Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Vzemi nek termometer vsaj za primerjavo da ves koliko kaže tvoj, pa če tudi fali. Svojega in novega preveri v vreli vodi in mora kazat 100 stopinj oz. zapiši odstopnaje. Nekaterim lahko s kleščami naravnaš sondo zadaj. Na Ebayu pa je polno dobrih, poceni ki so tudi pripravljeni na vgradnjo.

http://www.ebay.com/itm/Sunny-...goAAOSwQjNW81kP

http://www.ebay.com/itm/THERMO...2YuvtWRmTLDcZOA

http://www.ebay.com/itm/3-BBQ-...WDhSM5Fz6pBUtcg

http://www.ebay.com/itm/3-Bime...ZkAAOSwo0JWHRvL

zmaga.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Cela šunka(zadnja noga). Sem se zmenil z mesarjem, da sem jo dobil iz razsola, preden oni dimijo naprej po svoje. Nisem imel časa, da bi cel postopek sam naredil (cca 7-9 dni). Dimil sem 6 ur s češnjevim lesom na 325F (high heat BBQ), ker spet, ni bilo časa za low&slow. Rezultat je podoben klasični šunki, ker ne navzame toliko dima, kot sveže meso. Ko je gotovo lepo režeš, kot pršut. Skratka....ni je več. Naj počiva v miru.
cool-1.gif