V firmi uporabljamo Magna kartice za tankanje službenih vozil.
Pri plačilu z Magna kartico se obračunava provizija!!! To velja tako za tankanje v Sloveniji, kot v tujini. Tudi jaz nisem mogel verjeti zakaj bi mi Petrol obračunaval dodatno provizijo, če me je z Magna kartico "privezal" na tankanje pri njih. Zato sem se pozanimal in dobil točno razlago v pisni obliki.
Zdajle ti na pamet ne znam povedati višino višino je pa neka fora, da ti v enih primerih obračunajo kot nek % od vrednosti nakupa, v drugih primerih pa fiksni znesek. Mislim, da je to odvisno od števila nakupov v obračunskem obdobju, samo tu nisem 100%.
Mislim tudi, da je pri tankanju v Sloveniji provizija zaračunana na istem računu kot gorivo, pri tankanju v tujini pa za provizijo, ki jo imenujejo "poslovna storitev" dobiš poseben račun.
Imaš pa kot uporabnik Magna kartice mislim da 3% popust pri nakupu vseh ostalih artiklov na bencinskih servisih, ki pa so itak 50% dražji, kot v katerikoli štacuni.
Magna kartice uporabljajo predvsem firme, ker so "praktične" in jih imaš različnih vrst, z nekaterimi lahko namreč kupiš samo gorivo in potrebščine za avto (olje, vitrex ...). Tako se izogneš problemom in papirologiji, ko bi ti kakšen bister sodelavec na službeno Magno vzel cigarete im pivo in bi računovodkinjo zadela kap kako to poknjižiti in kako izstaviti račun "pametnjakoviču"
.
Kot zaključek bi rekel, da je uporaba Magna kartice za fizično osebo navaden nateg, ker je ceneje, če enostavno plačuješ z Mastercardom, kjer ti obračun naredijo 1x mesečno in ne 2x kot pri magni. OK, teoretično se ti magna lahko izplača, če boš vso "fasngo" kupoval na Petrolu, ampak domnevam, da pri tebi to ni primer
.
P.S. Dopuščam pa še možnost, da se pri Magna kartici provizija zaračunava samo pravnim osebam, fizičnim pa ne. Potem je pa večina napisanega neumestna, ampak vseeno je še vedno bolje, da enostavno plačuješ z Mastercardom.