Planet Golob

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Seveda, ker sedaj plačujejo vsi enako.

Trenutno:
1300€ bruto
Prispevek za zdravstveno zavarovanje (delavec) 6,36 % 82,68 €
Prispevek za zdravstveno zavarovanje (delodajalec) 6,56 % 85,28 €
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje 35 €
Skupaj 202,96 €

5000€ bruto

Prispevek za zdravstveno zavarovanje (delavec) 6,36 % 318,00 €
Prispevek za zdravstveno zavarovanje (delodajalec) 6,56 % 328,00 €
Skupaj 681,00 €

Toliko o tem kako se bo razbremenilo plače...
Po novem bo "PRAVIČNO" to sedaj takole:
Trenutno:
1300€ bruto
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje 15 € NETO
Skupaj 182,96 €

5000€ bruto

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje 200 € - NETO
Skupaj 846,00 €

:evil:
Odret "bugate prasce"™.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Seveda, ker sedaj plačujejo vsi enako.

Trenutno:
1300€ bruto
Skupaj 202,96 €

5000€ bruto

Skupaj 681,00 €

Toliko o tem kako se bo razbremenilo plače...
čak čak ... če eni pravijo da je zdravstvo pri nas zaPstojn ?

• Všeč mi je
Reactions: B81 in optiplex

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Ko smo že pri zdravstvu - dokaz da mesečnik nima pojma (kot da je potreben). Zasebniki naredijo dosti več kot tako opevani javni...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ko smo že pri zdravstvu - dokaz da mesečnik nima pojma (kot da je potreben). Zasebniki naredijo dosti več kot tako opevani javni...

Veš kako se na ZZZSju režijo njihovim umotvorom......

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113

jurek1973 Ne zajebavam: se priporočam za razlago teh podatkov, ker stalno pišeš, kako je privat oh in sploh, v javnem zdravstvu pa zdravnike ožemajo. Hvala. Tukaj pa beremo, da imajo privat družinski zdravniki opredeljenih daleč nad povprečjem, ravno tako pa tudi precej več pregledov naredijo.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.275
986
113
Še enkrat - kdo razen pernatega in fajonke je v zadnjih 40 letih v Sloveniji prostovoljno pustil lahko delovno mesto in šel na teškega za tretjino prejšnje plače? Ime prosim!
Kaj glumiš? Sem ti rekel da si zgrešil point, pa kr tumbaš naprej.
In sploh nima veze kdo je kam šel in za kolk, ampak za kaj in zakaj eni v tem že 30+ let vztrajajo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
jurek1973 Ne zajebavam: se priporočam za razlago teh podatkov, ker stalno pišeš, kako je privat oh in sploh, v javnem zdravstvu pa zdravnike ožemajo. Hvala. Tukaj pa beremo, da imajo privat družinski zdravniki opredeljenih daleč nad povprečjem, ravno tako pa tudi precej več pregledov naredijo.
Ti bom jaz odgovoril s primerom (na podlagi tega seveda ne moreva posplosevati):

ko sem zdravnika imel v ZD je bilo stvari nemogoce urejati po mailu. Poklicat je bilo treba. Pa priti tja in sestri povedat da rabis napotnico/recept. Al pa poklicat za bolnisko. Seveda jih na telefon nisi dobil (kar je logicno ker so delali).

nato sem bil brez zdravnika. Parkrat ko sem zbolel sem dal dopust, ker nisem vedel kdo mi sploh lahko napise bolnisko.

sedaj imam osebnegabl zdravnika ki dela v privatnem zavodu s koncesijo. Vse urejam preko maila. Ko sem imel slabe rezultate na letnem pregledu v sluzbi me je poslala na dodatne preiskave in po telefonu z meno pregledala rezultate in razlozila kaj je ali ni na stvari.

ce kaj ne vem ali rabim - mail. Lahko mail da naj poklice. Vse to v okviru zavarovanja. Ce bi nekaj doplacal bi imel se hisne obiske itd.

zato osebno trdim da privat zadeva funkcionira 100x bolje. Ker tudi povedo “mamkam” ki bi se hodile pogovarjat da naj ne hodijo ker morajo biti ucinkoviti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Ti bom jaz odgovoril s primerom (na podlagi tega seveda ne moreva posplosevati):

ko sem zdravnika imel v ZD je bilo stvari nemogoce urejati po mailu. Poklicat je bilo treba. Pa priti tja in sestri povedat da rabis napotnico/recept. Al pa poklicat za bolnisko. Seveda jih na telefon nisi dobil (kar je logicno ker so delali).

nato sem bil brez zdravnika. Parkrat ko sem zbolel sem dal dopust, ker nisem vedel kdo mi sploh lahko napise bolnisko.

sedaj imam osebnegabl zdravnika ki dela v privatnem zavodu s koncesijo. Vse urejam preko maila. Ko sem imel slabe rezultate na letnem pregledu v sluzbi me je poslala na dodatne preiskave in po telefonu z meno pregledala rezultate in razlozila kaj je ali ni na stvari.

ce kaj ne vem ali rabim - mail. Lahko mail da naj poklice. Vse to v okviru zavarovanja. Ce bi nekaj doplacal bi imel se hisne obiske itd.

zato osebno trdim da privat zadeva funkcionira 100x bolje. Ker tudi povedo “mamkam” ki bi se hodile pogovarjat da naj ne hodijo ker morajo biti ucinkoviti.
Hvala za opis. Vse to razumem. In jaz in še nekateri trdimo, da bi z boljšo organizacijo dela delno razbremenili zdravnike. Recimo pri meni v javnem zdravstvu čisto ok laufa Gospodar zdravja. Res da ni odgovora v 1 uri, ampak naslednji dan najkasneje je in za nenujne zadeve, napotnice, naročanja, itd. vse uredim preko tega. Tako da, očitno je odvisno od ZD oz. posameznega zdravnika.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Hvala za opis. Vse to razumem. In jaz in še nekateri trdimo, da bi z boljšo organizacijo dela delno razbremenili zdravnike. Recimo pri meni v javnem zdravstvu čisto ok laufa Gospodar zdravja. Res da ni odgovora v 1 uri, ampak naslednji dan najkasneje je in za nenujne zadeve, napotnice, naročanja, itd. vse uredim preko tega. Tako da, očitno je odvisno od ZD oz. posameznega zdravnika.
Zakaj neki pa bi se kdorkoli v državnem zdravstvu sploh šel za=bavati z izboljšanjem organizacije, procesov...
saj lahko 3-je istočasno opravljajo enako delo in prekladajo papirje. Plača itak pride v vsakem primeru.
Jamranje, da imajo premalo denarja/zaposlenih pa pri politikih tudi vedno pade na plodna tla.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Zakaj neki pa bi se kdorkoli v državnem zdravstvu sploh šel za=bavati z izboljšanjem organizacije, procesov...
saj lahko 3-je istočasno opravljajo enako delo in prekladajo papirje. Plača itak pride v vsakem primeru.
Jamranje, da imajo premalo denarja/zaposlenih pa pri politikih tudi vedno pade na plodna tla.
Pri nas je edina rešitev privatizacija, noben to ne more več spremenit, razen zaseben kapital. Plačan po učinku, profesionalnosti, tudi nabava kvalitetnih materialov po tržni ceni...

Seveda tržne morajo biti tudi cene storitev...

Druga stvar pa je free obvezno zavarovanje, to bi moralo biti bolj izjema kot pravilo. Italjani so šli po pravi poti... Dajo ti delo če zavrneš plačaš vse sam. Tko pač je.

Delodajalcem pa bi morali dopustiti odpuščanje brez razloga. Tako bi se skanaliziral dober kader. V podjetjih zaradi plačnih nesorazmerij pobegne dober kader ološ pa praktično na cesto ne morjo vržt...

kmerovstvo je povsod začrto do obisti...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.426
113
Golob nam je obljubil, da ne bo nobenih podražitev in da bomo privarčevali 120 evrov vsak.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.242
113
Golob nam je obljubil, da ne bo nobenih podražitev in da bomo privarčevali 120 evrov vsak.

To, da Golob ni mož beseda, je zdaj jasno že večini ljudi, samo najbolj zaslepljeni svobodnjaki mu še vedno nasedajo. Tip v večini primerov pač ali direktno laže na polno ali pa naivno obljublja zadeve o katerih se mu tudi sanja ne in mora potem požreti dane besede.

#KadrovaliBomoApolitičnoTerPoStrokovnosti #MarjanŠarecPostaneMinister

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
Pustimo se presenetiti s temi razredi. Bo nekdo z povprečno plačo (2430€) plačal 35€ ali bo sedaj več?
1683659047053.png

piše da bo 35 €.