Planet Golob

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.377
7.483
113
Problem je, da so se nekaj let nazaj plin promovirali kot zeleni energent. Jaz npr sedaj ne vem a naj zalogovnike prodam ali ne. Povsod sem presel na plin, kar verjamem da je vseeno cistejse od peletov/drv. In je bil plan prodat zalogovnike, sedaj pa ne vem a mi bodo i.dioti nekega dne plin zaprli ker ni vec eko.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.037
9.577
113
Problem je, da so se nekaj let nazaj plin promovirali kot zeleni energent. Jaz npr sedaj ne vem a naj zalogovnike prodam ali ne. Povsod sem presel na plin, kar verjamem da je vseeno cistejse od peletov/drv. In je bil plan prodat zalogovnike, sedaj pa ne vem a mi bodo i.dioti nekega dne plin zaprli ker ni vec eko.
Sej tud plin dejansko je čistejši od pelet in drv, sam nekaj let nazaj si še niso izmislil ogljika kot problematičen izpust. Al pa to, da so mi dal subvencijo za prehod na biomaso, zdej bodo pa lohk ravno moj del naselja kategoriziral kot strjeno naselje in mi bodo spet subvencioniral prehod iz biomase.....
Sej da ne boš mislil, da je v Nemčiji kej drugač. Leta in leta so jim trobil, da naj vržejo ven kamine in se dajo na eko plin iz Rusije, lani so jim pa začel trobezlat o biomasi, da plin je pa bljak..... :valjamse:

2. okt 2007
3.875
2.394
113
kaj Golob ni več predsednik vlade??? sedaj nek predsavnik najmanje parlamentarne stranke dela strategijo dela vlade... halo... že vidim, primimo se za denarnice...

1704372200039.png

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Že stara peč na drva s prigrajenim zalogovnikom je veliko bolje kot pripriranje zraka. In to se v veliko primerih lepo da narest, bi šlo tud s subvencijami, sam se ljudem enostavno ne da. Predelava dimnika pa tud ni tok zelo draga. Se pa strinjam, da je za tiste na robu to težje ali nemogoče, sam verjemi, da jih je še vedno veliko, ki se ogrevajo na pripiranje zraka, pa je tako plac, kot denar za posodobitev sistema. Sam ne, uzakonili so to, da naj bi ti dimnikar meril vlažnost drv.... :bonk:

Bi pa rekel, da je v bloku še težje, ker tam pa ne morš gašprčka z dračjem s koste zakurit. Marsikaka mamca zmrzuje čez zimo z zaprtimi radiatorji.
Blok je blok, nikoli pa ni tako mrzlo kot v neki stari bajti. V stari hiši je največji problem izolacija, tako tla kot stropi, okoli fasada je še najmanjši problem. Tem ljudem bodo odrezali jajca po domače, če jim skenslajo to kar imajo.

Zalogovnik morš imeti plac in potrebno infrastrukturo fizično, da ga nekam postaviš. Ti zlo posplošeno tole poveš, govoriš, kot da bi bile te bajte pripravljene na tako investicijo.

Stare bajte z plinom ali kako toplotno nimajo kaj počet, ker bi pumpali do nezavesti in še bi blo mrzlo. Druga pa je izolirana bajta in nizko temperaturno talno gretje.....

Bajte pr nas so večinoma bolj tko tko.. Sploh na območjih oz regijah, kjer je že vse skupaj bolj bogo. Vlada, ki jo imamo so neki ljubljanski sanjači, ki nimajo pojma kako je življenje v takih objektih.

nerealnost je problem teh sanjačev..., po večini blokarjev. Bajte na podeželjih pa so fajhtne, plesnive, slabo izolirane, marsikatera bajta še estriha nima!
Kot rečeno plešemo.....

kokain nevladne službe pa nam pišejo in predpisujejo zakone.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.037
9.577
113
Sej na ta zmazek niti ne vem kako bi drugač odgovoru, kot ja prav imaš.... da v bloku ne more bit mrzlo....ti pa si genij.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Sej na ta zmazek niti ne vem kako bi drugač odgovoru, kot ja prav imaš.... da v bloku ne more bit mrzlo....ti pa si genij.
ti si genij razumevanja
"nikoli pa ni tako mrzlo kot v neki stari bajti"

Ponavadi človek ne živi sam v bloku in ima sosede ki nimajo priprtih radiatorjev, razen če si v S Koreji.
Seveda pa je mrzlo... V neki stari bajti imaš plesnivo zmrznjeno steno, polno vlage..... Pa še pod dilami (poden je prst). Dost je teh bajt na tak način. Skratka v tem kontekstu sem mislil. Kako stari ljudje živijo v takih pogojih je samo za zjokat.

Nima veze, zakon je nerealn in praktično neizvedljiv. Ne vem čemu je namen potem, verjetno inkasantstvu, saj je tendenca levičarjev, da revnim poberejo še tisto kar imajo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Se strinjam. Jaz živim v pritličnem delu starejše hiše, ki je sicer v celoti izolirana (fasada 25) ampak je bistveno bolj mrzlo kot pri kolegu ki živi v 11 štuku, pa ima on zaprte vse radiatorje na dan ko je zunaj 15 stopinj. Neverjetna razlika. Je pa fino poleti, to pa ja :)
sej na podlagi tega, da ima sosed priprte radiatorje je bilo že pomoje dosti krega okoli obračunavanja toplotne energije. Predvsem tisti sosedje, ki ne živjo v teh stanovanjih...

Ampak to je druga tema. Se pa ne da primerjat z neko staro bajto, tam pa je grozljivka. Spomnim se moje pokojne bice, na skret je bil tko mraz, da se ti je dila prmznla na stegn.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.613
3.979
113
Predsednik vlade Robert Golob je v državni zbor poslal predlog, da na čelo kmetijskega ministrstva imenujejo poslanko Gibanja Svoboda Matejo Čalušić. Pred vstopom v parlament je 36-letna Čalušić delala kot administratorka in vodja lokala v družinskem podjetju, ukvarjala pa se je tudi s prodajo prehrambnih dopolnil v mrežnem marketingu.

:cheer:

Skoraj na ravni električarja Zvezdana na mestu vodje RTV.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.144
-399
63
Predsednik vlade Robert Golob je v državni zbor poslal predlog, da na čelo kmetijskega ministrstva imenujejo poslanko Gibanja Svoboda Matejo Čalušić. Pred vstopom v parlament je 36-letna Čalušić delala kot administratorka in vodja lokala v družinskem podjetju, ukvarjala pa se je tudi s prodajo prehrambnih dopolnil v mrežnem marketingu.

Skoraj na ravni električarja Zvezdana v RTV.
Za podpisovat bo OK so rekli na Gnoju, pardon Kloju.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.037
9.577
113
ti si genij razumevanja
"nikoli pa ni tako mrzlo kot v neki stari bajti"

Ponavadi človek ne živi sam v bloku in ima sosede ki nimajo priprtih radiatorjev, razen če si v S Koreji.
Seveda pa je mrzlo... V neki stari bajti imaš plesnivo zmrznjeno steno, polno vlage..... Pa še pod dilami (poden je prst). Dost je teh bajt na tak način. Skratka v tem kontekstu sem mislil. Kako stari ljudje živijo v takih pogojih je samo za zjokat.

Nima veze, zakon je nerealn in praktično neizvedljiv. Ne vem čemu je namen potem, verjetno inkasantstvu, saj je tendenca levičarjev, da revnim poberejo še tisto kar imajo.
Oboje je jebeno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.037
9.577
113
Se strinjam. Jaz živim v pritličnem delu starejše hiše, ki je sicer v celoti izolirana (fasada 25) ampak je bistveno bolj mrzlo kot pri kolegu ki živi v 11 štuku, pa ima on zaprte vse radiatorje na dan ko je zunaj 15 stopinj. Neverjetna razlika. Je pa fino poleti, to pa ja :)
Kaj pa spodaj in vogal stanovanja neizoliranga bloka na sever?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
še vedno blok po navadi nima gole zemlje pod prvo plato, saj so spodaj še kleti ipd..Pri starih bajtah so večinoma le betonska tla na neizoliranih temeljih.Zmagovita kombinacija brez hitre, predvsem pa stroškovno sprejemljive rešitve, zaradi česar sam celo razmišljam da se preselim, ker posledice vlage odpravljam vsako tretje leto..Ampak, to je že druga tema.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Ne da sem strašni ljubitelj Goloba, vseeno jaz bi se zamislil na virom. Spodaj iz rtvslo.

Čalušić, tudi podpredsednica odbora DZ-ja za kmetijstvo, je po izobrazbi inženirka agronomije in hortikulture, specializirana kot kvalificirana svetovalka s področja varstva kmetijskih rastlin. Kot je zapisano ob njeni predstavitvi na spletni strani stranke, od tod izvira njena ljubezen do podeželja in kmetijstva. Diplomirala je na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, opravljen pa ima tudi tečaj za sommeliera prve stopnje pri Društvu za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije.

"Kot poslanka se zavzemam za vitalnost in konkurenčnost kmetijstva in prehranske industrije ter skrajšanje dobavnih verig in lokalno samooskrbo. Skrb za učinkovitejšo rabo naravnih virov, naše kulturne dediščine in hkratni razvoj diverzifikacije podeželskih skupnosti so moja zaveza tako sebi kot vsem prebivalkam in prebivalcem Slovenije," piše na spletni strani stranke.

Delovne izkušnje je, kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, Čalušić pridobivala tudi v družinskem podjetju, ki se ukvarja z gradbenimi instalacijami in gostinstvom. "V zadnjih letih je uspela povezati in v okviru lokalne dobavne verige združiti več mladih istrskih vinarjev. V svoji viziji poudarja potenciale Slovenije, ki bi lahko postala prepoznavnejša zelena destinacija, za kar pa je treba več vlagati v znanja in inovacije, vitalnost in konkurenčnost podeželja, spodbujati kratke dobavne verige in lokalno samooskrbo, predvsem pa poskrbeti za učinkovitejšo rabo naravnih virov in diverzifikacijo podeželskih skupnosti," so zapisali.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.166
11.058
113
kod Džej-Zija

Je pa že morala Tinci proteine rihtat, kar ji jih je oralno zmanjkalo.