Piškotki

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.449
3.764
113
BMz4aaACQAE_EL0.jpg

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Odkar imam na svoji spletni strani implementirane piškotke (1 mesec) so se mi v Google Analyticsu statistike "padle" za 70%.

Spletne strani, ki živijo od reklam so najebale.

Če bi čisto vsem po svetu obisk zaradi tega padel, bi se pogača razrezala verjetno enako, ne?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Samo, ali to res pade obisk, ali pade le zaradi tega, ker uporabniki ne sprejmejo piškotkov in ne more beležiti? Čisto resno vprašanje, ker me zanima.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
obisk je verjetno enak (glede na zadnjih 12 mesecev se mi je obisk rahlo zviševal), samo 70% se ne beleži več ...

En slovencelj, ki ima spletno stran z oglasi bo naprimer od oglaševanja dobil namesto 100 € pač le 30 €.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Ma statistika je še najmanjši problem. Uporabiš pač neko statistiko, ki ne uporablja piškotkov in je zadeva zaključena. Problem je predvsem v Adsensu, ki (še) nima možnosti delovanja brez piškotkov in tako se bo nekaterim zaslužek krepko zmanjšal. Prehod na Httpool, ki po novem ne uporablja piškotkov je slaba rešitev, ker vemo kako slabo plačujejo majhnim ribam.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Hočem povedati, da se s tem AdSense prikazuje le še 30% uporabnikom, ki obiščejo stran (v mojem primeru).

In kar sem tudi opazil v okoli 90% primerov so spletne strani napačno implementirali za piškotke.
1. mora biti tudi zavrnitveni gumb
2. moraš imeti možnost spremeniti potrditev/zavrnitev piškotkov.

Tukaj bo Pirc Musar po mojem izdajala veliko plačilnih nalogov.

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Naredil sem preskus na spletni strani, ki jo urejam, v začetku tega tedna.
Ker je bila opcija 'DA' ali 'NE' za edini piškotek, ki ga stran pošilja (štetje obiska), je obisk strani padel na tretjino običajnega, iz povprečja med 7 in 8 tisoč kliki dnevno na 2 tisoč.
A imaš dejansko manj, ali se le manj zabeleži, ker delež uporabnikov zavrne kekse?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
PS: Tema je tudi v Računalništvu. Lahko bi združili.
Lahko bi združili tukaj, ker čvek obiskujejo tudi ljudje, ki v računalniški kotiček ne zaidejo, jih pa tema zanima.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tega pač še ne morem vedeti.
Z zavrnitvijo piškotka se za uporabnika ni nič spremenilo glede uporabnosti strani, le njegov obisk in kliki niso bili zabeleženi.
Moja analiza stanja je bila le sama sebi namen in sem jo opisal bolj kakor zanimivost in reakcijo ljudi na obvestilo o piškotku.

V naslednjih dneh bom videl tudi to kar sprašuješ, štetje sem sedaj uredil na način ki ne predvideva piškotka, dodal sem le obvestilo da spletna stran nekatere podatke uporabnika shranjuje za normalno delovanje.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Res so po večini šalabejzersko rešili, pa pri IP-RS so se res potrudili razložiti v smernicah in s primeri, a očitno ne dovolj.

Plačilni nalogi pa ne bodo na veliko leteli okoli, ker:
1. Število inšpektorjev je omejeno
2. Piškotki so po prioriteti nekje pri repu
3. Glede na to, da gre za novost, bodo upoštevali sorazmernost in v kolikor si naredil nekaj, pa je zadeva slaba, boš prišel skozi z ureditveno odločbo in opominom.

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
J*bem mater tistemu ki si je zmislil ta zakon o piškotkih. VSAK BROWSER ma že v nastavitvah da lahko onemogočiš piškotke. ZAKAJ mi mora zaj še ponujat na vsaki strani? Za popizdit, vsaka bo zdaj gnjavila z temi piškotki ?!

mickeycek

Fizikalc
2. jun 2011
234
59
28
Aja... pa opcije "Zavrni" še nisem videl na nobeni strani, tak da če se ne strinjaš potem lahko neprestano gledaš opozorilo o piškotkih čez četrt strani. Aja pa tudi če bi bila opcija za zavrniti, si stran to nebi smela shraniti v piškotke in te ob naslednjem obisku ne-gnjaviti, ker si zavrnil piškotke.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Saj zato je gumb "Zavrni" nesmiseln in osnovi še najhuje krši zakon, v kolikor si zapomni, da si zavrnil piškotke.

13. jul 2011
2.677
626
113
ksz

če sem prav razumel, gre za panevropsko neumnost, ki pa so jo naši "paranoiki" doterali do "perfekcionizma" (kot to znamo pri nas). Da bo mera polna imamo še gajstno pooblaščenko, ki že skoraj po nacistično forsira zakone do zadnje vejice.
Menda so se države lahko same odločile na kakšen način bodo implementirale zakon o piškotkih. Mi smo (itak) izbrali "the hard way".

Bemti, a smo res taki balkanci, da moramo imeti tako drakonske zakone glede zaščite osebnih podatkov?
Švedi, naprimer, lahko na birthday.se poiščejo naslov in rojstni datum za slehernega prebivalca - da o tem, da lako vsak o vsakem pridobi davčne podatke, niti ne govorimo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Res so po večini šalabejzersko rešili, pa pri IP-RS so se res potrudili razložiti v smernicah in s primeri, a očitno ne dovolj.

Plačilni nalogi pa ne bodo na veliko leteli okoli, ker:
1. Število inšpektorjev je omejeno
2. Piškotki so po prioriteti nekje pri repu
3. Glede na to, da gre za novost, bodo upoštevali sorazmernost in v kolikor si naredil nekaj, pa je zadeva slaba, boš prišel skozi z ureditveno odločbo in opominom.

Pri IP_RS niso naredili nič. Ne le,d da nimajo pojma o netu, ne vedo niti, od česa spletne strani živijo. Skratka, popolno nasilje IP-RS, pravi gestapo!!!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.542
2.930
113
v lokalni ostariji
kolikor sem jaz zatopil tale zakon, moraš PREDEN se ti naloži 1 piškot to dovolit ali zavrnit. kolikor sem jst gledal in čekiral se ti pri nas že v osnovi namesti piškot šele potem lahko klikneš "dovoli"...no razen parih izjem ki so očitno nekaj plačale...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Obstajajo izjeme - piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje strani Ampak IP noče razumert, da so pri komercialnih straneh nujno potrebni komercilano potrebni piškotki. Ni denarja, ni vsebine ... Ampak tudi tega ne pustijo, naj ne bi bilo fer do uporabnika,da mu ne daš vsebine, če ti ne pusti denarja služit. Gestapo, kot rečeno.
Angleški IP; recimo, je človek, ki ve kaj je realno žibljenje in angleško tolmačenje je malo bolj prijazno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Zanima me, zakaj sedaj povsod tako težijo s piškotki in zakaj je povsod samo možnost "Dovoli piškotke", nikjer pa še nisem zasledil npr "zavrni zahtevo" ali kaj podobnega?
Ok, vem, da bo stopila v veljavo nova zakonodaja glede cookijev, pa vendar... a brez njih nikakor ne gre?
Tudi sporočila ne moreš več oddati, če ne sprejmeš piškotka, ker je polje oddaj prekrito z oglasom za piškotek.
bonk.gif

Tokrat sem izjemoma pritisnil sprejmi, ker nisem mogel oddati sporočila.

Do sedaj so bili, pa te ni motilo? Zdaj je enako, le da si obveščen.
In ne, ne gre brez. Še obiska ne moreš štet brez, kaj šele, da bi kaj zaslužil.

Zakaj me morajo obveščati. Spet neumnost, ki je naložila ljudem dodatno delo in nima PRAV nobenega efekta oziroma celo povzroča škodo kot je napisal Svetidej.

Raje bi šla na eno tortico, kot pa da se je v to spustila.

Noro, kam gre ta država.