Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.241
6.781
113
Je kje kaka statistika, koliko fizicnih oseb ima v lasti več nepremicnin, kot je polnoletnih druzinskih clanov. To statistiko bi lahko naredili.

Potem pa še: In koliko vseh teh omenjenih ne bo ustanovilo nekega podjetja ali kaj podobnega, da padejo ven iz tega. Pa kljub temu dvignilo najemnino, ker kao davek.

In pol bodo davek dvignilo, ker premalo, da bi zadavili tistih par škisov od katerih itak nic ne bo. Tole so normiranci all over again. Tam tudi cakam, koliko vec davka bodo pobrali. Jaz vem, da drugo leto dobim nazaj in prispevki mi gredo dol. Ampak to sem jaz, drugi, ki so bili ciljna skupina, najbrz niso nic spremenili in samo pridno delali in colali. Ker nimajo med ušesi nic, te denarje pa služijo slucajno.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.235
3.645
113
Desni ekstremisti niso prav nič boljši od levih, samo druge "fore" imajo, to je pa tudi vse in to je jasno bolj kot ne vsem vsaj približno dojemljivim neekstremistom saj se ta (pod)nivo kaže vsak dan znova in znova. Zakaj je bilo pa treba zdaj ob najnovejši sceni svobodnjakov v topicu za svobodnjake spet sdsovce in Janšo zraven potegnit mi pa ni jasno ampak whatever, I guess that's the way cookie crumbles.
Drži.
Samo pri nas smo tako levo zarukani, da je za "desnega ekstremista" označen vsakdo, ki redno ne nosi čegavara T-shirta :rolleyes: .

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.891
6.050
113
Še posebno, ko se nekaterim uporabnikom v zobe meče lastništvo stanovanja, ker so ga dobili ugodneje.
Ja, gori. Sam dima pri sebi ne vidite :evil:
Ne vem kako je pri drugih, samo jaz nimam problemov s faušijo. Ajde, jezen sem na privatnike na minimalcih in "MBWjih X serije", zaradi katerih vsi najebemo samo oni ne. Drugače pa spoštujem ljudi ki z svojim delom ustvarijo karkoli že.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.138
4.293
113
Problem je, ker to vpliva tudi na negolobove volilce, ubistvu na precej več takih, kot volilcev...
Vpliva seveda na vse.
Za mene so ti davki win win..... Da se vsaj lahko smejim glupim golobovcem, ki še več sedaj celo fehtarijo. Kako z užitkom rečem pleš.

Glede volilcev pa takole, samo to bo streznilo (če bo) nevolilno bazo in opranoglavce, katerih ne zanima program temveč ideologija.
Je pa zanimivo, veliko podjetnikov je celo volilo štrenastega.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.241
6.781
113
To se pa ponavadi rado zgodi ja, ko ni meje. Od nekaj se zahteva vec, dobi nic.

Ceprav ne vem, kaj kmetje delajo na črno. Mislis kot kmetje? Ker ne izdajo racuna za jajca? Kot vem, jim ni treba. Oni imajo to v katastrskem dohodku zajeto ali kako se rece. Druga pravila so za kmete kot za podjetja...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.849
3.467
113
Da da, vse je na črno .Včasih je na oblačno, ko je tema, je pa na črno. Možno je, da kdo kje kaj tako dela in on ima vse vzvode, da ga prijavi. Ampak kot vidimo pač raje potegne povprečje na vse kmete in to razlaga kot splošno stanje.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in roCkY
2. okt 2007
3.834
2.332
113
ne, ker imajo kmetje obdavčitel iz pavšala oz. iz katasterskega dohodka.... saj to je podobno, kot normiranci, ki tudi na veliko "harajo"

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.235
3.645
113
Ne vem kako je pri drugih, samo jaz nimam problemov s faušijo. Ajde, jezen sem na privatnike na minimalcih in "MBWjih X serije", zaradi katerih vsi najebemo samo oni ne. Drugače pa spoštujem ljudi ki z svojim delom ustvarijo karkoli že.
In za privatnike na minimalcih in v X-MBW-jih, ter za razne županove sinčke v osebnih stečajih in G-wagnih je kriv točno, v veliki večini, levakarski JS, od FURS-a, davčnih inšpektorjev, prijateljskih sodnic/tožilk itd... ...naprej.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.520
2.415
113
Pomurje
ne, ker imajo kmetje obdavčitel iz pavšala oz. iz katasterskega dohodka.... saj to je podobno, kot normiranci, ki tudi na veliko "harajo"
pavšal in katasterski dohodek sta en velik smeh napram podjetjem-obrtnikom.

Dopolnilna dejavnost na kmetiji je delo na črno napram obrtnikom-podjetnikom.
Na našem koncu je 9 žag požegnanih s 50% kmetijskih subvencij, delat nimajo skoraj kaj, ker je gozdnatost pri nas 25%, ostalo je poljedelstvo.
Isto je s klobasami, vinom (predvsem jurko), sirom itd. V štali par pučijov, "delamo" pa tone klobas, čevapov, tunke itd.
Jeste vse samo slovensko ne.