Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.655
7.159
113
Point je... da za vsako tako rec moras preracun naredit, ce je mozen in trenutno je taka lepa sansa predvidet naprej, kot redkokdaj. Zdele zaprosis za soglasje, zastonj, delas se nic. z novim letom pridejo nove cene elektrike in z marcem nove omreznine. Vzames položnico ali vec let njih in izracunas povprecno letno porabo. Potem jo das v nove cene in vidis koliko te povprecno to letno stane (na novem sistemu).

Istocasno das delati ponudbe za SE, kjer bos seveda spet moral izdaviti, koliko imas porabe in lahko sam (ce sem jaz lahko, najbrz lahko tudi ti) izracunas ali preveris izracune ponudnikov, kako veliko rabiš in koliko hocejo imeti denarja za to. Elektro vzame se dodatnih 300-350€, in morebiti bos moral se kaka gradbena dela narediti. Glede na to, da je bajta nova, upam da imas povecini pripravljeno vse. Mene je ta postavka kostala 0€.

Zdelis eno z drugim, dobis leta in sprejemljivost dobe pac zate potem je ali pa ne. Ampak tole zdaj, kar pocnes, je pa dalec od informirane in posledicno racionalne in necustvene odlocitve.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.213
4.294
113
Izgleda ti dejstvo, da ne gledaš s čustvi, še vedno dela težave ;).
Ker zato, da podreš neko racionalno odločitev, navajaš vse možne čustvene/iracionalne zadržke.
Napiši pač, da se ti fotovoltaika zdi neumnost in pika. Ne pa, da nas prepričuješ, da se ne splača. Res pa, nismo vsi taki alteraši, da bi dosegali ogromne donose na bitcoinu. Potem verjamem, da se nič ne splača. A v službo še hodiš, če si tak hud v bitcoinih? Ker recimo jaz bi raje na Karibih pljuckal koktejl, kot pa hodil v službo, če bi bitcoini delali zame.
hehe kaj je zate hud......
ps seveda še delam in tudi bom nima veze to z kriptom... Kaj bi ti raje pa je od človeka odvisno...
prioriteta je še vedno podjetje, pri katerem je tudi del protfelia v kriptu kot naložba.

Ps če bi imel čustva bi takoj grabil na prvo žogo, u matr sosed ma dej bom še jaz... to so čustva.
Še enkrat da boš razumel govorim zase, nobenega ne prepričujem da to naj ne naredi, ker mi je vseeno.

Edina stvar, ki je ok je da si neodvisen, če imaš upse oziroma hranilnike... Da bi se odklopil od javnega omrežja. To pa je nek princip, da bi reku to je to. Ne jebeš vlade omrežnine, ddv, trošarin in ne vem česa.

Sam tud sam osebno to dvomim, da se splača.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sixpower in sad

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.213
4.294
113
Point je... da za vsako tako rec moras preracun naredit, ce je mozen in trenutno je taka lepa sansa predvidet naprej, kot redkokdaj. Zdele zaprosis za soglasje, zastonj, delas se nic. z novim letom pridejo nove cene elektrike in z marcem nove omreznine. Vzames položnico ali vec let njih in izracunas povprecno letno porabo. Potem jo das v nove cene in vidis koliko te povprecno to letno stane (na novem sistemu).

Istocasno das delati ponudbe za SE, kjer bos seveda spet moral izdaviti, koliko imas porabe in lahko sam (ce sem jaz lahko, najbrz lahko tudi ti) izracunas ali preveris izracune ponudnikov, kako veliko rabiš in koliko hocejo imeti denarja za to. Elektro vzame se dodatnih 300-350€, in morebiti bos moral se kaka gradbena dela narediti. Glede na to, da je bajta nova, upam da imas povecini pripravljeno vse. Mene je ta postavka kostala 0€.

Zdelis eno z drugim, dobis leta in sprejemljivost dobe pac zate potem je ali pa ne. Ampak tole zdaj, kar pocnes, je pa dalec od informirane in posledicno racionalne in necustvene odlocitve.
Kot rečeno, fak ste se spravl name. Bo obvod, za letno porabo sem pa tudi že napisal da je okol 12-13000 kWh. Tam nekje se sučemo vsako leto. Ni ne vem kaj....
Zaenkrat ni neke sile, blokovci kurjavo več plačujejo kot pa jest štroma. Tko da govorim, da mi do nekih dolgoročnih investicij. Bo pa zanimivo, če bo šlo res vse tako gor kot pravte....

Za soglasje sem pa povedal, da ga bom oddal.
Gradbena dela pa bodo sigurno (če bi se odločil), ker imam enokapnico in bi morali nares konzole na da bi bili paneli kontra obrnjeni proti slemenu. Streha pa je kovinska.

Kr se tiče štroma pa je prštimano to pa je blo edino kar sem pr bajti imel zastonj razen materiala... fotr je štromar.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.655
7.159
113
A ni, da moraš tole plačati potencialnemu izvajalcu? Sam verjetno malo težje spraviš vse tehnične postavke skupaj, ali se motim?

Ce izvajalec zaprosi, uhka de. Lahko pa sam pripravi. Ce ima stromarje v familiji, bo pa ze en ustrezen copy/paste naredil, da bo šlo skozi.
Edina stvar, ki je ok je da si neodvisen, če imaš upse oziroma hranilnike... Da bi se odklopil od javnega omrežja. To pa je nek princip, da bi reku to je to. Ne jebeš vlade omrežnine, ddv, trošarin in ne vem česa.

No, tole pa kar lepo pozabi. Približno tako, kot imas lahko svojo greznico, ce ti kanalizacija mimo tece. No go... tole je pa moje ugibanje in špekulacija, nobenemu ne bodo pustili iti offgrid, ce je moznost priklopa, kdo bo pa omrezje plačeval?!

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.213
4.294
113
Ce izvajalec zaprosi, uhka de. Lahko pa sam pripravi. Ce ima stromarje v familiji, bo pa ze en ustrezen copy/paste naredil, da bo šlo skozi.

No, tole pa kar lepo pozabi. Približno tako, kot imas lahko svojo greznico, ce ti kanalizacija mimo tece. No go... tole je pa moje ugibanje in špekulacija, nobenemu ne bodo pustili iti ofdgrid, ce je moznost priklopa, kdo bo pa omrezje plačeval?!
a se mi je zdelo, ja pr greznici je točno tako, no jest je sploh nimam. Sam čak a ne morš odklopit priključka, pomoje se pa to da.... En workaround je ne plačaš toliko časa da ti ne odklopijo, potem pa priklopa ne plačaš...

ta fora more špilat isto k pr kreditu če ga hočeš poplačat brez stroškov, preplačaš na partijo potem pa rečeš ej sem že vse plačal in ti razliko vrnejo in zaprejo.

Še enkrat to kar sem napisal predvidevam, da je tako.

Al pa fora da skenslaš zavarovanje ki je za 10 let 3x ne plačaš in ti ga sami ukinejo. Po prekinitvi pa plačaš tiste 3 mesece.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.340
1.445
113
Lahko za soglasje vlozis sam, brez poimensko navedenega izvajalca? Kateri obrazec tocno je potrebno oddati?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.655
7.159
113
Kje? Sem zdaj se mariborsko odprla, pa mi izgleda dosti enaka kot gorenjska varianta. Pa spet ne najdem na hitro, da je izvajalec pri pridobivanju soglasja potreben

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.455
3.829
113
davorinm.wordpress.com