Peugeot 207 ABS faulty

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Na Peugeotu 207 se je kar na lepem prižgala lučka za abs in zapiskalo na displayu abs faulty. Občasno ugasne in se spet prižge. Računalnik sem že resetiral(snel klemo za 10 min). Je pa to drugače prvo opozorilo ki se je pojavilo v 90.000km, se pa bojim da je to začetek teh opozoril ki jim ne bo konca
smirk-1.gif

Je kdo že imel tak problem? Najveretneje bo potrebna menjava senzorja?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Na tester, da vidiš kateri senzor javlja napako.

Potem preveri, ali je senzor, ali obroč, ali rja, ali nesnaga ...

LP

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
evo menjali smo senzor, disk... napaka še vedno ostaja.... tako da je očitno res ABS enota oz. računalnik... cca. 800eur
uf-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
je bil avto na testerju in je problem zadaj desno
tongue-1.gif
pregledana in na novo peljana je bila celotna napeljava od računalnika do kolesa

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ne žal ni, letnik je 2007 avto pa ni imel podaljšane garancije, vkolikor bi jo imel bi bil v garanciji do 4.2011.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jah potem pa lucko abs izklop. je najcenej. ali pa avto dobro operi. meni pozimi, nekje januarja se zacne, skoraj na vsakem avtomobilu sveti abs lucka, potem, ko se aprila ali maja zacne monsunsko obdobje in avto dobro umije podvozje neha
grin1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ja bomo popravljali, sranje je ker je avto zdaj dobila sestra ki je voznica ene 14 dni... avto je brez ABS-a polom, v primeru da ga pripraviš do tega da naj vklopi abs in če ne deluje ga tako grdo odnese... Malo bom preklical te iz avto neta ki prodajajo razbitine... kok bi hotli za računalnik... mam na srečo v familiji mojstra ki mi bo to zmontiral in nastavil.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
jah potem pa lucko abs izklop. je najcenej. ali pa avto dobro operi. meni pozimi, nekje januarja se zacne, skoraj na vsakem avtomobilu sveti abs lucka, potem, ko se aprila ali maja zacne monsunsko obdobje in avto dobro umije podvozje neha
grin1.gif

Ja to imaš zgleda senzorje umazane.... pri meni je razstavil in vse predrkal spucal in ni pomoči
smile-1.gif

Lučko bi izklopil in vse, sam bo vozila sestra ki še ne razume zaviranje v sili z in brez abs(voznica 14dni) in se ne bomo špilali... Bomo našli eno najugodnejšo varjanto da zadevo zrihtamo...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
A dandanes ne zna noben več voziti brez ABS in podobnih pomagal. Ko sem jaz pred 20 + leti delal vozniškega na Yugotu ni bilo ABS in sem bil tudi mladi voznik in je bilo vse ok. Ni se potrebno samo na elektroniko zanašati, je treba voziti z glavo.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Lej če bi bila to 15 let stara kanta se najbrš nebi poglabljali v to. Gre pa za nov avto in če ima ABS in ostala pomagala morajo delovati ker zato tudi so. Voziti znamo vsi ko pa pride do skrajnih situacij je mogoče več možnosti da si rešiš rit, čeprav novodobna pomagala niso dobra v vseh primerih... žal

Načeloma ga lahko pobereš iz razbitega, s tem da ga mora prvo pravilno odklopit da bo na mojem avtu deloval(brisanje številke.... itd...)
Bom malo poklical okoli....

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Kaj je pa narobe z ABS računalnikom? Kaj točno pravi tester? Ste izvedli meritve z osciloskopom na senzorjih?

načeloma kaže napako na zadnjem desnem kolesu, menjali smo tudi disk(ima nek magnet pri mestu za senzor, ki je bil na desnem res slabši kot na levem). Vem da je pomeril vse možno ker je delal cel teden na avtu.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Jao pa to ne moreš verjet, meni v 3 letih niti ena lučka ni zasvetila na armaturi(razen gorivo), njej pa po 2 dneh abs, zdaj pa še napiše "plip battery spent" očitno prazna baterija na daljincu
smirk-1.gif

Bo po menjavi baterije obvestilo zginilo ali je treba pobrisati?