Planet Golob

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
242
108
43
itak, kaj misliš da je živalim fajn da nekaj tam kolos se súče in dela vuf vuf. jp vrhunec lajfa in habitata, tudi za živali.
Pa misliš da je ljudem ob železnici al cesti fajn, ko non stop poslušaš fuf fuf vuf.
Na nekatere stvari se je preposto nekako potrebno navadit. čeprav težko...
Pa to ne pomeni da rad plešem.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.755
7.419
113
Sem bil večkrat pod veternico. Gorsko kolo. Ni slišati nobenega wuf wuf a. Se pa konkretno sliši promet iz bližnje avtoceste.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
921
102
43
select 1 from dual;
Na tistih, ki imajo otroke v vrtcu je treba šparat. Prokleti kapitalisti, ki si otroke privoščijo.

Minister Felda je v petek na odboru DZ za izobraževanje pojasnil, da bo ministrstvo zamrznilo ukrep vlade Janeza Janše, ki je septembra 2021 uvedel 100-odstotno subvencijo za drugega vključenega otroka. Tako bo po poročanju STA subvencija za drugega vključenega otroka v vrtec znova 70-odstotna. Minister Felda je dejal, da se zavedajo, da bo to nekatere prizadelo, a je to njihov prispevek za tiste otroke, ki so bili v ujmah najbolj prizadeti.

Se pravi 100€ vrtca na mesec več, solidarnostni prispevek, višje zdravstveno, prispevek za dolgotrajno oskrbo,...

Nikoli nisem prenašal Janše in SDS ampak se mi zdi, da oni vsaj na istem planetu živijo, medtem ko ta vlada živi v paralelnem vesolju.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.435
3.999
113
Na tistih, ki imajo otroke v vrtcu je treba šparat. Prokleti kapitalisti, ki si otroke privoščijo.

Minister Felda je v petek na odboru DZ za izobraževanje pojasnil, da bo ministrstvo zamrznilo ukrep vlade Janeza Janše, ki je septembra 2021 uvedel 100-odstotno subvencijo za drugega vključenega otroka. Tako bo po poročanju STA subvencija za drugega vključenega otroka v vrtec znova 70-odstotna. Minister Felda je dejal, da se zavedajo, da bo to nekatere prizadelo, a je to njihov prispevek za tiste otroke, ki so bili v ujmah najbolj prizadeti.

Se pravi 100€ vrtca na mesec več, solidarnostni prispevek, višje zdravstveno, prispevek za dolgotrajno oskrbo,...

Nikoli nisem prenašal Janše in SDS ampak se mi zdi, da oni vsaj na istem planetu živijo, medtem ko ta vlada živi v paralelnem vesolju.
Če tega ne bi storili bi rekli, da vlada ne dela dobro.

• Haha
Reactions: B81

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.706
7.192
113
Izvolili ste srbjansko radikalno ravbarsko mafijo.
Kaj vam sedaj ni jasno?

Golob? Robi? samo še Mojca je bolj slovensko...

sicer pa, zdaj pričakujem ploskanje večine forumašev, ne pa udrihanje. saj skos navijajo, da je treba te vrtčevske transferje in podobne reči ukiniti. čeprav jih Janša vedno nazaj privleče. enako s porodniškimi. Je JJ spet 100% nazaj povlekel. Levi vztrajno to nižajo za zadnjih 9 mesecev, ampak trenutno še niso do tega prišli. Naj se razmnožuje, tisti ki si lahko privošči - to se ponavlja kot mantra tu gori že leta. V čem je problem?

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: jest5 in aljoman

erikson

Guru
25. avg 2007
22.939
6.687
113
Pop pravi 4 sekretarke kabineta PV vlade na odstrelu. Babji ravs? Site nutrije?

golobove sekretarke.png

Meni ni jasno, zakaj Golob sploh potrebuje te sekretarke? Namesto prvih treh ima vsak teden ministre in ministrico na seji vlade, namesto zadnje pa lahko Urško pokliče?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.055
-1.368
63
Golob? Robi? samo še Mojca je bolj slovensko...

sicer pa, zdaj pričakujem ploskanje večine forumašev, ne pa udrihanje. saj skos navijajo, da je treba te vrtčevske transferje in podobne reči ukiniti. čeprav jih Janša vedno nazaj privleče. enako s porodniškimi. Je JJ spet 100% nazaj povlekel. Levi vztrajno to nižajo za zadnjih 9 mesecev, ampak trenutno še niso do tega prišli. Naj se razmnožuje, tisti ki si lahko privošči - to se ponavlja kot mantra tu gori že leta. V čem je problem?
Samo še kokice pripravim :fredi:

V osje gnezdo si dregnila, respect.

disc

Guru
4. feb 2011
2.472
593
113
Mislim, da če bi take stvari počela prejšnja vlada, bi bili že vsi sindikati + kolesarji na ulicah. Tako, pa samo doma plešemo/plešejo.
Kar se sindikatov tiče, sem ravno par dni nazaj razmišljal, ko sem Štruklja gledal, a so oni sploh kdaj kaj pametnega dosegli? Mogoče kake drobtinice, drugače gre pa samo navzdol v šolstvu. Pa je sindikalist že žnj let.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.170
-482
63
Mislim, da če bi take stvari počela prejšnja vlada, bi bili že vsi sindikati + kolesarji na ulicah. Tako, pa samo doma plešemo/plešejo.
Kar se sindikatov tiče, sem ravno par dni nazaj razmišljal, ko sem Štruklja gledal, a so oni sploh kdaj kaj pametnega dosegli? Mogoče kake drobtinice, drugače gre pa samo navzdol v šolstvu. Pa je sindikalist že žnj let.
Po Electro boogie sledi grande finale: mrtvaški ples.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.366
16.670
113
Problem je v tem, da bi vsi nižali transferje in bili za "vitko državo". Dokler se to ne tiče njih :evil: Takrat je pa takoj jamranje, zakaj manj in kako so gldi gldi
No, no.... Veliko ljudi (in ne vsi, premnogi žal sploh ne dojemajo o čem je tu sploh govora in zakaj) nas je za bolj vitko državo saj je ta že (pre)dolgo enostavno preveč razsipna povsem po nepotrebnem v kolikor zanemarimo osebne koristi tapravih in se - tako kot bi bilo potrebno - osredotočimo na dobrobit vseh državljanov. To pa bi se med drugim doseglo tudi z rezanjem ja ampak ne kar vsepovprek (kot nekateri radi zavajajo) temveč tam, kjer je to smiselno na tak ali drugačen način v smislu optimizacija JU, NVO-jev, RTVja, rezanje socialnih transferjev tam kjer bi se s tem dobilo še kakšno korist (npr. vezava prejema sociale na šolanje otrok ipd.) in ne kot tole z vrtcem ali pa zamrznitev pokojnin v smislu brez uravnavanja z inflacijo istočasno se pa že spet sanja o dvigu minimalca kar potem povzroči nove finančne težave marsikje.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.690
4.118
113
ko sem Štruklja gledal, a so oni sploh kdaj kaj pametnega dosegli? Mogoče kake drobtinice, drugače gre pa samo navzdol v šolstvu. Pa je sindikalist že žnj let.
Višje plače za vse in varna vmesečna plača na datum do penzije - včasih še kako leto dlje. "Dvig kvalitete ni stvar sindikata."

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

pa ni samo vrtec, tu so cene elektrike,energentov, višje cene javnih servisov (komunala itd).....skratka, pod janezom, kakršenkoli je bil, nam je več ostalo v denarnici in lažje se je šlo skozi mesec s tistim kar smo zaslužili

• Haha
Reactions: bizi