Zdravo!
Pred parimi dnevi sem kupil dobro ohranjenega ciaota. Ko sem ga kupoval sem bil pozoren na to, da je motor dobro centriran (ne zanaša), da je uredu ohranjen navzven, da vžge brez problema in da motor dela. Sicer sem pa motor kupil pri starejšem paru. Kolikor sem razumel, motor ni bil dolgo v njuni lasti, sta ga pa kupila od sorodnika, ki se ukvarja z ciaoti. Dvomim, da bi ju prinesel okoli.
Ker se na motorje ne spoznam imam par vprašanj.
Šele ko sem motor pripeljal domov sem upazil, da ima ciao spremenjen auspuh. Gor sta 2 nalepki: proma in rx. Motor ima bolj rezek zvok.
Glede na to, da je auspuh spremenjen, bi lahko bilo tudi kakšna globlja sprememba. Lahko to kako preverim?
Ko sem moped pripeljal nazaj sem naredil kretensko napako, not sem nalil več kot 4% mešanco. Motor se ni več prižgal. Potem sem mešanco razredčil, in se je motor prižal samo z čokom. Potem sem mešanico šee bolj razredčil in motor zdaj dela. Danes sem se z njim peljal do mesta in nazaj (10km) brez problema. Ali je lahko zaradi slabe mešanica kakšna posledica?
Na ciaota bi rad namestil lite feltne in polžka. A se da kje najdi navodila kako to narediti, ali moram to bolj sam pogruntati? Načeloma mi ni problem, ker se oče dobro spozna na mopede, ampak navodila nikol ne škodijo.
Moped je brez variomata. Ali mi variomat da še kakšno prednost razen vožnje v klanc? Se mi splača variomat namontirati?
LP, hvala za odgovore!