Pasjeljubci?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ampak pretiravanje je vseeno pretiravanje in eni ste ga polni.
samo ti pa zmagas z neulovljivo razliko
res ne vem kao ti uspe v temo kjer se razpravlja o napadih psov prvlect se pedofile, pa cestne divjake,....
tista o sankah je pa izjemna, le kao ti uspe

Kakšno res butasto iz tvojega prispevka sem iz citata pobrisal...
Drugače je pa stvar čisto primerljiva ... oseba, kateri sem odgovarjal je pisala o restriktivnih zakonih, ki se v sodobnem svetu sprejemajo ne na osnovi načel (kot npr. v širiatskem pravu) ampak na osnovi izkušenj, posledic in prioritet. Omejevanje kot ga je omenil je glede na izkušnje in posledice v primeru z ostalo problematiko na relativno nizki prioriteti.

Tista o sankah je kakšna? Če si ti omejen na svojo sobico, svetovni splet in avlo kateri v Bruslju predseduješ (beri: jo čistiš) potem je to tvoja omejitev in ne omejitev vseh prisotnih. Osebno sem že videl, da so psi tekli za sankami. Nikoli nisem videl, da bi pri tem kak pes koga ugriznil, sem pa videl "nesreče", ker je pes prišel pod sanke ali so se mu hoteli izogniti ipd.. In čeprav tvoj omejeni um morda ne razume, da je to v resnici večja nevarnost kot pa ugriz je pač to del tvoje omejenosti in ne dejstev.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Glej,

mojega otroka so že večkrat napadli vaši ljubljenčki.

Jasno sem ga branil in ga vedno bom.

Kako se lahko otrok visok 100 cm brani sam?

Vsakemu, ki ga bo napadel bom razbil njegovo "njuško". Jasno in pika.

Ga pa nihče ni strašil pred psi. Sami so to dosegli. Sva pa že parlamentirala o tem.

Samo si goreč "pasjeljubec".

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Kolega ki je vodnik psov drugače pa tudi pasji inštruktor pravi samo da moraš psu dat vedet kdo je gospodar ( tko al drugač) pa vedno uboga. In njegov pes zelo uboga

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
se ne gre za sanke,
gre se zato, kako bos dolocil za cim ali kom lahko pes tece brez, da bi lasniku naprtil globo,
a je to tudi kolesar, a je mogoce rolkar, ....., mogoce nekdo ki jogira, mogoce celo hitro hodi,..., kako to dolocis
sprasujem se.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ja seveda, raznorani doktorji pasjih znanosti, ki pametujejo na dolgo in pocez,
kaj pa, ce se tak pes znajde v situaciji brez "gospodarja",
kaj recimo, ce pes zboli, pac kaksne motnje in podobno
takrat odpove vsaka vzgoja in jasno je katere pasme takrak povzrocijo vec gorja

mistique

Guru
16. jun 2009
13.779
1.595
113
Emona / Carnium
zomirp, te čisto razumem. Na žalost so to no win situacije, otrok se pa najmanj prestraši. Psa na gobec, to je totalno instinktivno in v dani situaciji razumljiva reakcija, ki se sicer lahko zelo slabo konča za vse udeležence. Žalostno je, da danes nekdo reče, da ga je v urbanem okolju napadel pes. Čeprav, žalostno je že to, da stopiš v pasji iztrebek
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
A tu se skriva tvoj problem. V tvoji funkcionalni nepismenosti. Se opravičujem, ker sem problematiko prej povezal z omejenostjo.
Malo poglej na kaj sem v prispevku, repliciral. Zorimirp ni podal primera kolesarjev, ne rolkarjev, ne tekačev... ampak - sankačev in psov, ki tečejo zasankami in ne za kolesi, rolkarji, ...

Morda imaš problem, ker ni v "belgiščini".

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
no mogoce pa se tole:
"Osebki, ki svoje pse pustijo, da tečejo za sankami in se ne sekirajo kaj preveč je takoj na mestu za oglobiti"

torej, ce se sekirajo jim je globa prizanesena
sprasujem se.gif

kaj ce bi se za nas funkcionalno nepismene malo bolj potrudil
redface-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja no...

koliko se pa raznih motenih oseb najde na cesti? Sej človek tud zboli pa gre v bolnico (psihiatrično) pa ga tam kao ozdravijo, pa pride ven, pa je čez 1 teden isto. Tudi tukaj odpove vzgoja. Pa tud ve se, kakšen karakter človeka lahko še povzroča težave! Koliko moških pretepa žene - konstantno. pa grejo v zapor, pa grejo k zdravnikom, pa ni nikoli bolje. zakaj taki ne nosijo lisic in nagobčnika?

In zomirpri ti si mal preveč panik se mi zdi. Kako se bo tvoj otrok navadil nekega odnosa do živali? psu daj najprej roko za povohat, konju se ne približuj od zadaj, vsaki živali se približaj od spredaj... sej to so neke osnove življenja. Vzgojil boš nekega človeka, k ne bo maral živali, zato, ker jih ne bo razumel, in se jih bo bal. tko kot se jih ti. Očitno je, da vse kar znaš, je odganjati.

In... če smo tok načelni. zakaj ne ubijemo potem tud ljudi, k so zakrivili dokazan umor?

On; hvalabogu, da so ti trije mastifi pač napadli le "novega" lastnika... čeprav ni bil nič kriv. Samo... nekaj je bilo narobe s temi psi, kaj, ne bomo pa nikoli izvedeli...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
pa kaj jebemu sunce ima sploh potrebe razpravljati ali lahko cucki tečejo za sankami???? A komu mogoče ni jasno, da morajo biti cucki NA VRVICI! Nima kaj letati prosto naokoli razen če ga njegov "gospodar" pelje nekam, kjer je s svojim psom sam.

Ne vem zakaj bi se morali ljudje prilagajati norenju psov, ki niso na vrvici?

msenjur: briga nas za tiste cucke in njihve razloge. Lepo dokrajčiti, kar je še živega in zaključiti zgodbo, obenem pa razčistiti, zakaj je sploh lahko do nje prišlo ter kdo so bili ljudje, ki so omogočili, da so ti cucki sploh bili še živi.

Osebno se mi ta doktor, lastnik psov, prav nič ne smili. Pač je dobil nazaj tisto, kar bi nenazadnje lahko zakuhal tretji osebi s svojimi psmi. Edino pošteno je, da so se spravili nanj. Bolje tako kot na nekoga tretjega....

Drugače pa dokler živimo v državi, kjer si lahko nabavim 20 rottweilerjev in se z njimi šetam po Tivoliju, obenem pa ne smem hoditi naokoli s preveč dolgim nožem...se bo to dogajalo. Jaz cucke, ki ne poznajo manir in preveč vohljajo okoli hiše, odženem zelo elegantno in brez vidnih poškodb. Se pa cuckom zagotovo ekstremno poveča srčni utrip....in ne pridejo več naokoli.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Jaz cucke, ki ne poznajo manir in preveč vohljajo okoli hiše, odženem zelo elegantno in brez vidnih poškodb. Se pa cuckom zagotovo ekstremno poveča srčni utrip....in ne pridejo več naokoli.
Se že po tem vidi kak "človk"(?) si ,...ja !
Drgač pa tote peseke bi jst zelo koristno uporabil , škoda da so jih hinrihtali.
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.011
10.539
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
hmm zanimivo, ko sem pa sam pokoncal enega cucka in se vedno nosim s seboj lovski noz na tek v naravo sem pa potencialni morilec in podobno.

cheer.gif

To se je dejansko zgodilo? Napiši malo
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ggg, da ne bi bil tako butast in razlagal dejanskih ali izmišljenih podrobnosti. V SLO imaš en kup ekoteroristov in ekstremnih ljubiteljev živali, ki bi te takoj prijavili policiji že za fentanje vrabčka, ki bi ti priletel v vetrobransko steklo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Capl, ko ti trikrat na dan okoli hiše in po vrtu roamata dva relativno dovolj velika cucka, se vprašaš, če je to res nujno ob dejstvu, da imata tudi priložnost koga ugrizniti, še posebej poleti, ko je folk zunaj.

Uporabiš pač invazivne metode, dejstvo, da je pasji sluh neprimerno bolj občutljiv itd. Ne bo našteval. Ampak učinkuje. Psi niso butasti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pjes nikoli ne ugrizne samo zato ,ker ima pač priložnost , je pa res možnost ,da te pajsne ,če začuti strah in slabo vest zaradi tvojega ravnanja. Rajši se malo pogovori z njima in jima odstopi kak čevap z roštilja -boš imel prijatelja več in korist , ker boš postal boljši človek ,saj je dokazano ,da druženje z živalmi pozitivno vpliva na zdravje in psiho .

....pa bi blo tud zanimivo videt to ,,relativno,, velikost teh tvojih smrtno nevarnih štirinožnih ubijalcev...-30cm?
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.758
113
pri taščici
ksz:
cool: mislim da sem predkratkim bral v nekih zavarovalnih pogojih stanovanja (generali?) za problematične pasme psov.So bile lepo naštete. Najbrž so jih iz tujih pogojev prepisal

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
ksz: čeprapv bi bilo bolje v zavarovalne pogoje postaviti problematične lastnike ;-)
Seznam nevarnih pasem pa je bolj tako tako, pri nekaterih psih je problem že priznavanje pasem. Zato je boljša rešitev kot je v pravilniku:
"(1) Za nevarne pse se štejejo psi, ki so neizzvano enkrat ali večkrat ugriznili, napadli ali se napadalno vedejo do človeka ali drugih živali.
(2) Nevarni psi morajo na javnih površinah obvezno biti na povodcu in nositi nagobčnik."
Na splošno lahko pa vsakega psa hitro vzgojiš v nevarnega psa, je dovolj že, če ga imaš zaprtega (izoliranega), ko je zunaj (na sprehodu) je vedno privezan, ne dovoljuješ mu stikov z drugimi ljudmi in živalmi ipd.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Capl, ko ti trikrat na dan okoli hiše in po vrtu roamata dva relativno dovolj velika cucka, se vprašaš, če je to res nujno ob dejstvu, da imata tudi priložnost koga ugrizniti, še posebej poleti, ko je folk zunaj.

Uporabiš pač invazivne metode, dejstvo, da je pasji sluh neprimerno bolj občutljiv itd. Ne bo našteval. Ampak učinkuje. Psi niso butasti.
Kaj pa če bi postavil ograjo?