Placilo vrtca, varcevanje ipd...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Eno vprašanje. Koga napiati kot nosilca prijave če:

- Ima eden večjo plačo in ima stalno prebivališče v Ljubljani 30 let
- ima eden manjšo plačo in nima stalnega prebivališča v Ljubljani

Predvidevam, da je vseeno?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Kje sem napisal da ostaneš brez , če imaš nekaj jurjev na računu. če si blizu meje in če imaš nekaj jurjev na računu ali kje drugje (podrtija staršev v vukojebini) si kaj hitro lahko ob kakšnih 50 evrov ali celo več.Nekaj izgubiš pri dokladih, nekaj pa več vrtca plačaš, pa si tam,ker imaš jurja za registracijo avta drug mesec in elko za zimo.
Da o kakšnih varčevanjih za pokojnino ne govorimo. Baje se tudi to upošteva. Jaz tega nimam, tako da tega ne morem potrditi.

Če zadaneš sedmico na lotu in je ne zapraviš (in jo šparaš za kruh, ko ne boš imel niti minalca več) jo boš dal državi za vrtec. Če jo zapraviš za ppotovanje okoli sveta, k.urbe ga boš imel "zastonj". Opazite razliko?
Večina ne, ker smo na alterju

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če zadaneš sedmico na lotu in je ne zapraviš (in jo šparaš za kruh, ko ne boš imel niti minalca več) jo boš dal državi za vrtec. Če jo zapraviš za ppotovanje okoli sveta, k.urbe ga boš imel "zastonj". Opazite razliko?

saj s tem ni nič narobe.

Trenutno je v veljavi sistem da, več maš dohodkov več plačaš. Pusti zdaj, ali je to ok ali ne.

Torej :

ne zapraviš: tvoj dohodek > plača + obresti od zadetka ( glavnica nobenega ne zanima )
zapraviš: tvoj dohodek > plača

Torej je pošteno, da če ne zapraviš plačaš več.

Problem je, ker se preveč čustveno gleda na vso stvar. Sem šparal, sem garal da sem nekaj skupaj spravil, zdaj pa sem kaznovan.

Fička se državi za čustva. Na računu maš denar, s katerim lahko delaš denar in si tem si povečaš prihodek. In to šteje. Če ne znaš

tvoj problem. Pač gola ekonomija.

Drugače sem za brezplačne vrtce
smile-1.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Pač gola ekonomija.

V bistvu ravno obratno. Gola ekonomija bi marsikoga pustila, da umre od lakote...
Gola ekonomija marsikoga pusti, da umre od lakote.
V SLo se še nekako upiramo temu, mariskje pa ne. Tam je pa pes/maček hitro večjega pomena kot pa človek.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kje sem napisal da ostaneš brez , če imaš nekaj jurjev na računu. če si blizu meje in če imaš nekaj jurjev na računu ali kje drugje (podrtija staršev v vukojebini) si kaj hitro lahko ob kakšnih 50 evrov ali celo več.Nekaj izgubiš pri dokladih, nekaj pa več vrtca plačaš, pa si tam,ker imaš jurja za registracijo avta drug mesec in elko za zimo.

Ti citiram? Tokrat si napisal to neresnico že drugič. Oziroma nalašč zavajaš. 90% mesečnega prihodka na družinskega člana ti da plača, 10% pa "par jurjev na računu" in ostalo premoženje, ti pa trdiš da si zaradi premoženja ostal brez dokladov. Ne govorim zate, ampak dal sem primer očitnega zavajanja.

Glede na zgornje pa: Kako si lahko ob 50 evrov, ki jih nikoli nisi imel? A potem sem jaz samo zato ker nisem samohranilec vsak mesec ob 200 eur? ker nisem invalid sem ob 300 eur, al kolk je invalidnina........Govoriš tako kot politik. Prihranili smo 200 miljonov ker nismo kupili tega in tega.
bonk.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

No za alter pridih si tukaj v največji meri poskrbel kar sam. V prvem postu "par jurjev na računu" v naslednjem smo pa že kar pri sedmici.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Btw
Med dohodke za vrtec se štejejo tudi otroški se mi zdi, vsaj nekje sem ta podatek zasledil. Se pravi si hitro v vrtcu en razred višje kot pri dokladih

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ko smo že pri tem

Kakšna je pa kaj kazen, če te dobijo, da blefiraš "samohranilstvo"?

Začenjam se prilagajat sistemu
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
To se da vse zrihtat, če si le dost barabe
glede na to kako oni meni upoštevajo dohodke iz 2011, premoženje pa iz 2012 se zaenkrat še ne bom šel njihovih igric. Ampak če bodo tako več let delali bo pa treba iti ponjihovih stopinjah. Tudi država je bila tista ki je zavlačevala z roki plačil, potem so šele začeli privatniki itd... sedaj pa vemo kje smo s plačilno disciplino... Tukaj nam je bila država zgled. Že pred dobrim desetletjem je bil rok plačila po pogodbi pol leta, nekaj še danes ni plačano... in ne bo nikdar...
Sicer pa čakam na odgovor na pritožbo. Mogoče me bodo pozitivno presenetili (kot trgovec z belo tehniko), čeprav po razgovoru z referentko naj si ne obetam nič kaj pozitivnega za mene.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

No za alter pridih si tukaj v največji meri poskrbel kar sam. V prvem postu "par jurjev na računu" v naslednjem smo pa že kar pri sedmici.
bonk.gif

saj sedmica ni vedno mio.... pamislim da sem jo dal v narekovaje....
Sicer pa kje sem trdim da sem ostal brez dokladov.... citiraj me

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hehe welcome to The club. Meni sicer niso ukinili,

jello: tole si ti prebral kot da sem ostal brez?
Brez komentarja!

Če pa sem kje drugje napisal pa me citiraj!

Bom zavajal še naprej, tipično za mene, dajte me na ignore

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Kaj se zdaj razburjaš? daj citiraj kje sem trdil da si ostal brez dokladov. Ne samo da nisem tega napiseal, celo napisal sem "ne pišem zate ampak kot primer". Ne morm verjet, kot bi se s steno pogovarjal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jello pravi:
, ti pa trdiš da si zaradi premoženja ostal brez dokladov. Ne govorim zate, ampak dal sem primer očitnega zavajanja.

Kaj zdaj: sem ostal brez ali ne? Pusti primere. Napisal si, da trdim da sem zaradi tega ostal brez. POtem pa napišeš da ne govoriš zame? Ja halo, za koga pa?

Ne nekoga obsodit, poslat v zapor, potem pa reči da nisi njemu sodil.