Peugeot Partner Tepee - mnenja

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
773
-9
16
Živjo,

Čisto splošno vprašanje...
Ima kdo izkušnje s Peugeot Partner Tepee, kakšen avto je (za družinske namene), katere so prednosti in slabosti, ipd?

Hvala
zmaga.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ali lahko malo podkrepiš svoj predlog.

Pro et contra za enega in drugega.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Mi imam Berlingota nekaj manj kot 4 leta, prevoženih 85.000km in je še žena, ki je bila na začetku malce skeptična, čisto navdušena nad njim. (skoraj) idealen družinski avto, ogromno prostora, z dizelskim motorjem poskočen, solidno varčen (poraba 6,5-7l), nezahteven za vzdrževanje(tako tehnično kot notranjosti, ki se pri otrokih neizogibno umaže, a pri takem avto to ni problem) in, ali sem že rekel, ogromno prostora, tako v kabini kot v prtljažniku (naš rekord: 2 odrasla, 2 otroka, 2 gorski kolesi, eno otroško kolo, kolesarski sedežek in kolesarska prikolica za 2, vse v prtljažnik in podrt en zadnji sedež). Recimo med vožnjo lahko sovoznik brez problema spleza na zadnjo klop k otrokom, če je kaj narobe. Vožnja udobna, edini minus bi rekel da je malce več hrupa v kabini v primerjavi s kakšno limuzino (tukaj bi prav prišla 6. prestava). Tudi oprema je že v praktično osnovnih modelih dobra - tempomat (najboljše izpeljan, kar sem ga videl v evropskih avtomobilih), parkirni senzorji (z grafičnim prikazom), velik multifunkcijski zaslonček za radio, potovalni računalnik ..., komande na (pod) volanom, zložljivi/odstranljivi zadnji sedeži in preklopljiv sovoznikov sedež, dvopodročna avtomatska klima, ... v bistvo vse kar rabiš, a brez nekih (neuporabnih) bonbončkov. Ogromno predalov - pod sedežem, polica nad voznikom in sovoznikom, zaprta predala pod nogami potnikov na zadnji klopi, pod zadnjo klopjo, ...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
sovoznik, ne šofer
smile-1.gif

Seveda je bolj varno prej ustaviti, a če si lahko v 3s zopet pripet na sredini med otrokoma po moje tudi ni tak varnostni problem, sploh na kakšni prazni (avto)cesti. Kje na avtocesti se tudi ne moreš ravno takoj ustaviti.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kakšne Peugeot izkušnje? Če gre za praktično enaka avta z izjemo značke in malo drugačne zunanjosti.
smile-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
773
-9
16
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kakšne Peugeot izkušnje? Če gre za praktično enaka avta z izjemo značke in malo drugačne zunanjosti.
smile-1.gif

aha.
no, bolj sem imela v mislih konkretno Peugeot ker se avta ločita po ocenah na različnih straneh, pa cene tudi. v osnovi pa ju verjetno res lahko primerjamo..

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
avta sta identična..razlika je samo v znački

jaz imam partnerja slabo leto.
zaenkrat zelo zadovoljen.
imam 90konjskega dizla pa mi je povsem dovolj. edino če bi se veliko vozil po AC bi pogrešal 6 prestavo.
pri normalni vožnji imam porabo 5,5.

sama vožnja mi je zlo fajn. avto pregleden, sama pocizija za dolge vožnje super...
ampak ne smeš pričakovat da boš s takim avtom dirkal..
prostoren je ful, kolesa spraviš not brez problema, otroški voziček dam noter brez da bi ga razstavljal..za družine idealka.
pri stekleni strehi me moti da se jo ne da zatemnit (malo moteče sredi dneva koti ti sonce nabija v glavo)
sam ga imam z vso opremo pa je stal manj kot 15k.
morš pa vedet da je ta avto narejen iz dostavnika...če te ne moti malo slabša plastika kot v limizunah..pa še kakšna stvar je ta avto super.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smile-1.gif

aha.
no, bolj sem imela v mislih konkretno Peugeot ker se avta ločita po ocenah na različnih straneh, pa cene tudi. v osnovi pa ju verjetno res lahko primerjamo..

avta sta enaka, pika. Daj ponovi 10x na glas
smile-1.gif
: Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo

Če pa imate oz. načrtujete dojenčka potem pa je res to glede vozička - to je bila moja draga najbolj navdušena - ta velik otroški voziček lepo dvigneš v prtljažnik in to je to. Nič zlaganja, sestavljanja, ...... že samo zaradi tega ti bo vsak dan hvaležna za odločitev za tak avto.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
773
-9
16
Citat:
Uporabnik VinS pravi:
avta sta enaka, pika. Daj ponovi 10x na glas
smile-1.gif
: Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo, Peugeot Partner Tepee = Citroen Berlingo
smirk-1.gif

hvala za nasvete
zmaga.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Od kod pa si? Če si iz Ljubljanskega konca imaš v Grosuplju enega izmed najboljših če ne najboljši servis za Citroene pri nas. Tako, da ti je lahko tudi to pomemben faktor pri odločitvi.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sicer sta avta identična, ker gresta iz iste linije, vendar se razlikujeta. Ta razlika je v prednjem odbijaču in prednjih lučeh. Meni osebno je Berlingo lepši.

Michkena: Klikni Google /Slike in si ju oglej. Drugo je isto, le spredaj sta različna. Bi pa ti predlagal, da si dokupiš opremo, pri kateri je zadnja šipa posebej za odpret, poleg celih vrat, ker če ne moreš odpreti celih vrat zaradi velikosti, lahko še vedno šipo odpreš, če si recimo kje blizu zida zadaj.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
To so pač dvojčki, podobno kot eurovani (le da je več proizvajalcev - C8, 807, ulysse, phedra). Kot je bilo že omenjeno, razlika je le v poprodajni podpori. S servisi je itak pri vseh znamkah tako, da so dobri in slabi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Ja, avta izdelujejo v isti fabriki v Vigu v Španiji. Tudi na vseh delih sta oba znaka, Citroenov in Peugeotov. Malenkostna razlika je v zunanjem izgledu, razpoložljivih barvah ter sestavi paketov opreme - vsaj pred letom in pol, ko sem jaz kupoval, je bilo tako, da je Citroen imel tri nivoje opreme, Peugeot pa tako, da si na osnovni model dodajal posamezne komponente ali sklope. Vsekakor naj bodoči kupec preveri tako pri Citroenu, kot Peugeotu, ker zna tale "isti" avto imeti zelo različno ceno.
Tudi moje izkušnje z Berlingom so zaenkrat pozitivne. Sploh glede prostornosti, opremljenosti (za svoj denar) in porabe. Pripombe imam na nekoliko "francoski" menjalnik (se včasih naredi francoza, če ga preveš nežno potisneš v rikverc), manjkajočo šesto brzino ter špartanski avtoradio.

anekdota

Zelenc'
7. nov 2012
6
0
1
Povsem odsvetujem nakup Peugeota...pri mojemu se stalno pojavlja problem, da enostavno se pri pritiskanju na stopalko za plin ne zgodi nič, motor ne dobi obratov..skratka nevarno, sploh ko moraš s stranske hitro potegnit na glavno...in avto obstane...da ne omenim kako me je sram zapirati drsna vrata, saj ob zapiranju vedno zadonijo- počila je ojačitev v vratih....kupi citroena