Planet Golob

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
dokler bo politika pri nas hranla 2/3 aktivnega prebivalstva, tak dolgo bo korupcija.

recept je znan, samo noben noče spustit svojega korita, ne od politikov pa ne od onih par nivojev nižje.

2. okt 2007
3.868
2.388
113
Signal je kar uporabljena aplikacija, tudi raznietični hekerji jo uporabljajo. Nisem se poglabljal, samo je Signal USA zadeva. Pač namesto Rusov prisluškujejo CIA...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Kar je meni poznano glede Signala....je to pač ru§§ka zadeva...oz so serverji v ru§§iji....stem pa oteženo pridobivanje eventuelnih podatkov....
To nima nobene veze. Ce je komunikacija end to end encrypted je na serverju pac zasifriran podatek.

So drugi problemi glede Signala, niso pa povezani s pridobivanjem podatkov ker tudi ce bi jih dobil nimas z njimi kaj pocet.

PA ruski je telegram, Signal je (mislim da ) uradno ameriski, v osnovi pa izrael zadaj stoji.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Odlično napisano, se pa o eni stvari motiš. Uporaba Signala je med funkcionarji JU zelo razširjena in uporabljana. To mi je zatrdil prijatelj tožilec, ki ga tudi sam uporablja.
Ne pisem o tem koliko je signal uporabljan - tudi sam ga imam namescenega. In tudi sam s tozilci komuniciram preko njega. Ampak tozilci niso del vade. Vlada ima na voljo druga orodja in ce bodo utemeljevali uporabo sifrirane komunikacije zaradi skrbi pred prisluhom, potem imajo boljsa, certificirana orodja na voljo. Ce pa bodo povedali da jih Sova o tem ni poducila pa lahko se tam koga zamenjajo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.422
113
Pomurje

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
A se nekomu tresejo hlače?

Pa samo za 8 milijončkov se gre... kako je šele pri oklepnikih, Spartanu, protizračni obrambi... Tam so pa cifre v 100 mio...

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Če vse našteto in še tisto kar ti pade na pamet in vse kar ti ne pade na pamet skupaj zmečeš ni za en teš6. Pri katerem ni nihče manjkal.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Dominika nadaljuje z ofenzivo. In razkriva nove in nove nepravilnosti. Na sejah vlade naj ministri ne bi imeli dostopa do službenega elektronskega naslova, zato uporabljajo zasebnega?

Od Žiberta bi želela slišati pojasnila, kdo iz njene ekipe ga je kontaktiral. Povedala je, da je na ministrstvo prihajal, ko nje tam ni bilo, večkrat naj bi se oglasil tudi na sekretariatu. O poskusih vplivanja glede notarjev komunicirala tako s člani stranke kot nekaterimi poslanci. “Včasih je šlo za namige v smislu, na notarskem razpisu imamo enega izmed naših kandidatov, kakšne so možnosti … Odgovorila sem, da odločam na podlagi ocen strokovne komisije. V enem izmed primerom pa mi je Uroš Gojkovič povedal, da bi Žibert želel imena kandidatov v enem izmed notarskih razpisov, da bi dva izmed kandidatov prepričali, da odstopita,” je opisala ministrica. “Odločno sem postavila zid. Na to sem opozorila stranko in povedala, da se pri meni tega ne gremo.”

Zaokrožilo je tudi elektronsko sporočilo, ki naj bi ga Švarc Pipan 2. februarja 2023 z zasebnega elektronskega naslova poslala sodelavcem. V njem je zapisala: “S predsednikom vlade sem uspela na kratko govoriti glede IMP opcije za sodno stavbo. Pravi, da bo podprl vsako rešitev, ki se bo pokazala za smotrno, tako z arhitekturnega vidika kot možnosti zagotovitve finančnih virov. Prosim, zabeležite si, da se o tem pogovorimo v ponedeljek na kolegiju in se zmenimo, kako naprej.”

Zakaj je sporočilo poslala iz zasebnega elektronskega naslova? Švarc Pipan je pojasnila, da ga je iz osebnega elektronskega naslova poslala, ker je bila takrat na seji vladi, kjer ni imela dostopa do službenega elektronskega naslova. Pojasnila je, da s sodelavci komunicira tako iz službenega kot zasebnega elektronskega naslova, kar da počnejo vsi ministri.

Uslužbenke so po besedah Švarc Pipan od Starčka, ki je bil vodja projekta, zahtevale, da upošteva njihove predloge ter popravi nepravilnosti, poneverjene in manjkajoče podatke. “Rekli si boste, da bi lahko prišle do ministrice in opozorile na to. O tem smo prvič govorile ta teden, govorile smo dve uri. Izkazalo se je, da je šlo tudi za grd mobing, šikaniranje na delovnem mestu, degradacijo, odvzem pooblastil, tudi ustrahovanje. Vodja službe Starček, pod svojim neposredno nadrejenim Urošem Gojkovičem, sta izvajala res zanimivo rošado na sekretariatu,” je rekla. Napovedala je, da bo ministrstvo ukrepalo.