Citat:
1. medicinska sestra -1000
2. kirurg - 3000
3. učitelj na OŠ - 1300
4. programer - 2000
5. čistilka - 550
6. nekvalificirani delavec - 550
7. zidarski mojster - 700
8. mizar -900
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ti že iz lastnih izkušenj povem da se motiš![]()
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ti mi ga pa malo biksaš. Jaz delam v UKC žena pa v šoli tako, da malo pa že vem. V šolstvu je najvišji naziv svetnik katerega imata morda 1-2 učitelja. Še eno stopnjo nižji"svetovalec" je redek. Začetnik ima 30PR in to je 1000€ napredovanja so pa tako ali tako že par let ustavljena.
Osnovna med. sestra ima začetni19PR Je pa res, da imajo tiste , ki delajo v intenzivnih nekaj razredov višji PR. Jaz recimo sem v 24PR in imam polovico šihtov nočnih pa nisem na jurju. Ne mešat dipl. med sester s srednjimi sestrami.
Malo si poglej objavljeno plačilno lestvico v uradnem listu.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dejastvo je da je v zdravstvu še vedno večina dohodka iz raznih dežurstev itd. iz prve roke lahko povem da ima medicinska sestra v kliničnem centru lahko preko 2000 EUR plače (pri dipl. še več),
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
poznam nekoga ki je programer in sem videl njegov plačilni list![]()
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Dejastvo je da je v zdravstvu še vedno večina dohodka iz raznih dežurstev itd. iz prve roke lahko povem da ima medicinska sestra v kliničnem centru lahko preko 2000 EUR plače (pri dipl. še več),
Ne vem, če je pametno, da razkrivaš svoje delovno mesto...![]()
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Iz prve roke povem, da ima Steve Jobs 1$ letne plače (bruto)![]()
To je možno ampak takih primerov ni veliko.Moraš pa upoštevati, da je to delo nadpovprečno ocenjeno ter preko polnega delovnega časa.Citat:
recimo operacijski z dežurstvi plačo 2k EUR+.
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Stari, če programer dobi 1000€ potem je pa revež, ITjevci, ki med drugim niso programerji, imajo po 2k€ in več plače.....
Citat:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ti mi ga pa malo biksaš. Jaz delam v UKC žena pa v šoli tako, da malo pa že vem. V šolstvu je najvišji naziv svetnik katerega imata morda 1-2 učitelja. Še eno stopnjo nižji"svetovalec" je redek. Začetnik ima 30PR in to je 1000€ napredovanja so pa tako ali tako že par let ustavljena.
Osnovna med. sestra ima začetni19PR Je pa res, da imajo tiste , ki delajo v intenzivnih nekaj razredov višji PR. Jaz recimo sem v 24PR in imam polovico šihtov nočnih pa nisem na jurju. Ne mešat dipl. med sester s srednjimi sestrami.
Malo si poglej objavljeno plačilno lestvico v uradnem listu.
Ja ti govoriš za osnovne plače nekih začetnikov, srednja sestra z max. razredom (kar se da dobit v 10-15 letih) ima v recimo operacijski z dežurstvi plačo 2k EUR+. Za učitelje pa govoriš verjetno za ljublanske šole ker drugje ima 50% učiteljev precej visoke nazive (ne vem kako gredo po vrsti) oz. so učitelji velikokrat bolje plačani od ravnatelja (katerem se nazivi v času ravnateljvanja niti ne štejejo enako).
Je pa tudi res da so napredovanja v državnih službah sedaj nekaj zamrznjena oz. onemogočena tako da če si sedaj začetnik si najebal.