"Petarde"

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj pa ce obenemo vprašanje? Si res ostalih 95% vesele populacije želi da jih terorizira 5% zamorjene populacije ki se ni sposobna sprostit niti za novega leta dan?

Kaj pa ima sprostitev s petardami. Sprostitev je ravno obratno, kar petarde predstavljajo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Si vaju prav predstavljam... Sta hotla it ob polnoči voščit prvemu sosedu.. S šampanjcem v roki....pa zarad takih ki radi pokajo nista utegnila
grin1.gif

Pa še nekomu ki je sanjal o bogih beguncih ki ne marajo pokanja zaradi vojne...smo videli za lansko novo leto kako jih je bilo strah...

Sama imaginarna dobrota vas je nekaterih...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kakšna je povezava med pokanjem petard in veseljem? Da pok povzroči veselje ali vsaj občutek zadovoljstva? Težka bo.

jap... bi bilo zanimivo kakano strokovno mnenje dobit.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Si vaju prav predstavljam... Sta hotla it ob polnoči voščit prvemu sosedu.. S šampanjcem v roki....pa zarad takih ki radi pokajo nista utegnila
grin1.gif

Pa še nekomu ki je sanjal o bogih beguncih ki ne marajo pokanja zaradi vojne...smo videli za lansko novo leto kako jih je bilo strah...

Sama imaginarna dobrota vas je nekaterih...

ker drugi del pomoje leti name....

normalen človek si pač ne zeli vojne, medtem ko ravno to mnozicno pokanje ob 24h precej spominja na vojno območje. in tako sam čutim nek odpor do tega. sej ognjemet mi je vsec, pa ga gledam, sam vse to pokanje zraven se mi zdi brezveze.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz nisem mogel verjeti, koliko keša so moji sosedje skadili v zrak. Najbolj so seveda napadali najbolj 'socialno ogroženi'.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Je kdo zasledil kakšno analizo kako vse to vpliva na okolje, za živali vemo....kaj pa dojenčki? Kako oni to prenašajo?

Koliko denarja menite, da se zmeče čez okno in v nebo vsakega decembra?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Ja bile so analize. 1% tistih ki jih je za novo leto zbudila petarda konča kot faliran alterjevec ki drka na črno kroniko.

V praksi pa dojenčke za petarde in pokanje boli qrac in spijo/nespijo enako kot ostale dneve in noči v letu.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Ko med bloki v blokovskem naselju rasfuka kakšno cobro ali dve še men rt skup potegne... otroc imajo pa še bolj občutljiv sluh.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pravkar sem se vrnil iz Beograda, kjer sem bil 3 dni. V vseh teh treh dneh sem slišal morda samo dve petardi!
shocked-1.gif

Čisto zares! Popolnoma nobenega pokanja, ob 0:00 Novem Letu pa čudovit ognjemet, z Bajago na odru. S policijo in redarji so organizirali zelo močan nadzor dogajanja - pa sem imel skozi vse tiste dni občutek, da bi bilo dogajanje tudi brez tega umirjeno in gladko. Na prizorišču nas je bilo kakih 20 tisoč, cca.

Eno bolj kvalitetnih praznovanj silvestrovega.
smirk-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
Pokanje je ze stara zadeva... Odganjanje zlih duhov itd itd...
Tudi ognjemeti pokajo (zelo pokajo).

Jaz sem psa lepo dal notr v hiso pa je blo cisto ok.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne vem no, meni je ognjemet lep. Ognjemet ni nasilen, medtem ko razno nekontrolirano pokanje pa je.
Če bi bilo z ognjemetom tako brezveze, bi morali ukiniti tudi opere in gledališča.

Mislim da v ognjemetu prav vsi uživajo, medtem ko ob petardah pa ne - sploh če ti useka pod nogami.

crazy1.gif