Pasjeljubci?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?

Pri nas sem našel samo ugize za 2007:
http://www.hov-hov.si/index.php/Pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html

Še enkrat vprašam - zakaj potem ne prepovemo še nemških ovčarjev. Če je pes v eni noči sposoben poklat 15 živali jevsekakor nevaren.

Pobral sem samo pse iz prve tabele.

qy3-psi-ug.jpg

Kdo te podatke zbira in obdeluje.... jaz sem imel pudla, ki je čist spodaj na seznamu, pa nas je skoraj vse ogrizel
shocked-1.gif

Pač ima malo manjši gobec pa naredi malo manj škode.... šavsa pa ravno tako.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Saj sem že prej napisal, da to ni preveč merodajno, ker niso zabeleženi vsi napadi. Napadi brez poškodb ali z manjšimi poškodbami so večinoma nezabeleženi.

Jaz recimo tudi nisem nikamor prijavil, da me je šavsnil koker španjel. Lastnik pa tudi ne, da je pes preletel kake 2 metra po moji brci, ki je sledila
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Mene nemški pinč 1x tedensko ugrizne do krvi. Tako da popravte to statistiko.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Me prav zanima, kakšen bi bil rezultat raziskave, če bi raziskal za katere pasme psov je šlo v primerih, ko so psi ubili človeka. Ne napadli in ugrizli, ampak raztrgali in ubili. Bi bile čivave, zlati prinašalci, pudlji, bernardinci, jazbečarji v vrhu? Al mogoče kakšen doberman, rotvajler, cane corso, razni mastifi, pitbuli in ostali bul-X?

Pri nas sem našel samo ugize za 2007:
http://www.hov-hov.si/index.php/Pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html

Še enkrat vprašam - zakaj potem ne prepovemo še nemških ovčarjev. Če je pes v eni noči sposoben poklat 15 živali jevsekakor nevaren.

Pobral sem samo pse iz prve tabele.

qy3-psi-ug.jpg

Kdo te podatke zbira in obdeluje.... jaz sem imel pudla, ki je čist spodaj na seznamu, pa nas je skoraj vse ogrizel
shocked-1.gif

Pač ima malo manjši gobec pa naredi malo manj škode.... šavsa pa ravno tako.

Okej - torej se strinjamo, da so VSI psi nevarni in da morajo VSI psi nositi nagobčnike, ko so izven doma.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Kako le? V anketi so navedeni skoraj vse pasme psov od tamalih pizdolizcev na baterije, do telet. In vsi grizejo, s tem, da je 3/4 ugrizov sploh nezajetih.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Dajte no - ne bluzite
10.gif

Tudi moj je na 1.82% pa v sedmih letih se ni nikogar ugriznil - kaj sele do krvi !!!!
Edino mene je parkrat prijel za roko ampak sva se metala po travi in sem ga drzal preko vratu - to vsekakor razumem kot samoobrambo saj sem ga davil !!
Vec napadov (tudi takih s krvjo) se mi je zgodilo z manjsimi psi saj se pocutijo ogrozene zaradi svoje velikosti (majhnosti)-pri 6h letih sem imel natrgano ahilovo tetivo zaradi terierja
shocked-1.gif

Pri psu velja samo eno pravilo - TI SI NJEGOV GOSPODAR (oziroma vodja krdela) in mora biti vedno v podrejenemu polozaju !
Tudi ko vas narascaj primerno odraste mora psu ukazovati in pes mora ubogati (tudi ce vas ni v blizini) !!
Ce pa slucajno pes prevzame mesto vodje krdela se lahko dogodijo cudne reci !
To kar se je pa menda dogajalo v doticnemu primeru pa ni prav za nikamor in so se psi uprli na njihov prirojen nacin (zame pravilno) !

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz...

čist tko, ena raziskava iz ZDA, o smrtnih primerih in hudih poškodbah, ki so jih povzročili psi med 82. in 06. letom.
http://www.dogbitelaw.com/Dog%20Attacks%201982%20to%202006%20Clifton.pdf

Največ smrti so povzročili pitbul terierji, rotvajlerji, volčji hibridi in haskiji.

Velja ločevati pasji ugriz od drugih vrst smrti, ki jih lahko povzročijo psi. Recimo zadušitev otroka, kateremu je pes okoli vratu zavil povodec ali zadušitev dojenčka pri tem ko zaspi na njem, ali ko velik pes v pozdrav skoči na 80+ letnega lastnika, ki pade in si polomi pol okostja. Posebna kategorija bi lahko bili tudi stekli psi...

Nekdo je spraševal, kako lahko vedo tako natančno, za katero pasmo je šlo. Nekje sem našel podatek (pa izgubil link), da je skoraj 80% žrtev pasjih napadov njihov lastnik, sorodnik, prijatelj ali sosed...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ma ni problema - doma naj lastnika zgrizejo do smrti, i don't care.
Zunaj doma naj imajo pa vsi nagobčnike in štrike, pa bo mir. Ok?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Wow, umiri konje ! ! (da ne bodo zmeri psi)

Nagobčnike za vse pse? Ne se zajebavat !

Dons popoldan, ko bom šel s šihta, bom klical Kresalko, da naj poskrbi za umik vozil, ki gredo nasproti moji smeri (ti že veš, kje je to ... ne, izvoza še ni
evil.gif
). Zakaj? Ker je vsako meni nasproti prihajajoče vozilo potencialni kandidat, da povzroči nesrečo. Tko, kot sem jaz njim potencialna nevarnost.

p.s. vsak dan na nas preži kup nevarnosti, tudi ugrizi psov, ja ...

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Ma ni problema - doma naj lastnika zgrizejo do smrti, i don't care.
Zunaj doma naj imajo pa vsi nagobčnike in štrike, pa bo mir. Ok?
Glede na to, da bakterije in virusi povzročijo več smrti kot psi, predlagam, da se uzakoni prepoved nevarnih bakterij in virusov.

EDIT: pa vsi mački, ki so zunaj morajo biti zaviti v neprodušno plastiko, ker prenašajo mikrosporijo...

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.013
10.539
113
Ok, pol pa tako. Vsako ščene, ki ima več kot 15 kg, naj ima nagobčnik. Bo ok?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ampak, a ni zanimivo, da kljub dokazom, da je za tragedijo kriv izključno človek nekateri nerazumni osebki še vedno premišljujejo le, kako bi na pse nataknili nagobčnike.

Kako nekatero omejeno razmišljate (milo rečeno).

B81

22. jul 2007
37.013
10.539
113
Ne vem, kako bi ti šel mimo srednje velikega, kakih 70 kg težkega obritoglavca, ki sprehaja po ulici 4 bele menda arg. doge...
http://www.dog.sk/atlas/argentinska_doga2.jpg

Mimogrede, če bi tile mastifi imeli nagobčnike 3 ali 4 leta nazaj, bi Meglič bil danes ok, ne pa invalid, tako da si ti tvoje napredno razmišljanje nekam vtakni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tudi če jih on nebi šponal v rit z 30cm dildotom, bi verjetno Meglič bil danes ok, ne pa invalid