Planet Golob

No, če bi se je res spomnil, gre otroška pesmica tako:

Lažeš, kradeš, bolhe ješ,
v šolo hodiš nič ne veš,
ko pa prideš do kosila,
tam te čaka policija,
policija reče stop,
ti pa padeš v zapor.
v zaporu so pa kače,
ki te pikajo v hlače.”

Vir
za pikanje okrog hlač je bolj nevaren ex minister iz leve opcije kt pa kače....on ma več izkušenj s temi rečmi

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.083
6.404
113
Veseli me, da debata vmes ko se trudim pobrati z zemlje kar je zraslo in k sreči na našem koncu toča še ni uničila, teče dalje. V tem je prihodnost, če bomo imeli politike (leve ali desne) bo v državi silna prosperiteta. Krasni novi časi, ko lahko hrano sicer tu in tam sumljive kakovosti pripelješ iz drugega konca sveta ceneje kot jo lahko z vsemi omejitvami, ki jih je postavila EU in marsikje tudi Slovenija pridelaš na ravni EU. Kakor bi rekli pri nas, bili živi pa videli,... dokler bo pač šlo. Zgolj kot Intermezzo, odkupna cena mleka je padla iz 52 na 38 centov, pri govedini pa trenutno velja rek, če boš na bika obesil 100 eur bojo odkupovalci odnesli 100 eur, bik ti bo pa ostal. Pozna se, da je sporazum Mercosur, ki rešuje nemško gospodarstvo in je trenutno na "sodišču" v ""začasni"" veljavi, torej iz južne amerike se uvaža vse kar se da dobiti poceni. Dodatno k situaciji ne pripomore, da se je vmes ustavil tudi ves izvoz živali iz proti afriki.

Prav zanimivo je opazovat, kako se EU iz močne etitete spreminja v popolnoma uvozno odvisno tvorbo, zgolj za to, da zadosti vsem interesom kapitalsko močnejših.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.710
800
113
tu in tam
Veseli me, da debata vmes ko se trudim pobrati z zemlje kar je zraslo in k sreči na našem koncu toča še ni uničila, teče dalje. V tem je prihodnost, če bomo imeli politike (leve ali desne) bo v državi silna prosperiteta. Krasni novi časi, ko lahko hrano sicer tu in tam sumljive kakovosti pripelješ iz drugega konca sveta ceneje kot jo lahko z vsemi omejitvami, ki jih je postavila EU in marsikje tudi Slovenija pridelaš na ravni EU. Kakor bi rekli pri nas, bili živi pa videli,... dokler bo pač šlo. Zgolj kot Intermezzo, odkupna cena mleka je padla iz 52 na 38 centov, pri govedini pa trenutno velja rek, če boš na bika obesil 100 eur bojo odkupovalci odnesli 100 eur, bik ti bo pa ostal. Pozna se, da je sporazum Mercosur, ki rešuje nemško gospodarstvo in je trenutno na "sodišču" v ""začasni"" veljavi, torej iz južne amerike se uvaža vse kar se da dobiti poceni. Dodatno k situaciji ne pripomore, da se je vmes ustavil tudi ves izvoz živali iz proti afriki.

Prav zanimivo je opazovat, kako se EU iz močne etitete spreminja v popolnoma uvozno odvisno tvorbo, zgolj za to, da zadosti vsem interesom kapitalsko močnejših.
Zdaj bo vse drugače, saj bo novi kmet. minister vse postavil na novo..blaginja za vse pa to..:valjamse:

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.083
6.404
113
Sory, tvoje razumevanje situacije se še zmeraj ustavi na zunanjih mejah Ljubljanskega obroča. Kar vključuje tudi politično razumevanje in posledice odločitev. Tebi bolj ljubi Golob je namreč z veseljem potrdil ta problematičen sporazum. Ampak kdo bi se sekiral, dokler so police polne in je hrana kljub kupu omejitev, ki jih nastavi EU (in večinoma uidejo mimo kontrole uvoza) poceni. LP.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.813
8.912
113
Sej lahko beboti serete po marsičem, serite, po tem pač ne boste. Rezultat plebiscita je bil 95,7%, volilna udeležba je bila tudi prek 90%, torej je bila samostojna Slovenija intimna opcija velike večine in ne samo 20% sds ovčic. To da se zdej prepucava 35 let po tem, kdo je kaj naredil iz kakšnih vzgibov je driskanje po lastni drzavi. Budale idiotske.
Koliko ima levica ponavadi? Tam 5%. Ravno se izide v tvojo računico....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.203
10.982
113
Mislite ali veste? Od tebe je vedno pričakovati dejstva.
Če ne bi Janez rinil naprej ne bi bilo nič, če ga ne bi v ključnih trenutkih zabremzal, bi bila totalna vojna. Besede nekoga, ki je bil takrat zelo blizu. Tko da nehite srat.
Ko spoznas kako deluje politika in odlocitve glede delovanja varnostnih struktur ti je jasno da Milan Kucan ni mogel zabremzat nikogar. Vec je naredil oficir Butara ki je zavrnil izvrsitev ukaza in bil sredi vojne zamenjan kot poveljnik LJ stabnega obmocja. In JJ je lahko rinil ampak ce pod njim ne bi bilo izvajalcev bi bil le in samo ideolog. Milanu priposovat neke fantomske zasluge je brezveze. Bil je na funkciji in hodil se je pogajat v imenu nase nove drzave. In se je cisto ok izpogajal. Jaz njemu zaslug ne jemljem. Ce mu pa ni bila intimna opcija mu pa ni bila. Sam je tako rekel. In ga razumem, ce bi jaz bil na njegovem mestu je tud vprasanje kaj bi mi bila intimna opcija

erikson

Guru
25. avg 2007
25.767
9.116
113
Okostnjaki Gibanja Svoboda padajo iz omar.

Kot konkreten primer demonstracije janšizma v Gibanju Svoboda je izpostavil, da je obrambni minister iz te stranke v prejšnjem mandatu kot razlog, zakaj rehabilitacijski center Soča ni dobil denarja za dvojno rabo, navedel, da direktor te ustanove na družbenem omrežju ni dovolj podpiral Gibanja Svoboda. Direktor URI Soča Roman Jakič poudarja, da mu je minister za obrambo Borut Sajovic v februarskem telefonskem pogovoru to res rekel in te navedbe tudi ponovil. "Trditev gospoda Jakiča je izmišljena in zlonamerna, saj ne v tem ne v ostalih primerih dvojne rabe minister ni bil odločevalec," odgovarja Sajovic.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.658
11.209
113
Ko spoznas kako deluje politika in odlocitve glede delovanja varnostnih struktur ti je jasno da Milan Kucan ni mogel zabremzat nikogar. Vec je naredil oficir Butara ki je zavrnil izvrsitev ukaza in bil sredi vojne zamenjan kot poveljnik LJ stabnega obmocja. In JJ je lahko rinil ampak ce pod njim ne bi bilo izvajalcev bi bil le in samo ideolog. Milanu priposovat neke fantomske zasluge je brezveze. Bil je na funkciji in hodil se je pogajat v imenu nase nove drzave. In se je cisto ok izpogajal. Jaz njemu zaslug ne jemljem. Ce mu pa ni bila intimna opcija mu pa ni bila. Sam je tako rekel. In ga razumem, ce bi jaz bil na njegovem mestu je tud vprasanje kaj bi mi bila intimna opcija
Točno tako. Zdej 35 let po tem razpravljat o motivih je neumnost. Kaj je pa Kucan v resnici mislil pa mene ne zanima. On je mogu nardit to kar so mu volilci nalozil.