Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.486
3.841
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa vem. Tole je ceneje kot kos mesa, ribe ki ga meris. In hitro zajeb***. Sem imel en drugi in dražji termometer pa je prepočasi reagiral na spremembe temperature in sem z njim tri stejke prepekel in dva piščanca. In kazal je narobe ali preveč ali premalo Ne vem zakaj.

Kupil tistega Profi Thermapen One za 100 eur, ki meri instantno. No to pa je uporabno, dela super in izredno tanka igla. Lahko se 100% zanesem da ne bom zajeb** kakega boljšega kosa. Poskusil nekajkrat zdaj in res zadovoljen.

Baho

Pripravnik
12. okt 2010
38
10
8
Termometer, ki ga omenjaš sploh ni primerljiv... v moji objavi sta termometra, ki omogočata spremljanje temperature na daljavo, kjer si predstavljam, da bi bila tudi minutna osvežitev skoraj dovolj za kak brisket v pokritem žaru, pa sem sprobal in gre na par sekund, dobesedno na dve sekundi skače temperatura, tudi zrezek bi si upal s tem sprečt. Z drugo sondo lahko spremljaš tudi dejansko temperaturo žara na rešetki, ker vgrajeni na vratcih ponavadi ni točen oz na napačni lokaciji. Za ta denar nekomu, ki se komaj loteva hendlanja s pokritim žarom je tole super vstopni model, da ne zapravljajo za sto evrske inkbirde & slično. To kar maš pa ti, kitajc za slabih 15€ dostavi na dom.