Piškotki

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.449
3.764
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
V okviru svoje službe?
Hotel je povedat da je to izreden dogodek vreden izpostavitve, ker je v okviru službe v JS dejansko nekaj naredil.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Eksplicitno mora biti opredeljen namen piškotkov (več kot 5 namenov boš itak težko naštel), torej en stavek, mora biti dana možnost izbire (dovoli, ne dovoli) in povezavo do podrobnosti, kjer je kaj več napisano kot v tem enem stavku.

Saj ni tako težko in ni treba, da skače opozorilo čez celo stran
smirk-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ob obisku njene strani se piškotki ne naložijo. Zato ne potrebuje obvestila
grin1.gif
Ona je tak znan po tem, da svoje piškote nerada deli z drugimi.
smirk-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kolikor sem jaz zatopil tale zakon, moraš PREDEN se ti naloži 1 piškot to dovolit ali zavrnit. kolikor sem jst gledal in čekiral se ti pri nas že v osnovi namesti piškot šele potem lahko klikneš "dovoli"...no razen parih izjem ki so očitno nekaj plačale...

Imaš prav.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakaj potem oni ne delajo zastonj? In zakaj nekumu plačujejo,d a jim vzdržuje spletne strani? Naj dela zastonj, saj je po njihovem vse na netu itak zastonj.
Supervizor je bil naprimer zastonj.

Matej Kovačič na Slo-Techu:

Aplikacijo sva v bistvu razvila midva s Primožem. Jaz v okviru svoje službe, Primož brezplačno. Precej inputa - glede idej, vizualizacije, prikaza podatkov, itd. je bilo tudi s strani treh zaposlenih na KPK. Dejansko je bila večina stvari razvita v treh tednih (od osnovne ideje do delujoče aplikacije). Vse temelji na odprtokodnih tehnologijah. Baza je Postgres, server je Linux, webserver Nginx, aplikacija spisana v Djangotu.

Samo za primerjavo - en del funkcionalnosti, ki jo vsebuje naša aplikacija so v malce drugačni obliki in za drug namen naročili v programiranje tudi pri enem drugem državnem organu. Projekt (ki ga je izvajala komercialna firma) je trajal eno leto in stal cca. 600.000 EUR. Toliko, da vemo o kakšnem dosežku govorimo.

To ni merilo uspešnosti njihovega dosežka, ampak kvečjemu merilo neuspešnosti tistega drugega. Državni denar, pač.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

[uEvropa rahlja birokratsko blesarijo, mi jo bomo začeli ravno zategovati in bojim se, da bodo naši birokrati spet postavili nove ovire in bili bolj papeški od papeža na napačnem koncu, še enkrat več na račun izpada posla in zvišanja stroškov podjetnikov.

rl=http://www.finance.si/8342623/Ku-ku-kukiji]http://www.finance.si/8342623/Ku-ku-kukiji[/url]

to pač zato, ker Musarjeva nima čas pogledat mal čez okno svoje pisarne
confused-1.gif

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113

Promovirajmo miselnost »Ne me več piškotkat prosim!«:) - zasebnost nima cene. Tako je včeraj tvitnila informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

pirc-musar-natasa-sb1371666497jpgo240px_zps49be4e5f.jpg

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.687
113
Tega članka ni več, se ga da še kje dobit?
Namreč noter je bilo lepo napisano (se mi zdi, da 5 stvari, kako mora biti rešitev narejena). A se prav spominjam in je to ok:
- uporabnik mora imeti vidno opcijo, da potrdi ALI PREKLIČE piškotke (to je lahko na kratko, vendar mora imeti povezavo do detaljne obrazložitve uporabe piškotkov)
- nekje mora biti točno zapisano kateri piškotki se uporabljajo, koliko časa so shranjeni in kdaj se brišejo
- uporabnik mora imeti opcijo spremeniti izbiro
- še dve sta mi pa ušli

Je kje še na kratko napisano točno kaj mora vsebovati rešitev? Ne 24 strani informacijske pooblaščenke ampak v buletih. Hvala.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Meni že pošteno najedajo ti piškotki. Na mobilniku imam precej problemov s potrjevanjem piškotkov, ker so ta obvestila tak smotano implementirana v stran, da se na mobilniku ne prikazujejo pravilno.