Plača

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:

1. medicinska sestra -1000
2. kirurg - 3000
3. učitelj na OŠ - 1300
4. programer - 2000
5. čistilka - 550
6. nekvalificirani delavec - 550
7. zidarski mojster - 700
8. mizar -900

Poznam: učitelj, programer, čistilka, nekvalificirani delavec, mizar.

Je pa tako da razen v državni upravi ni pravila koliko kdo dobi. Lahko da en mizar dobi res 550 eur, poznam pa takega ki dela za 1500eur in več. Podobno je z programerji, zidarji itd... V državni upravi je pa bolj odvisno koliko časa si tam in kaj delaš, poleg tega je pri nekaterih lep del plače skrit v dodatkih (zdravnik lahko dobi tudi 5-10k z raznimi dežurstvi, pr iučitelju je tudi precej pomembno kaj in koliko časa že uči). Poznam tudi recimo nekoga ki dela v vojski in z lahkoto zasluži več kot borut pahor (3k neto), pa je recimo podčastniški čin.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ti mi ga pa malo biksaš. Jaz delam v UKC žena pa v šoli tako, da malo pa že vem. V šolstvu je najvišji naziv svetnik katerega imata morda 1-2 učitelja. Še eno stopnjo nižji"svetovalec" je redek. Začetnik ima 30PR in to je 1000€ napredovanja so pa tako ali tako že par let ustavljena.
Osnovna med. sestra ima začetni19PR Je pa res, da imajo tiste , ki delajo v intenzivnih nekaj razredov višji PR. Jaz recimo sem v 24PR in imam polovico šihtov nočnih pa nisem na jurju. Ne mešat dipl. med sester s srednjimi sestrami.
Malo si poglej objavljeno plačilno lestvico v uradnem listu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.204
4.178
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ti mi ga pa malo biksaš. Jaz delam v UKC žena pa v šoli tako, da malo pa že vem. V šolstvu je najvišji naziv svetnik katerega imata morda 1-2 učitelja. Še eno stopnjo nižji"svetovalec" je redek. Začetnik ima 30PR in to je 1000€ napredovanja so pa tako ali tako že par let ustavljena.

Osnovna med. sestra ima začetni19PR Je pa res, da imajo tiste , ki delajo v intenzivnih nekaj razredov višji PR. Jaz recimo sem v 24PR in imam polovico šihtov nočnih pa nisem na jurju. Ne mešat dipl. med sester s srednjimi sestrami.

Ja ti govoriš za osnovne plače nekih začetnikov, srednja sestra z max. razredom (kar se da dobit v 10-15 letih) ima v recimo operacijski z dežurstvi plačo 2k EUR+. Za učitelje pa govoriš verjetno za ljublanske šole ker drugje ima 50% učiteljev precej visoke nazive (ne vem kako gredo po vrsti) oz. so učitelji velikokrat bolje plačani od ravnatelja (katerem se nazivi v času ravnateljvanja niti ne štejejo enako).

Je pa tudi res da so napredovanja v državnih službah sedaj nekaj zamrznjena oz. onemogočena tako da če si sedaj začetnik si najebal.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dejastvo je da je v zdravstvu še vedno večina dohodka iz raznih dežurstev itd. iz prve roke lahko povem da ima medicinska sestra v kliničnem centru lahko preko 2000 EUR plače (pri dipl. še več),

Ne vem, če je pametno, da razkrivaš svoje delovno mesto...
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.204
4.178
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Dejastvo je da je v zdravstvu še vedno večina dohodka iz raznih dežurstev itd. iz prve roke lahko povem da ima medicinska sestra v kliničnem centru lahko preko 2000 EUR plače (pri dipl. še več),

Ne vem, če je pametno, da razkrivaš svoje delovno mesto...
smile-1.gif

Prva roka še ne pomeni da to delam!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.204
4.178
113
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Iz prve roke povem, da ima Steve Jobs 1$ letne plače (bruto)
grims-1.gif

Ja ima oz. je imel, kot zaposlen na svojem delovnem mestu glavnega dirkektorja družbe. To da je lastnik firme in da denar dobiva iz drugih virov je pa samo manjša opomba!

Edit: vidim da je govora o NETO plačah brez raznih dodatkov, tako da jemljem svoje opazke nazaj!
d055.gif

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Enako plačo 1$ imata tudi ustanovitelja googla Larry Page in Sergey Brin.

Pri najbogatejših zemljanih prihaja to zgleda v folkloro ..

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
recimo operacijski z dežurstvi plačo 2k EUR+.
To je možno ampak takih primerov ni veliko.Moraš pa upoštevati, da je to delo nadpovprečno ocenjeno ter preko polnega delovnega časa.
Vsako tri leta lahko napreduješ za 1 razred in tako rabiš 30 let, da prideš na max. Je pa res, da so nekateri predstojniki podeljevali svojim podrejenim po 2 razreda naenkrat za neke super truper nadsposobnosti. In to je šlo Krebsovi najbolj v nos zato je ustavila vsa napredovanja.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.682
2.423
113
Pomurje
Iz prve roke predmetni učitelj, čisti začetnik 1480€ bruto.

So pa pomojem učitelji zmagovalci na efektivno urno postavko. Pa največji jamrači.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Stari, če programer dobi 1000€ potem je pa revež, ITjevci, ki med drugim niso programerji, imajo po 2k€ in več plače.....

Kakšna dva meseca nazaj je bilo objavljeno, da je v letošnjem letu šla v Sloveniji programerjem povprečna plača DOL z 1600 na 1100 evrov. Recesija pač.

Poznam dva srbska programerja, ki delata v Sloveniji za 900-1000 evrov. In sta izgleda dokaj dobra. In se jima izplača.

Čakaj, da pridejo v Slovnijo programirat Kitajci, Indijci ali Pakistanci. Ti bodo delali za 200-250 evrov + postelja + hrana.
Slovenski pa bodo lahko šli s svojimi 2000 evri plače delat v Švico, Avstrijo, ali na Norveško.
Tu jim NIHČE ne bo več dal 2000 evrov.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.891
778
113
www.jernej.org
LoL... kakšne sekate no
smile-1.gif
Seveda obstajajo "programerji" s plačo okoli jurja... in take bodo lahko enkrat res nadomestili Kitajci, Indijci, Pakistanci za 200-250€... Ampak obstajajo pa PROGRAMERJI s plačo 2-3-4+ jurjev na mesec... takih pa tudi pakistanec za 2k€ na mesec ne bo mogel preprosto nadomestiti.

Sicer pa... dobi si Indijce, Pakistance ali pa Kitajce in jim dal delo, ki ga trenutno opravljajo domači. Pa naj bo to programiranje, ali pa švasanje. Me zanima, koliko časa boš "zdržal" :D

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Ja ti govoriš za osnovne plače nekih začetnikov, srednja sestra z max. razredom (kar se da dobit v 10-15 letih) ima v recimo operacijski z dežurstvi plačo 2k EUR+. Za učitelje pa govoriš verjetno za ljublanske šole ker drugje ima 50% učiteljev precej visoke nazive (ne vem kako gredo po vrsti) oz. so učitelji velikokrat bolje plačani od ravnatelja (katerem se nazivi v času ravnateljvanja niti ne štejejo enako).

Je pa tudi res da so napredovanja v državnih službah sedaj nekaj zamrznjena oz. onemogočena tako da če si sedaj začetnik si najebal.

Daj ne nakladaj o stvareh o katerih nimaš pojma

Srednja medicinska sestra začne z 19PR, napreduje se pa na vsake 3 leta za en razred (na papirju lahko 2 naenkrat ampak je to skoraj nemogoče). Pa še napredovanja so do nadaljnega ustavljena.

Da bi pa diplomirana dobila 2000eur plače mora delat vsaj 2-3x na teden po 24 ur, pa mora živeti okrog 100km od delovnega mesta da dobi tolk več prevoza, uglavnem ne nakladaj.

Govora je pa itak o osnovni plači, neka povprečna za srednjo sestro je 750 eur, za diplomirano nekje 150-200 eur več.

LP