Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Takrat, ko bo dokazano, kaj se je v resnici dogajalo, bomo lahko o tem debatirali. Do takrat pa bomo mlatili po svoje naprej....
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ne verjamem, da bo javnost zvedela vse, kar naj bi se dogajalo.
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Mimogrede, če bi tile mastifi imeli nagobčnike 3 ali 4 leta nazaj, bi Meglič bil danes ok, ne pa invalid, tako da si ti tvoje napredno razmišljanje nekam vtakni.
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem. Ti mej psa doma na dvorišču valda spuščenega, imej tablo na vratih in to je to. Ko greš pa na sprehod, pa mu daj tisto mrežo čez gobec in vsi so srečni, saj ne bo crknil tisti čas zaradi tega.
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tega pa ne vemo.
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Jaz pa te prosim, da sem skopiraš odlok, katerega omenjaš.
Sam namreč tega odloka ne poznam oziroma sem prepričan, da tak odlok ne obstaja.
Sedaj je le vprašanje ali namerno zavajaš javnost na forumu ali si pa le bebček, ki ne ve, o čem govori.
Citat:
Če ti je zabavno sramotiti se kar tako naprej.
Citat:
Bebček, tretja alinea enajstega člena.
Bo šlo?
Citat:
11. člen
Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.
Skrbnik živali mora z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.
Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Če ti je zabavno sramotiti se kar tako naprej.
Citat:
Bebček, tretja alinea enajstega člena.
Bo šlo?
Vidim, da se zabavaš.
Enajsti člen je čisto jasen:
Citat:
11. člen
Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.
Skrbnik živali mora z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.
Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.
In, gospod zomirp... prosim razloži mi, kje v tretji alineji enajstega člena ZZZiv pie, da mora vsak pes imeti nagobčnik.
Če ne znaš razložiti sam prosim zaprosi kakšnega pravnika. In potem ti bo on razložil, da je bolje, da ostaneš pri slikanicah.
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pa Mejduš kdo govori o tem, da psi NE SODIJO na povodec??? Ja, to je treba kaznovat, pes je za na štrik, ne pa ZA NAGOBČNIK!
Denis govori o nagobčniku, valda nam je vsem jasno, da mora biti pes na povodcu...
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem. Ti mej psa doma na dvorišču valda spuščenega, imej tablo na vratih in to je to. Ko greš pa na sprehod, pa mu daj tisto mrežo čez gobec in vsi so srečni, saj ne bo crknil tisti čas zaradi tega.
Sploh pa to zahteva (vsaj v Ljubljani) mestni odlok. Kazen za neupoštevanje naj bi bila 300 EUR.
Kontrole pa ni.
Sicer pa pametnjakovičem (ti si izvzet) povem, da je omejitev hitrosti v Lj. v glavnem med 50 in 60 km/h. A tudi vozite 120?
Zakaj pa to spoštujete? Če sploh...
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jaz včasih opazujem mojega kamerata ... mi ga je prav žal dati na povodec. Prav žaljivo se mi zdi do takega gospoda, da ga peljem na vrvici kot neko zver. Ampak tako mora biti, pes ima kosmata ušesa.