Navdušenje nad pečjo je še vedno enako, oziroma opravlja nalogo kot je bilo predvideno. Avtomatika po manjših nastavitvah krivulj dela odlično, tud inštalaterji so opravili res dobro delo in jih lahko samo priporočam. Montirajo tud TČ, če kdo rabi kontakt naj vtipka Instalacije Muhič v google. Kar se tiče kurjenja je zadeva še lažja, kot sem predvideval, edino v tehle časih, ko je odjema malo moraš res prekleto pazit, da ne naložiš preveč, tako da je slabost pri meni to, da ne bi škodilo še vsaj 500l zalogovnika glede na to, da ima peč res veliko kurišče. Delno bom to rešil, ko zamenjam še grelnik sanitarne vode, ki je trenutno premajhen.
Kurim enkrat dnevno (zdaj na dva dni). Ko začne zmanjkovati toplote v zalogovniku avtomatika lepo začne bremzat T v radiatorjih, najprej v krogu, kjer je nižja krivulja in nato še tam kjer je višja. Posledično bi zdržalo tud še nadaljnih 5 do 8 ur in T v prostorih ne bi padla za več kot stopinjo. Ko zakuriš traja nekje do pol ure in že lahko naredi boost v radiatorje, najprej v krog z višjo krivuljo in nato v tistega z nižjo in je hitro nazaj na željeni T. V tem smislu bi mogoče bil uporaben avtomatski vžig, sam se je meni takrat zdel absolutno predrag.
To, da bajta ne bo mogla bit dolgo sama sem itak vkalkuliral v odločitev in pač ne bo, sem izšolal starejšega mulca v kurjača in s tem ni težav, če midva kam greva. Je pa to zaenkrat edina slabost poleg rahlo premalega zalogovnika. Tastarih dveh niti ne bom učil kurit, ker sam vidita tač screen in je že panika, pa čeprav je peč trotelziher. Tastar je predvsem srečen, ko vidi da sem v dveh mesecih šele prvo vrsto pokuril. Sicer mu govorim, da to ni referenca, ker je trenutno toplo, ampak imamo vseen z lepš vestjo 23 stopinj v bajti kot prej. Kurilnica je čista, tzko da so se tud taščine bojazni o prahu razblinile. Je pa res, da vsakič, ko čakam tiste 3 minute, da mi peč reče "zapri me" pač pometem kar je od drv padlo na tla. Za kasneje, ko bi prišlo do tega, da bi morala bajto pustit dlje samo, pa še ne razmišljam, je to še daleč v prihodnosti.
Seveda pa to ni na gumb, si moraš le vzet 10 minut časa na dan in naložit drva v peč in prižgat, pa enkrat na 10 kurjenj si vzamem 20 minut in spucam pepel. Sam to ni nič nepredvidenega.