Petrolova avtopralinca - Premium pranje

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ja, saj za domačo rabo polir pasta (ali karkoli pač že) in "poliranje" pokrijeta vse troje: čiščenje, odstranjevanje prask in nanašanje zaščite. Vsaj jaz sem parkrat uporabil tako all-in-one rešitev in rezultat je bil vedno čist avto, brez manjših odrgnin in gladek pleh, po katerem so se veselo vozile kapljice (in škatla polir paste
10.gif
)

Resen pristop pa verjetno zahteva ločeno obravnavo vseh treh delov.

edit: a si v splošnem tako picajzlast glede avta ali ima ampera (saj imaš to?) toliko bolj občutljiv lak?

Mah ne. Iščem nove izzive, pa da se še kaj novega naučim
grin1.gif

Drugače Ampero vozim na Petrol na XXXL pranje, pa me je vedno zanimalo, kaj je tisto Premium pranje, ali se res pozna kakšna razlika od voskanja, ki ga dobiš pri navadnem pranju in dodatne stopnje, ki ga dobiš pri Premium pranju.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
K tebi še pridem
smile-1.gif

Ti moram še pokazati Ampero, pa nisem še bil nič v vašmu koncu
frown-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Čist tko brez zamere, ampak si vedno nataknil dva kondoma, poješ samo bio pridelano hrano itd.? Včasih se mi zdi, da gremo mal predaleč s tem plehom, materializmom in vsem kar je povezano. Peglat avto pa da ja ne bo opraskan itd., ja, sem bil podoben, dokler po dveh letih ne pogruntaš, da je povsod mal obuškan ne glede na to, da kulturno parkiram in v sredino boksov.
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Pretiravaš. Sem pač firbec in ko se v kakšno stvar zapičim, jo razdelam do konca čisto samo za to, da kaj novega odkrijem. Življenje si je treba narediti zanimivega.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pretiravam ne, ker vsako pomlad polirat avto pa ga mazat z ne vem kakšnimi žavbami. Da se razumemo, nimam nič proti, smešno pa mi je, da folk vase zmeče vso svinjarijo recimo, na avto pa najboljše.
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Vsako pomlad? Tole je prva pomlad, ko imam Ampero, prej sem imel 11 let starega Clia, ki sem ga pral cca. enkrat na dve leti. Je pa res, da je pa moj električni motocikel Vectrix še vedno kot nov, pa je že star 5 let. Kako čas leti...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Hvala! Se mi je zdelo, da sem si zapomnil previsoko ceno, zato sem jo stalno iskal po Petrolovi spletni strani, pa nisem našel cenika za pranje.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Danes sem se z Vectrixom ustavil na črpalki na Šmartinki, kjer imajo Premium pranje. Cena je 9.99 EUR.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Zanimivo. Jaz sem tisto ceno, 9.10, sicer videl na tabli pred pralnico, tako da mogoče da je v resnici cena višja, ali pa so v MB nižje cene?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Jaz sem šel do prodajalke in ona mi je na eni tabli pokazala cene različnih vrst pranj. In XXL, ki vsebuje premium, je bilo 9.99 EUR.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Eto, sem klical na Petrol in mi je operaterka povedala, da imajo cene na spletu in sem ji povedal, da ni res:

http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/za-vozilo/avtopralnice

Potem, ko sem ji povedal, da je cena v Ljubljani 9.99 EUR, v Maiboru pa 9.10 EUR, je rekla, da se bo šla pozanimati in cem bil na čakanju nekaj časa, potem pa je prišla nazaj in je rekla, da je res, da sta različni ceni in da če hočem, da naj postavim vprašanje na Povej Petrolu, da mi povejo, zakaj tako.

Zanimivo. To lahko počnejo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Kako je z lastništvom petrolovih pump, mogoče pa je ta v MB v privatni lasti?

Čuj ti, da nam neš zdaj zjebal cen v maribori, pa bojo podražli
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Ne se bat, ne bodo. Sem klical na ZPS, kjer so mi dali brezplačno številko svetovanja za potrošnike na ministrstvu za gospodarstvo in je rekel, da ima lahko Petrol različne cene pranja v različnih regijah.

Bom pač pral drugje, že zaradi principa. Pred temi Zlatimi kapljicami sem lahko uporabiš 50 točk zvestobe in sem za XXL pranje plačal nekaj čez 7 EUR.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Mislim, da pretiravaš, poglej samo cene nepremičnin, kakšna je razlika glede na regijo. Ali pa bolj enostavna zadeva, pijača. Pir v lj je 3€, v lendavi pa 1€
wink-1.gif

Mene čudi, da se pri ostalih stvareh ne določajo cene glede na regijo, recimo hrana. No..saj franšize imajo različne cene, tem večjim pa vprašanje koliko se splača, in če bi imeli logistične probleme s tem, oz kakšne druge, kaj pa vem
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj pa nebi smeli? Saj pa so privatna (recimo) firma in lahko dajo kakšne cene hočejo
tongue-1.gif

Seveda lahko, ampak ja pa tudi lahko glasujem z mojo denarnico tako, da ne bom več pral pri njih.

Osebno pa mislim, da če bi bila situacija obrnjena, torej da bi vi, v Mariboru imeli dražje in mi ceneje, da bi drugače odreagirala
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Heh, mene osebno bk, ne perem v avto pralnicah iz razloga, ki sem ga že omenil tukaj. Avto imam vedno zunaj, tako da kak hitro ga operem, takoj je že zasvinjan
smile-1.gif

Čeprav mogoče sprobam tale premium...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Eto:

Citat:
Odgovor: Spoštovani!
Zahvaljujem se vam za posredovano vprašanje. Cene avtopranj so različne po posameznih področjih in se oblikujejo glede na ponudbo in povpraševanje.

Lep pozdrav!
Tomaž Jamnik, področje maloprodaja

Očitno Mariborčani ne perete avtomobilov zadosti
smile-1.gif