Planet Golob

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.790
6.180
113
blizu močvirne prestolnice

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.778
15.842
113
Pustim ali dvignem (in se ne sekiram zaradi davka)?
Predlagam, da jih za začetek vprašaš kakšne imaš sploh opcije in se boš nato sigurno veliko lažje odločil. Pri Modri zavarovalnici in njihovemu 2. pokojninskemu stebru se zelo velikokrat zgodi, da ima stranka na voljo bolj kot ne zgolj 3 slabe opcije - dve varianti rentnega izplačila z relativno (pre)nizkim mesečnim zneskom nakazila in dolgo izplačevalno dobo ali pa enkratno izplačilo s (pre)velikim odbitkom zaradi take variante. Glede na to, da ti je vse vplačeval (bivši) delodajalec ter glede na tisti pregovor, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe, je nekako sprejemljivo tudi enkratno izplačilo ne glede na odbitek ampak po drugi strani pa velja, da je denar le denar in evro na evro --> milijon evrov.

B81

22. jul 2007
37.031
10.546
113
A je ta tut k Logarju prestopil? :obesise:

V SDS-u so za STA zapisali, da omenjeni "že nekaj časa" ni več član njihove stranke. O zadevi pa da so bili obveščeni iz medijev. "Pričakujemo pa, da bo zadeva čim prej tudi formalno preiskana, hitreje, kot na primer poteka preiskava zlorab v zadevi Fotopub," so zapisali. "V SDS absolutno obsojamo pedofilijo in imamo ničelno toleranco do izkoriščanja mladoletnih oseb, ne glede na to, kdo je storilec teh zavržnih dejanj," so dodali.

malo so še fotopub omenili, ko smo lih pri stvari :evil:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.790
1.605
113
Emona / Carnium
Na zadnji strani nisem zasledil. Za tole debato ne rabiš klikerjev ampak jedek žolč.

B81 pa ne rabiš o klikerjih spraševat, ker vidiš, da citira odgovor na vprašanje, ki ga nihče ni postavil. :evil:

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.056
603
113
Predlagam, da jih za začetek vprašaš kakšne imaš sploh opcije in se boš nato sigurno veliko lažje odločil. Pri Modri zavarovalnici in njihovemu 2. pokojninskemu stebru se zelo velikokrat zgodi, da ima stranka na voljo bolj kot ne zgolj 3 slabe opcije - dve varianti rentnega izplačila z relativno (pre)nizkim mesečnim zneskom nakazila in dolgo izplačevalno dobo ali pa enkratno izplačilo s (pre)velikim odbitkom zaradi take variante. Glede na to, da ti je vse vplačeval (bivši) delodajalec ter glede na tisti pregovor, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe, je nekako sprejemljivo tudi enkratno izplačilo ne glede na odbitek ampak po drugi strani pa velja, da je denar le denar in evro na evro --> milijon evrov.
Sam sem med tremi slabimi izbral najslabšo! Ker nisem čital drobni tisk sem se odločil da dobivam rento 11 let. Vse lepo izgleda če ne bi........ Za polovico letnega izplačila plača dohodnino zavarovalnica, za drugo polovico pa sam. Tako če vse skupaj izračunaš sem praktično na nuli. Sem hotel že vse skupaj prekiniti s tem da bi jim prepustil kar je na zavarovalnici pa ne pristanejo. Hočejo da preteče vseh 11 let. Ostali so si dali takoj vse izplačati, sam sem bil pa prva generacija ki nisem mogel tega narediti. Najkrajša doba izplačila je bila 3 leta..... Vem da je težko to razumeti ampak tako je.

• Žalosti me
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.778
15.842
113
Ajej.... Modra zavarovalnica ima s tem svojim izplačevanjem 2. pokojninskega stebra res čuden fore ja in je to nekaj popolnoma drugega kot pri 3. stebru.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
Zato pa ne sodelujte v teh ponzi shemah, kjer niti lastnega denarja ne dobiš nazaj. Bolje dajat mesečnov ETFe ali Bitcoin. Najprej jim daješ denar desetletja, ko ga rabiš ti ga pa vrnejo samo polovično. Res da včasih preprostega vlaganja v sklade ni bilo, ampak sedaj so ti drugi, tretji stebri že zdavnaj pase. Al pa kupuješ zlato, če si že ziheraš.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8