Ok, danes bil na Fordu, Peugeotu, Chevroletu in Oplu
Ford Fiesta odpade - premajhna v notranjosti za mojo velikost, zelo neudobna zame, ki potujem veliko. Tudi prodajalec (kolega) mi je odsvetoval Fiesto, saj je to bolj "nežen" avto, pa tudi notranjost je bolj "otročja" in morda vesojska. Tipke na armaturni plošči ima preveč oddaljene od voznika in če bi želel kar koli tipkat, bi se mogu med vožnjo naprej nagnit in desno roko stegovati in gledat, kaj bi pritiskal. Pri temu bi seveda imel pogledal samo nad radijem in žal ne na cesto
Tudi tale monitor, ki je sredi armaturne plošče (kjer vidiš določene podatke) je zelo daleč in včasih moreš prav oči napenjati, da vidiš kaj piše (predaleč od voznika).
Peugeot 308 - zanimiv avtek, vendar je cena kar precej draga. Avtohiša peugeot, na kateri sem bil sicer nima rabljenih 308 modelov, saj je to še čisto novi model, in ga malokdo prodaja. Pogledal sem cene novih. Zelo so dragi
Primer:
- Peugeot 308, 1.6 hdi, 92 konjev pride z opremo active 18.520 evrov
sicer mi je prodajalec dajal 2500 evrov popusta, ampak to je še vedno 16.020 evrov in taka cena se mi zdi res pretirana za en navaden Peugeot 308, ki ima že 10 let enako obliko vozila (razlike so samo v robustnosti) in pa armaturka malo spremenjena. Ne vem no, za ta denar bi dobil že Forda Focusa novega, vendar benzinarja. Ampak raje dodam še tistega jurja zraven in kupil Focusa dizla, če smo že pri temu.
No potem je tukaj Opel - o sami postrežbi nebi razagal (45min sem si ogledoval razstavne avtomobile v salonu in nihče ni niti prišel mimo mene, kaj šele, da bi me vprašal če potrebujem pomoč, tudi nobenega prodajalca ni bilo videt v tem času, morda so bili vsi na dopustu in se avtomobili prodajajo sami
). Skratka, sam sem si ogledoval Opel Corso in novo Astro. Corsa odpade, ker je spet majhna v notranjosti in ni tako udobna (devinitivo pa je boljša do Fieste). Nova Astra mi je bila zelo zanimia, vendar je cena spet prenapihnjena: 19.580 z Cosmo opremo (tako opremo potrebujem). Ne morem kupit avto, brez raznih dodatkov kot so tempomat, saj ga uporabljam 80% svoje vožnje...
No pri Chevrole - Cruse ima samo močne motorje, nad 163 konjev za dizel, torej odpade.
Sedaj se pa doma pogovarjamo, da bi raje kupil novo vozilo in ga imel vsaj 6 ai 7 let, kot pa da kupim neko rabljeno z 80+km prevoženih in ga čez 2 leti zamenjam za spet enega rabljenega...
Ne vem niti sam kaj naredit sedaj. Zapičil sem se v novega Focusa
ampak mi denarnica ne dopušča česa takega.
Bom še malo spremljal avtonet, vmes bom pa svojega leončka prodajal
To je to, hvala vsem za nasvete in pozornost