Planet Golob

2. jul 2020
5.287
6.827
113
Pa davek na nepremičnine, skoraj za vse :valjamse:

Berem zdaj to malo bolj podrobneje. Tudi glede na izjave Holoba.

Nepremičnina - je tudi (ne)zazidljiva parcela. Govori pa se samo o stanovanjih (v Ljubljani). Marsikdo ima podedovane skoraj nič vredna kmetijska zemljišča - ker ni kupca zanje. To je hitro 2, 3 ,4 ,5, 6.... nepremičnin. Ocenjena vrednost pa takoj 0,5 do 1€ na kvadratni meter. Je takoj par vrečk kave na leto.

Kmetje (in sploh Cerkev) še nič ne krulijo? Ali bo ta zakon veljal samo za "cegu"?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.499
5.045
113
NVO nič ne krulijo, če imajo kako nepremičnino v lasti? Kako bo z gasilskimi domovi? Tam nima nihče prijavljenega stalnega bivališča.
Če je vojna, naj bo vojna za vse. Torej, kako bomo to reševali?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.789
3.411
113
Berem zdaj to malo bolj podrobneje. Tudi glede na izjave Holoba.

Nepremičnina - je tudi (ne)zazidljiva parcela. Govori pa se samo o stanovanjih (v Ljubljani). Marsikdo ima podedovane skoraj nič vredna kmetijska zemljišča - ker ni kupca zanje. To je hitro 2, 3 ,4 ,5, 6.... nepremičnin. Ocenjena vrednost pa takoj 0,5 do 1€ na kvadratni meter. Je takoj par vrečk kave na leto.

Kmetje (in sploh Cerkev) še nič ne krulijo? Ali bo ta zakon veljal samo za "cegu"?
To tudi mene zanima. Ker, če v to padejo tudi njive in hlevi se zna kar hitro zgoditi kakšen revolt v centru. Ker v tem primeru bi že samo od njiv plačal letno več davka, kot se sploh zasluži od vseh pridelkov, kot jih letno prodamo iz njiv.

Da ne omenjamo še 2% za dolgotrajno oskrbo, kar bo ravno tako dodatnih 700 eur letno v našem primeru.

In na koncu nikogar, da bi skrbel zate, ker so poskrbeli samo za davek, ne pa tudi za dejansko oskrbo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.503
3.812
113
GfOSzYlWQAAISw7.jpeg.4c76e2dbfbaedefe42bc724cc47d72e3.jpeg

:srce:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.922
1.722
113
Emona / Carnium
To tudi mene zanima. Ker, če v to padejo tudi njive in hlevi se zna kar hitro zgoditi kakšen revolt v centru. Ker v tem primeru bi že samo od njiv plačal letno več davka, kot se sploh zasluži od vseh pridelkov, kot jih letno prodamo iz njiv.

Da ne omenjamo še 2% za dolgotrajno oskrbo, kar bo ravno tako dodatnih 700 eur letno v našem primeru.

In na koncu nikogar, da bi skrbel zate, ker so poskrbeli samo za davek, ne pa tudi za dejansko oskrbo.
Kmetje v Sloveniji ste res ene mevže. Že 20 let nazaj bi morali z gnojnico ofrajhati dvorne fasade. Pa sploh ne razumem, kako tako pragmatični in preprosti ljudje ne stopite skupaj, ko je jasno, da nimate matere, ampak mačeho...kmet je zgodovinski simbol Slovenstva.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_ in Matey
2. jul 2020
5.287
6.827
113
NVO nič ne krulijo, če imajo kako nepremičnino v lasti? Kako bo z gasilskimi domovi? Tam nima nihče prijavljenega stalnega bivališča.
Če je vojna, naj bo vojna za vse. Torej, kako bomo to reševali?

Agrarne skupnosti, lovske koče, planinske koče...

Grem pisati vprašanje na novo24. Oni bodo takoj zapeli :bruh:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.093
585
113
Se Janković in krog nepremičninarjev okrog njega strinja? On zna najbolj učinkovito podeliti par focnov, da se zakon spravi v predal za nedoločen čas.

Pa znotraj Svodode je tudi par veleposestnikov, recimo Sajovic.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.789
3.411
113
Kmetje v Sloveniji ste res ene mevže. Že 20 let nazaj bi morali z gnojnico ofrajhati dvorne fasade. Pa sploh ne razumem, kako tako pragmatični in preprosti ljudje ne stopite skupaj, ko je jasno, da nimate matere, ampak mačeho...kmet je zgodovinski simbol Slovenstva.
Slaba organiziranost. KGZS je ravno tako politični organ in od tega kupa zaposlenih kaj dosti ni, kar se tiče borbe za boljši položaj. So bolj na ravni pisanja dopisov in predlogov na ministrstvo, kot pa dejanski pogajalec.

• Žalosti me
Reactions: Matey

jello

Guru
22. sep 2008
10.234
3.882
113
Za podpredsednika KGZS so si pred kratkim izvolili mladeniča, ki je kandidiral z referencami s področja kripto in nogometa.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.547
452
83
Predsednik je pa politični begavček Desus > NSI > SDS... ki je v funkciji ministra v prejšnji vladi podpisal trenutno veljavno EU finančno perspektivo , ki je eno totalno skrupocalo lepo povedano. Trenutni ja so jo pa še precej začinili oz. vsako leto se zadeve spreminjajo - na slabše. Sicer so par neumnosti delno dvignili ampak v celotni zgodbi malenkost.