Plača v javnem sektorju

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Mal offtopic ampak meni je fascinantno, ko gledam poštno uslužbenko, ki že 15 let dela za istim šaltrom, iste zadeve, pa še vedno tipka z enim prstom in rabi 15 min da sprocesira storitev, ki bi jo jaz verjetno naklofal v 2 min, sploh z njeno kilometrino. Ne vem, mogoče je pa res nenormalno elektronske birokracije za poslat eno kuverto izven EU.. :rolleyes:
Mali intermezzo.... Tudi ti boš enkrat star senilni tresoči se starec. Gospa se verjetno ni rodila v dobi računalnikov in ji je tak način dela mali hendikep.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
pošta je itak smeh... pridem s paketom vse pred vpisano v obrazec, da bi čimprej in najenostavneje ter poceni to sprovedli, ne, kolk tipkanja, izgleda tako, kot da še vse enkrat pretipka, vmes še vpraša kam pošiljate in podobne strele (s tem da vse piše in podobno)...takšna je reala.. ni čudno da je vse skupaj v buli. Da vsake 3 mesece podražijo storitev je pa že stalnica.
dalje če hočeš s kartico plačaš je cela znansot, telefon pa sploh no go, če nimaš osebne... v 2023.
Imel si spisan obrazec, ampak tega je treba vseeno vnest v sistem. Saj veš, to je tisto kar ti omogoča sledenje pošiljke. Verjemi, vsem v verigi dostave bi bilo lažje če tega nebi bilo. Če pa misliš, da vrgel paket z obrazcem in odšel, bi pa za tvojiim hrbrom morala čakat naslednja stranka, tvoj "rokopis" nekdo mora prenest v račinalnik. Verjamem da obstajajo še izboljšave.... Sicer pa saj zdaj bo vse bolje, prej je bila Pošta v lasti SDS, zdaj je komplet Svobodna. V sled temu tone še bolj in hitreje kot je do sedaj. Da se storitve dražijo, pa kaj naj rečem... saj vsak dan hodiš v štacuno, dobivaš položnice in veš kaki so časi. Tudi Mesec z dvigom minimalca ni nič doprinesel k temu, ker so stroški dela iz enega v drug dan precej zrasli.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Imel si spisan obrazec, ampak tega je treba vseeno vnest v sistem. Saj veš, to je tisto kar ti omogoča sledenje pošiljke. Verjemi, vsem v verigi dostave bi bilo lažje če tega nebi bilo. Če pa misliš, da vrgel paket z obrazcem in odšel, bi pa za tvojiim hrbrom morala čakat naslednja stranka, tvoj "rokopis" nekdo mora prenest v račinalnik. Verjamem da obstajajo še izboljšave.... Sicer pa saj zdaj bo vse bolje, prej je bila Pošta v lasti SDS, zdaj je komplet Svobodna. V sled temu tone še bolj in hitreje kot je do sedaj. Da se storitve dražijo, pa kaj naj rečem... saj vsak dan hodiš v štacuno, dobivaš položnice in veš kaki so časi. Tudi Mesec z dvigom minimalca ni nič doprinesel k temu, ker so stroški dela iz enega v drug dan precej zrasli.
na cn23 ki ga izpolnis prek spleta je recimo ean. ampak povedat moreš pa šifro obrazca, da ga njej potegne noter AMPAK, preden ji poveš to cifro pa rabi vedet državo v katero gre pa kera storitev. razumi če moreš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
preko spleta kolega, spisan obrazec je že v sistemu.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Kater obrazec naj predhodno izpolnim za pošiljanje manjšega paketa v Kanado? Ker, če pridem na Pošto me bodo verjetno "napizdili" zakaj nimam že izpolnjenega obrazca :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
Kater obrazec naj predhodno izpolnim za pošiljanje manjšega paketa v Kanado? Ker, če pridem na Pošto me bodo verjetno "napizdili" zakaj nimam že izpolnjenega obrazca :p

jaz sem preko tega posiljal paket v Bhutan, sicer smo se prvo čudno gledali, ampak je na koncu šlo. v rangu 50€.

ne, ona še vedno vpraša tam ista vprašanja ki so na el. obrazcu..zakaj nimam pojma. Kam, itd itd, na konc stehta in mašin izračuna ceno in potem še enkrat vse sprinta. Potem še podpišeš tist ceglc pa datum , v glavnem digitalizacija na višku. Ampak pazi, ni pri vseh poštah isto, vzporedni sistem laufa..na drugih pošta recimo samo sprinta črtno kodo in jo nalepi na predsprintan obrazec, kar je še najhitrejša pot...vsemu temu...

Po drugi strani pa packagsender generira nalepko, jo nalimaš, plačaš prej glede na oceno mase, in adijo, ded pride po paket in pozabiš zgodbo...sam to je pač preko 2 kg.
Kanado preveri še packetsender.

• Všeč mi je
Reactions: krko

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
aja paket prek 2 kg, ne gre prek tega v evropo, rabiš spet en x obrazec, ročna scena.. v glavnem, boge reve tam na šalterju...

jabolj zabavno je bilo še pred kakim letom, ko še ni bilo te spletne scene... 3 (TRI) različne obrazce so imeli, pa na vseh isti razdelki, za dejansko iste podatke vpisat, en za slo, en za EU in en za svet. Smeh.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mali intermezzo.... Tudi ti boš enkrat star senilni tresoči se starec. Gospa se verjetno ni rodila v dobi računalnikov in ji je tak način dela mali hendikep.

Gospa je cca 60, to je res ampak bi jo zelo ponižal, če bi jo s temi leti klasificiral kot tresočo starko. Mislim, da je msenjur navedel pravi razlog. Ničesar ji ne zamerim, ker sem itak redko na pošti, primer je bil zgolj kot zanimiva opazka.

ne, samo noben ji ni pokazal, da se to da hitreje narest.

po 5 letih se je ukalupila, dobila svoj tempo in tak bo do penzije.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Pa ni Pošta nek JU. Jih kar lepo tam stiskajo z krajšanjem delovnega časa ter minimalnim osebjem. Če se čez dan ne obrne dovolj hitro, ji preveč ostane za potem, ko se okenca pozaprejo. Redki so, ki so se okalupili. Zraven tega, so vse tiste krajevne pošte, z nekaj sto gospodinjstvi že zdavnaj pozaprli. Le te so pa svoj čas igrale vlogo "sanjske službe".
Se pa strinjam, veliko je še prostora za izboljšave. Ampak ker je prva prioriteta v tej firmi politična pripadnost, ter s tem povezan (ne)sposobni kader, se pač kolo vrti zelo počasi.

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Pošta dejansko je (kot železnice) odlagališče kadrov iz poltike. In po njej je opletal vsak bedak, ki je šel mimo in je bil prave barve. Zato je danes vse, samo pošta ne. Kramarski štant, ki dela vse, samo pošte ne zna več dostavljat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-370
113
ja, politične kadre so odlagali za okenca v poslovalnicah...

vse ostalo se strinjam... štanti.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Jbg, spet ena SDS mahinacija je ta pošta. Od brezplačnikov naprej je katastrofa, prodajajo vse drugo, so predragi, neučinkoviti....

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Jbg, spet ena SDS mahinacija je ta pošta. Od brezplačnikov naprej je katastrofa, prodajajo vse drugo, so predragi, neučinkoviti....
Pri drugi polovici sem mislil da govoriš o RTV, pa je o Pošti.

Verjetno nisi nikoli poskušal poslati pošte v tujini. Me zanima katera pošta je učinkovita in cenejša.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Pošta, SŽ, HSE, NKBM, pred prodajo srbom občasno (v časih levih vlad) tudi GB...paradržavna parkirišča zaslužnih desnih kadrov, v praksi so to ljudje iz politike, ki so v gospodarstvu zaradi nesposobnosti nezaposljivi. V času njihove četrtletke pa ministri in sekretarji. Od njih ni nič, največji uspeh je da bistveno ne ovirajo delovnega procesa.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Mislim, da se je Pošta za podjetje v državni lasti presenetljivo hitro obračala in posodabljala svoje poslovanje. Ne vem, kak bedak moraš biti, da misliš, da je to, da narediš trgovino znotraj poštnih prostorov, slabo za posel in za davkoplačevalce, ki moramo na koncu izgubo takega podjetja pokriti. Klasični poštni posel je v strmem padu in na to pošta ne more nič. Nikoli več ne bo zrasel, ker klasična pošta kot komunikacijski kanal postaja arhaična oblika. Lahko pa poskusi izkoristiti prostore in osebje, ki ga ima, za nekaj drugega. Prenos paketov je sicer v porastu, vprašanje pa je, kaka je dodana vrednost pri tem poslu. Po mojem je slabo, ker sicer ne bi paketa, ki je bil v tujini predan drugi kurirski službi, pogosto v Sloveniji dostavila Pošta, čeprav ta kurirska služba obstaja tudi pri nas. Očitno se nekomu ne splača tega delati pri naši razpršeni poselitvi.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen