Pasjeljubci?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?

Na takšen način so američani še v prejšnjem stoletju vodili "statistike" med črnimi in belimi. In veš kaj; še danes je v ZDA največ kriminala ki ga povzroči črnsko prebivalstvo - delež je v nekaterih državah 1:10, ko pridemo do hujših zločinov (umori itd.) pa celo več. Po logiki iz "pasjih" logov bi bilo torej najbolje črnce v ZDA iztrebit, ker bi se kriminaliteta zmanjšala za več kot 80%?

Če prepoveš pasme bull-Xov še vedno ostal enak delež istih "lastnikov", ki bodo namesto teh pasem vzgajali bernardince in kraške ovčarje ... delež ugrizov in napadov pa bo ostal isti oz. mogoče celo večji ker je večje pse težje obvladovati.

Po drugi strani če lastnike ki gojijo te pasme (neprimerno) stlačiš v zapor bo delež napadov zagotovo padel.

Torej pasma psa je kot rasa ali pa kot narod .. delat razlike med njimi je razisem in ljudje ki to počnejo so čisto enaki kot nacisti. Imaš dobrega bull-xa in žleht bernardinca, pa dobro dogo in žleht čiwawo ... vsem je pa skupno da nekaj dobijo od genov (5%), ostalo razvijejo (95%) razvijejo pa med vzgojo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik hitra_kaca pravi:
Verjetno mešanci, ker jih je pač največ ;-)

zmaga.gif

TRD, kaj bi bilo pa tebi huje, da ti avto povozi ženo ali otroka??

Če smo že pri neumnih vprašanjih.
stupid-1.gif

Moje vprašanje je bilo povsem na mestu. Enačiš psa in človeka.

Torej? Pes? Mama? Sej je isto, ne? Pa če damo namesto mame kateregakoli drugega človeka, je zgodba povsem ista.

Pes je podrasa, človek se ne bo prilagajal psu, pes na njegovo žalost nema prava glasanja in bo vedno v podrejenem položaju človeku. Tako da še enkrat. Ne enači s takšnimi butastimi komentarji.

(ps. tvoje vprašanje je skrajno neumesno)

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pred časom smo imeli podobno temo. Tedaj sem napisal, da je na sprehodih (s psom) dobro imeti zraven elektrošoker za psa in solzilec za podvijanega lastnika.
Nekdo je tedaj omenjal tudi katano
smile-1.gif

Takrat smo bili vsi, ki smo že bili deležni napadov psov, s strani nekaterih nori.

Včeraj pa eto, napad celo lastnih psov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, pred časom smo imeli podobno temo. Tedaj sem napisal, da je na sprehodih (s psom) dobro imeti zraven elektrošoker za psa in solzilec za podvijanega lastnika.
Nekdo je tedaj omenjal tudi katano
smile-1.gif

Takrat smo bili vsi, ki smo že bili deležni napadov psov, s strani nekaterih nori.

Včeraj pa eto, napad celo lastnih psov.

Takrat smo/so ti tudi povedali da je možnost napada psa nasprehodi vs. možnost napada določenega osebka v diskoteki enaka 1:10, in da je smrtnih primerov iz drugega naslova še vsaj 10x več.

Sej načeloma me ne moti če nosiš elektrošoker in 40cm nož ssabo povsod, ampak mi pa to pove dosti o tebi. Predvsem to da si pusy, in točno taki pusyji si omislijo "napadalne" pse za lastno zaščito!

Torej po domače povedano, če ne bi bilo taki posrancev ki se ne upajo soočati z življenje drugače kot z agresijo tudi ne bi bilo agresije za katero so v 90% krivi taisti osebki!

kritik

Pripravnik
3. nov 2008
60
0
6

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Da malo odgovorim zdaj na tale čreva, zaradi preobsežnosti, bom citiral le zadnji dve strani. Legla tako idiotskih odgovorov na enem kupu na Alterju še ni bilo.

Citat:
Glej,

mojega otroka so že večkrat napadli vaši ljubljenčki.

Jasno sem ga branil in ga vedno bom.

Kako se lahko otrok visok 100 cm brani sam?

Vsakemu, ki ga bo napadel bom razbil njegovo "njuško". Jasno in pika.

Ga pa nihče ni strašil pred psi. Sami so to dosegli. Sva pa že parlamentirala o tem.

Samo si goreč "pasjeljubec".

Kdo bo pa mojega psa branil, ko se takšni 1m pamži zberejo pred ograjo in ga začnejo streljati s plastičnimi metki ali kepati? Bom jaz potem kriv, če se bi mu potem enkrat zmešalo in bi se ob odprti ograji zakadil v grupo otrok? Svoje pamže imejte na povodcu, tako kot imam jaz svojega psa. Sicer se lahko sama med sabo zmenita, itak sta mentalno na podobnem nivoju
bonk.gif

Citat:
Kolega ki je vodnik psov drugače pa tudi pasji inštruktor pravi samo da moraš psu dat vedet kdo je gospodar ( tko al drugač) pa vedno uboga. In njegov pes zelo uboga

Tako, da ga vsake tolko primeš za kožo na vratu in fino streseš ali pa ga vsake toliko fino s palico čez križ zapališ, ane? Ni čudno, da potem razni "strokovnjaki" končajo takole, kot ta stric.

Citat:
kaj pa, ce se tak pes znajde v situaciji brez "gospodarja",
kaj recimo, ce pes zboli, pac kaksne motnje in podobno
takrat odpove vsaka vzgoja in jasno je katere pasme takrak povzrocijo vec gorja

Pes sam, brez gospodarja, je navadno preplašen, boječ in se te bo ognil po dolgem in po čez.
Če pes zboli, ali ima kakšno motnjo? Povej mi, je večja verjetnost, da me sredi parka zvečer napade en moteni psiho ali podivjan pes?

Citat:
msenjur: briga nas za tiste cucke in njihve razloge. Lepo dokrajčiti, kar je še živega in zaključiti zgodbo, obenem pa razčistiti, zakaj je sploh lahko do nje prišlo ter kdo so bili ljudje, ki so omogočili, da so ti cucki sploh bili še živi.

Najprej je treba razčistiti, kdo jih je sploh vzgojil v takšne zverine? Sicer lahko gremo do vsakega cucka in ocenjujemo, ali si zasluži živet ali ne, ali je napadalen ali ni. Tile bulmastifi niso bili vzgajani za borbe v arehan, so pa povzročili enakovredno škodo. Se je vsem trem kar naenkrat utrgalo??

Citat:
Jaz cucke, ki ne poznajo manir in preveč vohljajo okoli hiše, odženem zelo elegantno in brez vidnih poškodb. Se pa cuckom zagotovo ekstremno poveča srčni utrip....in ne pridejo več naokoli.

Lepo, bom od zdaj naprej patruljiral na oknu z zračno in gledal, če se mi kdo mota okoli hiše. Sam sem namreč tak norec, da enačim tebe, onega in psa. Me čisto nič ne briga, živo bitje je živo bitje, oba isto čutita bolečino!

Citat:
Capl, ko ti trikrat na dan okoli hiše in po vrtu roamata dva relativno dovolj velika cucka, se vprašaš, če je to res nujno ob dejstvu, da imata tudi priložnost koga ugrizniti, še posebej poleti, ko je folk zunaj.

Vedno imaš možnost zadevo prijavit policiji, pa se naj potem oni ukvarjajo s tem. Tudi jaz se velikokrat vprašam, ali je res nujno, da se po naših mestih sprehajajo grupe ljudi s takšnim čudnim naglasom.

Citat:

Zakaj že? Naj mi jo plača lastnik psov, ki niso privezani in ves čas blodijo naokoli. A zdaj bom pa jaz kril stroške zato ker nekdo ne spoštuje zakonov??? Narobe svet.

Ti boš kriv stroške, če ti bodo zvečer cigančki splezali čez tvojo nevidno ograjo in ti pobrali par stvari. Pa se pojdi potem dret v Kerinov grm, naj ti pokrijejo stroške.

Citat:
Skratka, mene to tudi malo jezi. Sploh omladinci z raznimi butastimi pasmami in sposobnostjo vzgoje na stopnji Hitlerja.

Se strinjam, vsekakor kritično, vendar pa še vedno ne moreš zadev tako posploševat. Sploh, ker ti mulci ponavadi s psom preživijo veliko časa in mu namenjajo veliko pozorosti. Tudi mene so že grizli, nazadnje mi je v igri moj pes skoraj kost na roki zdrobil, ko sem ga izzival, nikoli, še nikoli in nikdar pa me ni ukriznil ali napadel pes 1 na 1 nekje zunaj. Tudi drugih ne poznam, ki bi imeli take slabe izkušnje, zato res ne vem, od kod taka paranoja proti psom.

Citat:
A je kdo pomisli, da je velik problem že sam pojav velikih (20kg+) psov v urbanih okoljih?

A to, da pa lahko medved v takšno urbano okolje en, dva, tri zaluta, pa ni problem? Pa kaj vam je ljudje? Obnašate se kot bogovi! Na tem planetu nismo sami, poleg nas je še ogromno živali, ki so povsem enakovredne z nami. Urbano okolje gor, dol, že nekaj metrov stran je divjina, kjer vladajo zakoni narave. Tale naša "urbanost" je očitno zelo omejena.

Evo, to je zaenkrat to. Močno me jezijo vaša posploševanja in pametovanje, zato sem na nekaterih mestih nalašč pretiraval. Nekdo mora biti na strani psov, sicer jih lahko kar jutri iztrebimo.

Klošar

Ali si že kdaj pomislil, de se mene lahko pes ustraši in me napade, ko pride okoli vogala blokovskega naselja, potem, ko je že vse ostale vogale poscal in posral?
Ali ke prav, da lastniki svoje cucke vodijo ob ograje otroškega vrtca da ščijejo in serjejo, potem se pa otroci tam igrajo?
Veš, ljudje pač nimamo tako ostrega vonja, da bi se pasjim iztrebkom, katere lastniki cuckov puščate za svojimi lepimi ljubljenčki vsepovsod (če že ne dreka, pa scalnico).
Po tem hodimo, hodijo otroci, pridemo domov z pasjimi iztrebki na čevljih, katere sezujemo, potem se otroci plazijo po tleh in te iztrebke nosijo v usta - pa dober tek in hvala.
evil.gif

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
KSZ, to je pa že tak najslabši možni scenarij, da bi ga bil vesel vsak ocenjevalec tveganja ;-)

I

Izbrisan uporabnik #488

Takrat sem že povedal, da vsak zavaruje svoje življenje in lastnino (napadeni pes) na najbolj efektiven način.
Spopad oziroma obramba z golimi rokami zoper npr. pitbulla ni smiselna.

Ne vem če je nekdo pussy, ki svojega manjšega in vzgojenega psa pelje na sprehod na povodcu, za njim pobira kakce, nakar naleti na pasjeljubca z asocialno spiščeno zverino, pasjeljubec pa s prve butne "je fantek ali punčka?" .... "moj ne bo nič naredil"...

Nakar sledi napad, na katerega pa je potrebno odgovoriti z nasprotnim napadom=obrambo.

In taki pussy-ji so večinoma "stari" pasjeljubci, kjer je pes na prvem mestu njihove prehranjevalne in spalne verige.

p.s. vsi pač niso Čak Norisi

I

Izbrisan uporabnik #488

Mimogrede: vsk dan grem večkrat mimo, pazi to : "gostinske šole" in je pred njenimi dveri pločnik tako ostudno pohraklan, da se vsak rumeni pasji vogal skrije pred tisto nesnago.

Pohraklani, počikani in počigumani so prav vsi pločniki v večjih mestih, za to pa cucki niso krivi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Zanimiv bi bil tudi rezultat raziskave, ki bi ugotavljala katere pasme si kupijo agresivni asocialci - pudlje, čivave?
Kdor ima psa za kompenzacijo, si zagotovo ne kupi "pohlevnega".

@Jernej: se strinjam, da bi bilo potrebno določiti najvišjo težo psa, glede na bivalne pogoje.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

ksz.

A je kdo pomisli, da je velik problem že sam pojav velikih (20kg+) psov v urbanih okoljih? A ni vprašljivo že samo vzgajanje neke velike pasme v garsonjeri ali pa enosobnem stanovanju, oziroma blokih na sploh? Takšni psi po moji logiki potrebujejo veliko gibanja, in par sprehodov po Tivoliju zagotovo ne zadosti tem potrebam.

Kar pa se reakcij tiče... Tudi sam sem mnenja, da nimate (nimamo) karkoli za oporekat zomip-ju, dokler nimamo lastnih otrok. Poizkusite se vendar vživeti v to, da proti 100cm visokemu otroku dirja pes, ki je 2-3 krat težji in večji kot otrok. Starš, ki NE BO stopil pred otroka bodisi z lastnim telesom, bodisi v luči zadnjih dogodkov z nožem v rokah, je čuden. Ne pa tisti, ki bo.

Živali v urbanem okolju so pač rizični faktor. Nagoni, majhno življenjsko okolje (zakaj hudiča rabiš cucka v garsonjeri?), ogromno odvečne energije in samo čakajo na naslednjo situacijo, kjer se jim zmeša.

Naj tu dam za primer kitajsko zakonodajo in prakso. Obstaja pasma Zang Ao, po naše tibetanski mastif. Dva taka "cucka" raztrgata tigra. Mislite, da imaš lahko tako ščene doma? No way. Mislim, da je ta pasma kar primerljiva z bulmastifi. Pri nas pa ni neke zdrave pameti pri teh zadevah. Bomo kmalu imeli tudi tigre in leve po dvoriščih, tako kot v USA?
bonk.gif
Ljubim pse, imel sem psa 13 let tudi sam, pa takih ekstremov ne razumem. 3 beštije, ki so skupaj sposobne ubiti medveda, imeti doma?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tibetan_Mastiff

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:

Pri nas sem našel samo ugize za 2007:
http://www.hov-hov.si/index.php/Pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html

Še enkrat vprašam - zakaj potem ne prepovemo še nemških ovčarjev. Če je pes v eni noči sposoben poklat 15 živali jevsekakor nevaren.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Mislim, da si mentalno na podobnem nivoju kot ta dva dohtarja (RIP). Jebeš normalno družinsko okolje, zakaj bi imel ženo in otroke, ki me ne ubogajo? Bom raje imel tri bulmastife, ki jih lahko zdresiram po svoje. A ne?
priden.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:

Je te pa še prepovejmo pa pobijmo vse volkove, ti imajo redno na meniju kakega pustolovca.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Agresivne pasme bi morele bit PREPOVEDANE!
Dobro si zapomni:
Agresivnih pasem ni, obstajajo samo AGRESIVNI LASTNIKI !!

So pasme, ki so lažje in težje obladljive - najslabše pa je imeti 3 ali več psov hkrati, ker oblikujejo samostojno krdelo.

Ne, res jih ni. Sploh ne tistih, ki so bile načrtno vzgajane za pobijanje
smirk-1.gif

Za pobijanje česa?

Recimo volkov, medvedov, leopardov in celo tigrov. Kaj je njemu prolem požreti enega 60-kilskega klošarja? Govorim o tibetanskem mastifu, ki ga lahko imaš v Angliji. Čeprav naj bi se na Zahodu ti psi precej spremenili, so oni v osnovi še vedno čuvaji ovac in goveda. In zelo sposobni ubijanja.