Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
25.632
9.008
113
Kot bi Robi opisoval svojo lastno vlado in svoje zadnje objave na socialnih omrežjih. Pozval je tudi k enotni obrambi slovenske demokracije.

"Delovati znajo le tako, da nas delijo in poskušajo ustrahovati. Delovati znajo le tako, da kritične glasove utišajo. Le tako, da vsakega razglasijo za nasprotnika ali celo sovražnika države, če se le ne strinja z njimi. Delovati znajo le tako, da brišejo celo zgodovino. Zgodovino, ki ji danes tukaj izrekamo vso čast in na katero smo lahko samo ponosni," je dejal.

"Te ljudi v resnici ne zanimajo blaginja države in njenih ljudi ali vrednote, ampak le osebna korist in moč. In žal so ti ljudje pripravljeni Slovenijo in njene interese za lastno korist in oblast prodati tudi tujcem. Spet. Kot da nas ne bi zgodovina enkrat že naučila, kam to pripelje," se je posredno navezal na predvolilno dogajanje in afero Black Cube.

Po Golobovih besedah je pred Slovenijo obdobje, "kot ga v zgodovini naše mlade države še ni bilo", zaradi česar je k poenotenju pozval "vse demokratične politične sile". Kot je dejal, namreč "prihaja čas, ko bo treba pozabiti na tiste majhne razlike, ki nas delijo". "Prihaja čas, ko bo slovenska demokracija na največji preizkušnji, in naša dolžnost je, da jo branimo. Zato vas pozivam vse k enotni obrambi slovenske demokracije. Kajti demokracija bo od nas potrebovala pogum. Tak pogum, kot so ga pred 85 leti, ko je bila tako rekoč celotna Evropa pokorjena, tukaj na Jančah pokazali slovenski domoljubi," je še poudaril Golob.

B81

22. jul 2007
40.152
12.747
113
Kaj sta 20.5.1941 dogovorila visok komisar za Ljubljansko pokrajino Emilio Grazioli in ljubljanski škof Gregorij Rožman?

Pa da dodam še en datum, bivši ljubljanski župan in politik Ivan Hribar je samomor storil 18. aprila 1941. Takrat vrnil s sestanka z novimi italijanskimi fašističnimi oblastmi (ki so mu med drugim ponujale položaj župana mesta pod novo upravo). Kot velik domoljub in zagovornik zavezništva slovanskih narodov ni mogel prenesti izgube svobode.

Torej je Rožman vedel, kako se vede domoljub ( pa zagotovo ne komunist), saj je bil na njegovem pogrebu. Cerkev je kljub strogim cerkvenim pravilom tistega časa glede samomorov dovolila uraden cerkven pokop, saj je bilo vsem jasno, da je šlo za dejanje globoke domoljubne stiske in protest proti okupatorju.
Lepo je danes pametovat o napačnih odločitvah brez ene pištole in po razpadu Kraljevine po tem, ko ti pride opremljena vojska potrkat na vrata.

Vprašanje, kaj bi danes raje izbrali izbrali ponosni nasledniki - življenje pod tujo vlado in upanje na osvoboditev od večjih sil ali smrt svojih otrok, družine in sebe.

Pač tu smo lahko heroji in vehementno izrabljamo tisti čas za očitanje kolaboracije - ki ni niti približno povzročala toliko smrti, kot maščevanje po poskusih "osvoboditve" domačih komunistov. Ki so ob tem tamanili še rojake pred začetkom vaškh straž.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.961
-491
113
Vprašanje, kaj bi danes raje izbrali izbrali ponosni nasledniki - življenje pod tujo vlado in upanje na osvoboditev od večjih sil ali smrt svojih otrok, družine in sebe.
Za vas že vemo.
Pač tu smo lahko heroji in vehementno izrabljamo tisti čas za očitanje kolaboracije - ki ni niti približno povzročala toliko smrti, kot maščevanje po poskusih "osvoboditve" domačih komunistov. Ki so ob tem tamanili še rojake pred začetkom vaškh straž.
Je pa, pa ste se kdaj opravičili. Ne, pa še več, opravičujete ta dejanja.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.565
11.140
113
Cerkev je rekla NE komunajzarjem. Thats all. Koliko vem nikogar ni pošiljala v vojno, niti ni bila pristojna za to. So pa nemci prisilno mobilizirali. Če je za to kriva cerkev, pa pač naj bo. Se pa je postavila na napačno stran zgodovine, ni dvoma.
Dej ti mal preveri vsa dejstva, preden koga obtožuješ da nima pospravljeno v glavi, resno. Vpit sprava, in trosit laži nekak ne gre skupaj.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

kajn

Guru
5. okt 2007
3.444
2.424
113
Iskajoč brata
tole prepucavanje bom pustil pri miru, samo to bom rekel: divide and conqure, da bomo mi kradli naprej... pa to levi ali desni... vsi so isti

ON: Dobro se je postavil tale Golob: Desnica je tema, ki bo pojedla vse... noro se mi zdi kako je rekel: Če nisi na naši strani si proti demokraciji, sociali, z drugimi besedami: si za fašizem, totalitarizem... kar grozna retorika levega pola... glede na to, da je levi pol za demokracijo, enako obravnavanje za vse, sociala za vse,...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.733
8.865
113
Prikladno izvzemanje cerkve iz odgovornosti. Mimogrede, prisilna mobilizacija ni izdaja.
Saj sem napisal, da je cerkev bila na napačni strani zgodovine. In to zgolj zaradi komunajzarjev. Zato pač pravljic, da je cerke pošiljala mlade fante v smrt pač ne kupim.
Drugo dejstvo pa tudi zanemarjate, da sploh cela cerkev na slovenskem ni kolabolirala. Predvsem na severovzhodnem delu je so bile fare pod okupacijo, ker so lokalni župniku še vedno stali za slovenskim jezikom in domačo kulturo. To pa pozabimo. Pač tipično levaško...

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.932
2.338
113
Pomurje
pri prvem cerkvenem postu sem si še mislil, nedelja je, pikniki so bili, mogoče je dal malo več na zob.

danes še kar vztraja in dokazuje svojo očitno omejenost.
Ta je na nivoju tiste iz prelepe svobodne amerike: "I am not driving, I am traveling"

• Objave ne odobravam
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.565
11.140
113
Saj sem napisal, da je cerkev bila na napačni strani zgodovine. In to zgolj zaradi komunajzarjev. Zato pač pravljic, da je cerke pošiljala mlade fante v smrt pač ne kupim.
Drugo dejstvo pa tudi zanemarjate, da sploh cela cerkev na slovenskem ni kolabolirala. Predvsem na severovzhodnem delu je so bile fare pod okupacijo, ker so lokalni župniku še vedno stali za slovenskim jezikom in domačo kulturo. To pa pozabimo. Pač tipično levaško...
Kje si od mene to prebral? Ti pa rad obtožuješ ljudi neresnic. Upam da te res še včerajšnje pivo s piknika drži. Kot rečeno, v moji družini je bila sprava že davno.

V moji družini so bile žrtve na obeh straneh in moj star foter in njegov brat sta bila dokaz, da nikakor niso vsi pobijali tudi otrok. Očeta in mamo je OZNA odpeljala neznano kam v noči ko so potekali še zadnji boji za Celje, njiju pa z vodo in hrano zaprli v sobo, rešili so ju sosedi naslednji dan. Nikoli ni noben izvedel, ali sta mama in oče res izdajala ali ne. In ti izvensodni poboji so največji madež nad vsem NOB. Ampak to pa še ne pomeni, da je bila pa kolaboracija kar OK in se jo sedaj hoče prikazat kot nekaj normalnega. Take svinjarije, kot so se v Celju dogajale med vojno si tič tvoje sorte niti ne more predstavljat. Podobno se je dogajalo po širši Dolenjski, pa še kje. Vem, da je mojga starga fotra najbolj peklo to, ker nikol ni izvedel, ali sta njegova starša res aktivno ovajala ljudi, ki so bili zverinsko mučeni v Piskru ali ne. Velika verjetnost je namreč, da sta šla zaradi tega, ker so si enostavno zaželeli njuno trgovino in obrt. Ampak še enkrat, to ne zmanjšuje teže kolaboracije in predvsem zločina aktivne izdaje.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.690
6.903
113
blizu močvirne prestolnice
Pa si Tina glavo padel? Veš kdaj je nastala vaška straža in se tem kolaboracija? Pred tem so ušivi tifusarski gošarji pobili čez 1000 nedolžnih ljudi. Še Maček je rekel, če bi ljudje vedeli kakšen je komunizem, nebi nikoli podrli nob
Tile gošarji so tako kot muslimani. Bistvo ni bilo v številu temveč ustrahovanje in pri tem so oboji enaki.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.733
8.865
113
Kje si od mene to prebral? Ti pa rad obtožuješ ljudi neresnic. Upam da te res še včerajšnje pivo s piknika drži. Kot rečeno, v moji družini je bila sprava že davno.

V moji družini so bile žrtve na obeh straneh in moj star foter in njegov brat sta bila dokaz, da nikakor niso vsi pobijali tudi otrok. Očeta in mamo je OZNA odpeljala neznano kam v noči ko so potekali še zadnji boji za Celje, njiju pa z vodo in hrano zaprli v sobo, rešili so ju sosedi naslednji dan. Nikoli ni noben izvedel, ali sta mama in oče res izdajala ali ne. In ti izvensodni poboji so največji madež nad vsem NOB. Ampak to pa še ne pomeni, da je bila pa kolaboracija kar OK in se jo sedaj hoče prikazat kot nekaj normalnega. Take svinjarije, kot so se v Celju dogajale med vojno si tič tvoje sorte niti ne more predstavljat. Podobno se je dogajalo po širši Dolenjski, pa še kje. Vem, da je mojga starga fotra najbolj peklo to, ker nikol ni izvedel, ali sta njegova starša res aktivno ovajala ljudi, ki so bili zverinsko mučeni v Piskru ali ne. Velika verjetnost je namreč, da sta šla zaradi tega, ker so si enostavno zaželeli njuno trgovino in obrt. Ampak še enkrat, to ne zmanjšuje teže kolaboracije in predvsem zločina aktivne izdaje.
Ne me narobe razumet. Mislil sem, da ne palim na Ferdove zgodbice. Tebi pa sem odgovoril, ker si napisal naj se pozanimam o zgodovinskih dejstvih.

Ti se vsaj zavedaš grozot, za razliko od nekaterih forumskih kolegov ki strastno častijo rdečo zvezdo.

No moji stari starši so sicer preživeli, a imeli 3x cev na čelu. Prvič ko so v vas prišli Nemci, drugič ko so mimo šli partizani, tretjič pa ko so komunjare zasegle vso domačijo in jih izseli. Pač bili smo eni večjih na tistem področju, itak klasična zgodba tistega časa.
Zato imam verjetno v genih mržnjo do komunjar.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.565
11.140
113
Pa si Tina glavo padel? Veš kdaj je nastala vaška straža in se tem kolaboracija? Pred tem so ušivi tifusarski gošarji pobili čez 1000 nedolžnih ljudi. Še Maček je rekel, če bi ljudje vedeli kakšen je komunizem, nebi nikoli podrli nob
Tile gošarji so tako kot muslimani. Bistvo ni bilo v številu temveč ustrahovanje in pri tem so oboji enaki.
Nisem Tina. Ostalega pa ne bom komentiral, ker več kot očitno nimaš pojma. In ne nisem na glavo padel, sem zelo priseben, ti pač ne. S tvojo podstreho je nekaj zelo narobe.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.565
11.140
113
Ne me narobe razumet. Mislil sem, da ne palim na Ferdove zgodbice. Tebi pa sem odgovoril, ker si napisal naj se pozanimam o zgodovinskih dejstvih.

Ti se vsaj zavedaš grozot, za razliko od nekaterih forumskih kolegov ki strastno častijo rdečo zvezdo.

No moji stari starši so sicer preživeli, a imeli 3x cev na čelu. Prvič ko so v vas prišli Nemci, drugič ko so mimo šli partizani, tretjič pa ko so komunjare zasegle vso domačijo in jih izseli. Pač bili smo eni večjih na tistem področju, itak klasična zgodba tistega časa.
Zato imam verjetno v genih mržnjo do komunjar.
Živiš, marsikdo se niti rodil ni. Počas bo dost sovraštva, se ti ne zdi?