Petrolova avtopralinca - Premium pranje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ali pa preveč, pa je zato večja količina pranj in posledično nižja cena
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Čez vikend smo bili na morju in ker sem v nedeljo zjutraj ravno imel pol urce časa, sem skočil v Izolo na OMV črpalko, da bi preizkusil to Top Wash Sensation pranje. Ko sem videl, v kakšnem stanju je pralnica, sem se obrnil in odšel.
Popoldne sem v Ljubljani, v pralnici Avtotehne Vis opral Ampero in je tako lepa, da ni kaj. Tudi vosek je fenomenalen. Predvsem mi je všeč, ker še preden sploh prideš do krtač, gre čez cca. 2 avtomatski šobi za tušuranje avta, poleg seveda tega, da gre najprej en tip okoli avta z enim takim sprejem, potem pa drug tip za njim z wapom.

Je pa pranje, z voskanjem vred in podvozjem, 9 EUR, vsako osmo pranje je brezplačno, če pa plačaš 10 pranj vnaprej, pa imaš 10% popusta. Torej, na palec, dobiš za 81 EUR, 11 pranj, kar je cca. 7.4 EUR/pranje. In to top pranje.

Je pa pranje izpostavilo, koliko ogromno rjastih pikc imam na laku od zime, od te rje od bremz, ki je na cesti in se zapiči v lak. Imam pripravljen že clay, s katerim bom šel čez, da tole dol spravim.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a je omv in petrol kej boljš kot una v btc-ju?

@andy1 sporoč kako je šlo, ko boš po clay-al;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Andy za tebe mogoče res pride v poštev poliranje, če si že dal toliko za avto...

eno orenk poliranje, pa je par let mir, samo spereš z vodo pa umazanija "kar pade dol".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Saj ne vem, če bi napisal tu ali v tisti temi, ampak če se odločiš za komercialno izvedbo poliranja, torej da pelješ nekomu, ki ti to naredi, poročaj o rezultatih. Mene zadeva sicer mika, ampak sam se doma tega ne bi lotil.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
1) Sam ne boš naredil nič, če nisi vsaj entuziast s precej materiala/opreme na zalogi.
2) Kakršnekoli čudežne žavbe so nateg.
3) Najboljši izplen je, da kontaktiraš kakega od mojstrov iz podforuma Avtokozmetika na avtomobilizem.com, ki tam predstavljajo svoje delo in se zmeniš da ti ga porihta. Moraš pa vedeti da tak tretma ni poceni in da traja (odvisno od stanja in želja) dan ali dva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Kakšne pa so kaj cene teh majstrov? Meni se gre bolj za neko poliranje v smeri odboja nesnage, ne da se bo avto svetil, torej samo, da se ne prime svinjarija gor, ker imam avto nonstop zunaj, pa se kar pozna.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Popoldne sem v Ljubljani, v pralnici Avtotehne Vis opral Ampero in je tako lepa, da ni kaj. Tudi vosek je fenomenalen. Predvsem mi je všeč, ker še preden sploh prideš do krtač, gre čez cca. 2 avtomatski šobi za tušuranje avta, poleg seveda tega, da gre najprej en tip okoli avta z enim takim sprejem, potem pa drug tip za njim z wapom.

A to Petrol avtopralnica ali je se kaksna v blizini?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
1) Sam ne boš naredil nič, če nisi vsaj entuziast s precej materiala/opreme na zalogi.
2) Kakršnekoli čudežne žavbe so nateg.
3) Najboljši izplen je, da kontaktiraš kakega od mojstrov iz podforuma Avtokozmetika na avtomobilizem.com, ki tam predstavljajo svoje delo in se zmeniš da ti ga porihta. Moraš pa vedeti da tak tretma ni poceni in da traja (odvisno od stanja in želja) dan ali dva.

To ni noben bavbav. Na Youtube-u imaš morje posnetkov aplikacij Zaino-ta, ki so si ga ljudje dali gor sami z materialom, in opremo, ki se kupi pri njih, pa ne potrebuješ nobeh strojev.

Malo je treba naštudirati, si narediti plan in si vzeti čas.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@andy1 sporoč kako je šlo, ko boš po clay-al;)

Eto, sem poclay-al en majhen košček na zadku avtomobila in je vse potegnil ven - zračno rjo od bremz in vse pikce, ki so bile na tistem delu laka.
Zdaj bom počakal do naslednjega dežja, potem pa avto cel opral in celega po-clay-al.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mene pa zanima še, če je kdo koristil tiste ponudbe na kuponkotih in podobnih straneh z zunanjim in notranjim čiščenjem, plus baje ti ga še povoska.. Je to natega al zgleda kolkr tolk solidno za 9€?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Mene pa zanima še, če je kdo koristil tiste ponudbe na kuponkotih in podobnih straneh z zunanjim in notranjim čiščenjem, plus baje ti ga še povoska.. Je to natega al zgleda kolkr tolk solidno za 9€?
Natega. Jaz sem ga peljal tja čistega, nazaj pa dobil umazanega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:

Daj še link do oglasa...

jaz sem enkrat kupil nekaj za 20€, v vrednosti 60€, bojda 3 mesečno voskanje za čez zimo...proti soli pa to....in je bil kar kul rezultat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Kaj pa je tole nekaj novega?

NOVO na bencinskih servisih OMV Celje Emo, Sl. Bistrica, Maribor 1 in Krško:

Notranje in zunanje pranje vozila (cena 14,90 EUR)
Celovito razvajanje vašega vozila Top Wash Sensation in notranje čiščenje vozila.

Dodatno
Notranje čiščenje vozila (cena 7,50 EUR)
Samopostrežno vakuumsko sesanje (4 minute) (cena 1,50 EUR)
Samopostrežno pranje avto-preprog (4 minute) (cena 1,50 EUR)
Ročno predpranje (vključeno v ceno pranja)
Odstranjevanje mrčesa (vključeno v ceno pranja)