Planet Golob

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.887
15.593
113
kod Džej-Zija
Saj verjetno nisi tako nor, da ne veš, da se z vami ne da normalno pogovarjati brez nekih nizkih udarcih na osebni ravni.
Ko boš npr. za dotični članek napisal:
  1. V točki 1 se z avtorico ne strinjam, ker ...
  2. V točki 2 se z avtorica ne strinjam, ker ...
  3. ...
se nihče od normalnih desnakov vate ne bo spuščal na osebnem nivoju. Tisto tvoje posploševanje od prej pa ne bo naletelo na prijazen odziv.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

zakon

Guru
16. maj 2008
10.177
1.486
113
toti Maribor
Ko boš npr. za dotični članek napisal:
  1. V točki 1 se z avtorico ne strinjam, ker ...
  2. V točki 2 se z avtorica ne strinjam, ker ...
  3. ...
se nihče od normalnih desnakov vate ne bo spuščal na osebnem nivoju. Tisto tvoje posploševanje od prej pa ne bo naletelo na prijazen odziv.
Z veseljem:
1. SDS laže
2. NSI laže
3. Demokrati lažejo
4. Resnica laže

mistique

Guru
16. jun 2009
17.349
4.277
113
Mislim, da smo šli kolektivno FUL predaleč v tem, da slepo teptamo vse pred sabo v imenu mnenj in idej. Za tiste, ki ne marajo filozofiranja: postali smo zelo nestrpni. Argumentov za to ni, čeprav jih eni imajo, drugi pa ne. Za uspešno komunikacijo je pomembno kaj misli drugi in ne ali ima prav ali ne.

zakon , nič ni narobe s tem, da si prepričan v svoj prav in se ne strinjaš z drugačnimi idejami, ampak če želiš debatirati a nisi zmožen debatirati drugače, kot obtoževati in žaliti, potem se raje ne oglašaj, ker informacije, ki jih prenašaš ne tvorijo osnovnih elementov potrebnih za izmenjavo zdravih informacij oz. debato :fredi:
Za debatiranje so potrebne vzajemne oz. zdrave transakcije (in te vključujejo argumente). Križne ("bedaki", "zato ker sem jaz tako rekel"...) niso ok...Aja, pa zdaleč nisi edini, ki to počneš. Včasih situacije oz. realnosti (in izbor oblasti je ena takšnih) ne moreš spremeniti, lahko pa kaj narediš glede svojih odzivov.
Ne maram dajat nasvetov, še manj biti pokroviteljski, ampak najbrž ravno to sem...

Bleferendum scena v Sloveniji je po mojem mnenju zrcalo nesposobne politike in iz tega ven je referendum postal tudi orodje dela volilnega telesa za izražanje nesoglasja z volilnim rezultatom (dejstvo), naslovi v medijih, z željami izraelske vlade (ali katerekoli druge), glasovi v glavi...

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
505
135
43
Referendumi se bodo zlorabili kot pokazatelj, da se državljani ne strinjamo z vlado, ki je v resnici sploh nismo izvolili. Ja, to je narobe, še bolj narobe je pa, da postanemo apatično vdani v usodo in samo nemo opazujemo kako nam oblast razmontirava državo in domovino.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.887
15.593
113
kod Džej-Zija
To je tudi natanko vse, kar se bo pokazalo na referendumih. So posvetovalni, brez pravnih posledic. Politične bo pa vsaka stran interpretirala po svoje, zato ne bomo razdeljeni nič manj. Samo vrgli bomo kup denarja v zrak.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in aljoman

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.887
15.593
113
kod Džej-Zija
Tisti o "politični policiji" pa res ni najpomembnejši. Ureditev so spremenili šele leta 2024, v borbi proti preiskavi Gen-I. Pa še potem so za vodjo preiskave dali svojega človeka (iz Svobode :bonk:). Če to ni zloraba parlamentarne preiskave, ne vem, kaj je.

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
505
135
43
Kdo si je pa prvi referendum izmislil? Tisilti o nekakšni politični policiji. Ko začne neki I8M s podporo Mukija o nečem blebetat, veš, da moraš bit kontra, pa če ničesar ne veš o vsebini.
Nismo vsi ovce da bi morali glasovati po nareku. Nekateri imamo tudi že kar nekaj kilometrine za sabo, glasovali smo že na referendumu leta 1990 ko se nekateri niti rodili še niste, nas so pa že v osemdesetih popisovali.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.887
15.593
113
kod Džej-Zija
In vednar kot ovca ponavljaš o politični policiji. Nekdo je celo škofa in Urad za preprečevanje korupcije privlekel v debato. Kar nima z aktualnim referendumom popolnoma nobene zveze. Ker že prej Urad ni imel pristojnosti za to, kar je počel. Tudi Vonta ni imela pristojnosti za to, kar je počela z Jeretičem in druščino, pa je vseeno brskala po njihovih računih. Zdaj se pa bluzi o nekakšni politični policiji, kar je samo zavajanje, da se Golobovih rabot ne bi dotaknili.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in Holobist