Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
26.324
9.496
113
Golobovi okostnjaki padajo iz omar?

Kokotova omenja tudi pogodbo za železniško postajo Nova Gorica. Kot navaja, naj bi bila sklenjena pogodba v vrednosti 50,7 milijona evrov, čeprav naj bi bilo zagotovljenih za 2,4 milijona evrov premalo sredstev.

Pri naročilu sistemov za zaznavanje nepravilnosti na vlakih naj bi bila po njenih navedbah sprejeta ponudba v vrednosti 31,5 milijona evrov brez DDV, čeprav je bila razpisna omejitev 20,3 milijona evrov.

Kokotova navaja še, da naj bi Ministrstvo za zdravje Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije nakazalo 140 milijonov evrov brez pisne pogodbe. Zahtevek naj ne bi določal konkretnih pravic, ki naj bi se financirale, niti naj ne bi vseboval ustreznih dokazil.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.905
3.139
113
Te manipulacije s ceno goriva so res groteske...
Kot da nimajo pojma kaj vse vpliva na ceno, samo propaganda, mečejo se ven da so boljši

Sumim da dejansko res nimajo pojma, kaj oblikuje ceno in na enako stopnjo debilnosti računajo pri svojih volivcih. Poglej samo glavne 3 zvezde tukaj.
Cel svet je v paniki zaradi cene dizla, ki je v večini posledica uničenih rafinerij v puščavi in rusiji.
Ampak ti debili resnično verjamejo, da Janša sam šloga ceno dizla vsak teden.
In ti isti debili najbolj glasno ploskajo, ko se naslednji dron zaleti v rusko rafinerijo

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.397
720
113
tu in tam

Kokotova omenja tudi pogodbo za železniško postajo Nova Gorica. Kot navaja, naj bi bila sklenjena pogodba v vrednosti 50,7 milijona evrov, čeprav naj bi bilo zagotovljenih za 2,4 milijona evrov premalo sredstev.

Pri naročilu sistemov za zaznavanje nepravilnosti na vlakih naj bi bila po njenih navedbah sprejeta ponudba v vrednosti 31,5 milijona evrov brez DDV, čeprav je bila razpisna omejitev 20,3 milijona evrov.

Kokotova navaja še, da naj bi Ministrstvo za zdravje Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije nakazalo 140 milijonov evrov brez pisne pogodbe. Zahtevek naj ne bi določal konkretnih pravic, ki naj bi se financirale, niti naj ne bi vseboval ustreznih dokazil.
Kolikokrat ze je imela Kokotka blokiran racun? Zgleda, da se na drzavne finance spozna ze vsak redneck, ki ima minuto casa .

erikson

Guru
25. avg 2007
26.324
9.496
113
Njen račun mi niti ni toliko pomemben kot delno tudi moj račun, proračun.

Se je Boštjančič spoznal na finance?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.905
3.139
113
Pozabil si omeniti, da je glavni debil, ki je s prstom kazal na vlado, glede cen goriv, bil ravno vaš JJ. No zdaj, ko je on glavni, pa smo debili mi. Pa to ne moreš verjet, če ne vidiš. :bonk:

Iz česa točno si razbral, da je on "vaš", torej moj? Je ista kategorija kot pričja kuga. Ne boš verjel, ampak obstajamo ljudje, ki delujemo zunaj vaš naš peskovnika.

In če gremo izven peskovnika, kaj točno ni res, kar sem napisal?

• Všeč mi je
Reactions: Daniel in tomi

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.138
11.532
113
Sumim da dejansko res nimajo pojma, kaj oblikuje ceno in na enako stopnjo debilnosti računajo pri svojih volivcih. Poglej samo glavne 3 zvezde tukaj.
Cel svet je v paniki zaradi cene dizla, ki je v večini posledica uničenih rafinerij v puščavi in rusiji.
Ampak ti debili resnično verjamejo, da Janša sam šloga ceno dizla vsak teden.
In ti isti debili najbolj glasno ploskajo, ko se naslednji dron zaleti v rusko rafinerijo
Sej oba veva, da ni problem v tem, da naj bi bil Janez bil tisti, ki je trenutno kriv za cene nafte, čeprav bi verjetno, če ne bi bil prioriteta Izrael lohk mal podrezal Bruseljsko kolesje in znižal trošarine, pa še kako eko neumnost ukinil. Sam ravno njegove Koprivce so par let nabijale, kako bo nafta čist pocen ko bodo oni na ablasti. Mal si poslanske pobude Žančija poglej. Da o Stevotu in njegovih računih niti ne začnem. Se pa glede navijanja za Ukrajinske drone strinjam.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

erikson

Guru
25. avg 2007
26.324
9.496
113
Pri plačah gre za stotine dodatnih milijonov letno, je Boštjančič stvari res dobro premislil? Hkrati pa boj proti gospodarstvu, ki bi edini te dodatne milijone lahko zagotovil.

Razen če so Golobovi odkrili kakšne naftne vrtine ali rudnik zlata, za katere še ne vemo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
12.191
4.423
113
Ljubljana
hmpg.net

Navdušen sem.

Namesto, da bi se vprašala kako hudiča prenova železniške postaje Nova Gorica (vsak dan v povprečju pelje tam približno 20 do 25 potniških vlakov) stane 50,7 milijona evrov, najde, da je sredstev premalo. Se je že navadila, da se ne sprašuje kaj se dela, ampak ali so papirji v redu.

• Všeč mi je
Reactions: zakon in erikson

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.797
6.960
113
Te obnove prog pri nas so nek velik misterij, saj pri nas zapravimo za eno malo bolj prometno postajo 120 milijonov EUR, medtem ko na Hrvaškem...

Konzorcij treh slovenskih gradbincev je po podatkih zanima.me za obnovo 50 kilometrov proge v hrvaški Istri ponudil ceno 74 milijonov evrov, avstrijski konkurent pa bi računal 55 milijonov evrov. Nadalje so pri portalu izračunali, da bi obnova stala dober milijon evrov na kilometer, medtem ko se cene po kilometru v Sloveniji gibajo od štiri do pet milijonov evrov.

Gradnja 33 kilometrov proge na Gorenjskem je stala 167 milijonov evrov z DDV, povprečno je to na kilometer slabih 5,1 milijona evrov. Četudi bi k hrvaškim cenam dodali DDV, so razlike v zneskih še vedno velikanske.

Povedano po domače hrvati za ceno ene naše postaje obnovijo več kot 100 kilometrov železniške proge.
Možno je sicer, da ima naša postaja zlata WC školjke in pipe, kar je za končne uporabnike izjemna dodana vrednost, ko sestopijo iz vlaka in odidejo svojo pot.

• Wow
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
26.324
9.496
113
Glede na običajno časovnico bodo zadeve na tožilstvu na vrsti čez štiri leta.

Vendarle je bila vodja specializiranega državnega tožilstva mama šefice podmladka Gibanja Svoboda.