Moje prvo zavarovanje za leona 2.0 tdi, 140konjev je znašalo točno 1119 evra skupaj z 50% popustom od zavarovalnice (to je komercialni popust, ki ga dobiš, če vzameš avto recimo na leasing prek Hypota).
Prilagam dokaz, tukaj je 1. obrok tega računa, drugega obroka pa ne najdem trenutno:
Isti znesek (morda celo kej večji) sem dobil takoj leto za tem, torej spet sem v dveh obrokih poravnal in supaj je prišlo okoli 1200 evrov z 50%POPUSTOM. Če pa odmislimo ta 50% popust (recimo, da bi avto skeširal in ga zavaroval na svojo polico, ki bi bila v mojem primeru še nčisto nova in z 0 bonifikacije) bi plačal polno ceno 2400 evorv
Evo, kako je to možno. Tudi sam ne vem tega...malo mi je že glupo, da vako leto plačujem 1200 evrov, čeprav ga ne izkoriščam toliko (mišljeno kot uporabo te moči, ki mi jo ponuja).
Zaradi tega pa mislim, da mečem denar dobesedno v smeti oziroma hranim zavarovalnice na pošten način. Lahko bi si kupil 308 z 66kw in plačal zavarovanje nekje do 700 evrov skupaj z kaskom.
Lahko pa naredim naslednje, da leona izplačam leasingu in ga samo osnovno zavarujem in nimam kaska več, vendar nimam niti tolikšnega zavarovanja. Smola je edino to, da bi se kar koli zgodilo in bi bil jaz kriv, ali pa da bi mi toča razbila avto, ali drugi naravni pojavi....