
Že predvajano včeraj 20.30 na Aktual TV

Zajeta slika.PNG

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: B81 in brane_new

corsol

Guru
11. mar 2010
3.126
1.049
113
Kje si nasel ceno dace? Jaz samo parcelo vidim na tvojem linku.
Gre menda za vrednost bajte, ne parcele?
dodaš še bajto na seznam in prideš do zgornje vrednosti

Datum prikaza:Danes
Skupna vrednost izbranih delov stavb in parcel:
316.700 €
Parcela/del stavbeModelPovršinaPosplošena vrednost
PARCELA: 1749 26/8STZ,ZPS850 m²148.900 €
DEL STAVBE: 1749-218-1HIS171.9 m²167.800 €

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in B81

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.852
2.865
113
Pa še nekaj: Dača je poslovna nepremičnina, davek pa naj bi bil za stanovanjske nepremičnine. ;)

Mimogrede: bajta in parcela sta v tem primeru povezani in je treba cene sešteti kot je napisal corsol

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.852
2.865
113
Poglej priponko 96628

Če že serješ, naj s pravimi podatki!
Parcela je parcela, dača pa dača! :)
Pa še sam si to napisal :)
Mucek če nimaš pojma o nepremičninah, ti tudi jaz ne morem pomagat.

Vrednost nepremičnine je vedno s pripadajočo parcelo. Tudi v vrednosti stanovanja v bloku je del cene pripadajoča parcela.

Vic Ivanovega zajeba pa je v tem, da uporablja stare neveljavne podatke, kar je lepo označeno na sliki ki jo je pripel in to z rdečo. Dalje pa nepremičninski davek je trenutno "predviden" za stanovanjske nepremičnine, Dača pa je po mojem vedenju poslovna nepremičnina.

Se pa absolutno strinjam z njim (predvidevam, da bo tako na koncu spet presodilo US), da je metodologija posplošenega vrednotenja slaba, slabi so vhodni podatki s terenskega popisa,...

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

koliko

Guru
21. avg 2007
4.436
2.529
113
SV SLO
Pa še nekaj: Dača je poslovna nepremičnina, davek pa naj bi bil za stanovanjske nepremičnine. ;)
Torej drugo nepremičnino spremeniš v poslovni prostor pa naj se j...jo država, pa davčna,..... pa konec koncev neumna in nesposobna oblast.. Na hitro bi šlo brez večjega finančnega vložka kot javno stanovanje. Zdaj če kaj opravljaš notri ali ne pa je itak tvoja stvar in nobeden nima vstopa v poslovni prostor, če je večino časa zaprt. Bo postala cela Slovenija pod vodstvom Roberta in Tine javna hiša. Tina že ima izkušnje s tem poslom.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.112
6.324
113
Ne moreš verjet brihta - to že imamo, poleg obveznega NUSZ, ki večkratno presega tistega za stanovanjske prostore + dražjih komunalnih storitev, vključno z elektriko, reče se mu davek od dobička pravnih oseb.
Eh, to je premala. Moramo še bolj obdavčit. JU še posebej polsanci, župani, direktorji zavodov rabijo denar. Ne vem kako ne razumeš tega.

B81

22. jul 2007
37.946
11.128
113
D
Mucek če nimaš pojma o nepremičninah, ti tudi jaz ne morem pomagat.

Vrednost nepremičnine je vedno s pripadajočo parcelo. Tudi v vrednosti stanovanja v bloku je del cene pripadajoča parcela.

Vic Ivanovega zajeba pa je v tem, da uporablja stare neveljavne podatke, kar je lepo označeno na sliki ki jo je pripel in to z rdečo. Dalje pa nepremičninski davek je trenutno "predviden" za stanovanjske nepremičnine, Dača pa je po mojem vedenju poslovna nepremičnina.

Se pa absolutno strinjam z njim (predvidevam, da bo tako na koncu spet presodilo US), da je metodologija posplošenega vrednotenja slaba, slabi so vhodni podatki s terenskega popisa,...
Dvoumno tole. Gledam vrednost za mozno ocenitev za nov davek je napisana kje tocno? Da se ne lovimo po portalih gor in dol.
Kje pise vrednost dace (pa rečmo da bo obdavcena z novim davkom, ceprav seveda ne bo).

B81

22. jul 2007
37.946
11.128
113
No tole bo bolj pravilno, al tega nisi nasel?

IZRAČUN: 167.778,39 € = (75.727,68 € * 1,33 * 0,92 * 1,00 + 56.800,00 € * 100,0000 % + 71,00 m² * 258,00 €/m²) * 1,00

koliko

Guru
21. avg 2007
4.436
2.529
113
SV SLO
Kakšen teden za levake. Najprej ugotovimo, da je Zoki uradno mafijozo, proti njemu bodo protestiral njegovi. Pri vsem tem je najlepše to, da se je izdal popolnoma sam kot to počne večina levakov. Potem pride na dan zakaj je Golob pobegnil pred srečanjem s Trumpom in zakaj se je predstavljal kot upravnik WC v Parizu, ko se je rokoval z Trumpom(upam da si je vsaj roke umil). Iz ZDA je bila njegova opcija(agenda) izdatno financirana s 40 milijoni dolarjev. Vsi volivci Goloba so nasedli plačani propagandi tisti ta najbolj zagreti se še vedno smejijo in plešejo in se zadevajo s čudnimi substancami. Skratka karma je prišla na dan z obrestmi vred.
Zdaj me samo zanima, če bodo tiste histerične ženske preiskovale svoje NVO-je in politične stranke glede financiranja iz tujine, kot to počno že leta z SDS in NOVO 24. Skratka smrad levičarske agende se širi po Sloveniji kot se ni še nikoli do zdaj.