Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Odkar imam na svoji spletni strani implementirane piškotke (1 mesec) so se mi v Google Analyticsu statistike "padle" za 70%.
Spletne strani, ki živijo od reklam so najebale.
A imaš dejansko manj, ali se le manj zabeleži, ker delež uporabnikov zavrne kekse?Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Naredil sem preskus na spletni strani, ki jo urejam, v začetku tega tedna.
Ker je bila opcija 'DA' ali 'NE' za edini piškotek, ki ga stran pošilja (štetje obiska), je obisk strani padel na tretjino običajnega, iz povprečja med 7 in 8 tisoč kliki dnevno na 2 tisoč.
Lahko bi združili tukaj, ker čvek obiskujejo tudi ljudje, ki v računalniški kotiček ne zaidejo, jih pa tema zanima.Citat:
Uporabnik jolko pravi:
PS: Tema je tudi v Računalništvu. Lahko bi združili.
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Res so po večini šalabejzersko rešili, pa pri IP-RS so se res potrudili razložiti v smernicah in s primeri, a očitno ne dovolj.
Plačilni nalogi pa ne bodo na veliko leteli okoli, ker:
1. Število inšpektorjev je omejeno
2. Piškotki so po prioriteti nekje pri repu
3. Glede na to, da gre za novost, bodo upoštevali sorazmernost in v kolikor si naredil nekaj, pa je zadeva slaba, boš prišel skozi z ureditveno odločbo in opominom.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Zanima me, zakaj sedaj povsod tako težijo s piškotki in zakaj je povsod samo možnost "Dovoli piškotke", nikjer pa še nisem zasledil npr "zavrni zahtevo" ali kaj podobnega?
Ok, vem, da bo stopila v veljavo nova zakonodaja glede cookijev, pa vendar... a brez njih nikakor ne gre?
Tudi sporočila ne moreš več oddati, če ne sprejmeš piškotka, ker je polje oddaj prekrito z oglasom za piškotek.
Tokrat sem izjemoma pritisnil sprejmi, ker nisem mogel oddati sporočila.
Do sedaj so bili, pa te ni motilo? Zdaj je enako, le da si obveščen.
In ne, ne gre brez. Še obiska ne moreš štet brez, kaj šele, da bi kaj zaslužil.