Petrol - Magna kartica

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zdravo!

Mi lahko pomagate, tisti, ki jo uporabljate.
Kot s.p. bi rad na Petrolu dobil magna kartico, da bom lahko tankal in mi bodo recimo enkrat na mesec oziroma vsake 14 dni pošiljali račun.
Pa me zanima, koliko provizije vzamejo za to.
Ali je to % od zneska na računu oziroma od računa?

hvala, mare

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Zakaj pa bi vzeli provizijo? Kvečjemu za določene artikle dobiš dodaten popust, če plačaš z Magno.

B.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Tudi mene zanima, kako je s provizijo, namreč v njihovih splošnih pogojih za uporabo Magne piše:

"10.05. Izdajatelj uporabniku posebej zaraoeuna stroøke brezgotovinskega poslovanja, ki obsegajo vse dejavnosti v zvezi
z organizcijo, izdajo in vzdræevanjem sistema kartic ter tekočimi raoeunalniøkimi obdelavami podatkov o prodaji na te kartice, in to na vsakem zbirnem raoeunu.

10.06. Stroøki iz tooeke 10.05. se zaraoeunajo po veljavni ceni iz cenika izdajatelja (v EUR) za vsak nakup posebej, vendar najveoe
2% vrednosti raoeuna. "

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ko sem jaz uporabljal Magno (1 leto nazaj) te postavke ni bilo videti na računu - potem pa sem zaradi drugih razlogov (kvaliteta goriva, prijaznost, možnost tankanja v tujini na isto kartico) presedlal in tudi zukaj ni nobene provizije.
lp
r

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Čudno. Poslovno Magno sem resda uporabljal bolj občasno in se nikoli nisem ubadal s stroški.

Ampak če ti res nabijajo dodatne stroške (OK, verjetno je neka letna članarina), a ni potem vseeno, če plačuješ z Mastercardom? Tam teh stroškov ni.

B.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
... gre za to, predvsem, da dobiš en račun recimo na 14 dni oziroma na 1 mesec in se znebiš papirja, računovodkinja je bolj vesela, vse je bolj pregledno in pač tankaš, kjer želiš, kolikor želiš, ...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Mi vem, da imamo, ko uporabljamo magno še določen popust. Nisem prepričan če na bencin, vem pa da na ostale stvari, ki jih tudi lahko kupiš na Petrolu.
Je pa tam okrog 3%.

lp

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Provizije ni, dvakrat letno se plača "članarina" (kot npr. za VISA card ipd.) v višini 4 EUR.
Bonitete so v določenem razponu, zavisi od tega,koliko kupuješ na Petrolu (gorivo se ne smatra kot predmet bonitete !)
Mislim, da je najmanjša boniteta 1%, največja pa 8%.
lp

Nazadnje urejeno:

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Mislim, da od vsakega plačila z Magno plačaš tam okrog 0,45 EUR, dobiš pa tut nekatere popuste, ampakne na gorivo.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Odkar imam agip MULTICARD sem brez skrbi - boljše gorivo, tujina kjerkoli, pa plačujem še cestnine, predornine (tud rokav tunel) če pa že falim pumpo (agip-ovo) je pa res nekaj provozije ampak vsaj tankam lahko in ne kot pri petrolu ki velja sam pri njih.
lp
r

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
V firmi uporabljamo Magna kartice za tankanje službenih vozil.
Pri plačilu z Magna kartico se obračunava provizija!!! To velja tako za tankanje v Sloveniji, kot v tujini. Tudi jaz nisem mogel verjeti zakaj bi mi Petrol obračunaval dodatno provizijo, če me je z Magna kartico "privezal" na tankanje pri njih. Zato sem se pozanimal in dobil točno razlago v pisni obliki.
Zdajle ti na pamet ne znam povedati višino višino je pa neka fora, da ti v enih primerih obračunajo kot nek % od vrednosti nakupa, v drugih primerih pa fiksni znesek. Mislim, da je to odvisno od števila nakupov v obračunskem obdobju, samo tu nisem 100%.
Mislim tudi, da je pri tankanju v Sloveniji provizija zaračunana na istem računu kot gorivo, pri tankanju v tujini pa za provizijo, ki jo imenujejo "poslovna storitev" dobiš poseben račun.

Imaš pa kot uporabnik Magna kartice mislim da 3% popust pri nakupu vseh ostalih artiklov na bencinskih servisih, ki pa so itak 50% dražji, kot v katerikoli štacuni.
bonk.gif

Magna kartice uporabljajo predvsem firme, ker so "praktične" in jih imaš različnih vrst, z nekaterimi lahko namreč kupiš samo gorivo in potrebščine za avto (olje, vitrex ...). Tako se izogneš problemom in papirologiji, ko bi ti kakšen bister sodelavec na službeno Magno vzel cigarete im pivo in bi računovodkinjo zadela kap kako to poknjižiti in kako izstaviti račun "pametnjakoviču"
stupid-1.gif
.

Kot zaključek bi rekel, da je uporaba Magna kartice za fizično osebo navaden nateg, ker je ceneje, če enostavno plačuješ z Mastercardom, kjer ti obračun naredijo 1x mesečno in ne 2x kot pri magni. OK, teoretično se ti magna lahko izplača, če boš vso "fasngo" kupoval na Petrolu, ampak domnevam, da pri tebi to ni primer
evil.gif
.

P.S. Dopuščam pa še možnost, da se pri Magna kartici provizija zaračunava samo pravnim osebam, fizičnim pa ne. Potem je pa večina napisanega neumestna, ampak vseeno je še vedno bolje, da enostavno plačuješ z Mastercardom.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zakaj pa bi vzeli provizijo? Kvečjemu za določene artikle dobiš dodaten popust, če plačaš z Magno.
B.

Zato ker lahko
evil.gif
!
(si že kaj izmislijo npr. stroški financiranja, obdelava podatkov... ...skratka PR nakladanje, kot ga uporabljajo banke, ko si izmišljujejo "nove storitve"
wink-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>P.S. Dopuščam pa še možnost, da se pri Magna kartici provizija zaračunava samo pravnim osebam, fizičnim pa ne.

za fizične osebe ni provizije, se pa plača članarina (ki pa jo menda pravne osebe nimajo).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi ce zaracunavajo provizijo za gorivo samo pravnim osebam in se to v Sloveniji, je to sramota od sramote, cisti balkanizem.<naj si malo pogledajo konkurenco.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem šel sedaj pogledat račune in vidim, da imate prav. Za vsak nakup preko Magne, nam Petrol zaračuna 0,5 eur. Tako da na mesec damo tudi 10 ali več eur samo za Magno.
shocked-1.gif

Sicer je res praktična ravno zaradi razlogov navedenih zgoraj, samo takšna stvar te pa prav pogreje.
jezen.gif

lp

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Dobiš mesečno položnico, za katero se lahko odločiš, ali gre na trajnik ali pa na ročno plačilo.

S fotrom imava magne že nekaj let. Meni je sicer kul, da ni treba nosit keša zraven, ker zmeraj tankam polnega, njemu pa paše, da dobi še kakšen procent zraven pri nabavi kurilnega, pa še obročno odplačilo goriva je v tem primeru praktičneje.
Do zdaj še nisem zasledil na izpisku, da kakšen izračun ne bi štimal. Na kartice se pri nas kupuje samo gorivo, od začetka pa vodim evidenco točnih stroškov. Nikoli še ni šlo navzkriž.

Petrol ima več tipov kartic, magna je samo ena ... Za podjetja vem, da imajo povečini vsi tiste sive Petrolove kartice, s katerimi si pred vinjetami lahko plačeval tudi cestnino na AC, in je povsem možno, da se provizija kasira pri teh karticah. Jaz je na magni še nisem opazil niti na računu niti na mesečnem izpisku.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Se pravi je Magna bolj pogojno uporabna (glede na konkurenčne kartice).

Kot fizična oseba bi o njej mogoče razmislil, če bi potreboval Amex. Možno je namreč dobiti kombinacijo obeh kartic, ki jo izdaja Petrol.

B.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ksz

Petrol.si - Magna - tukaj maš za vse kartice razloženo kako in kaj.
Za pravne osebe se res plačuje določen znesek od vsakega nakupa (računa) , ne plačaš pa pristopnine in članarine. Sej ni to nek strašni strošek, v primerjavi s tem, da imaš račune, izpiske poštimane, računovodja te ne preklinja zaradi solate računov itd.